Tesla Fungerar Också Som Krematorium

Läs mer om denna hemska olycka, det tog fyra timmar att släcka branden, HÄR Miljövänligt!

Batterierna i Tesla fortsatte att antändas trots ansträngningar att släcka elden. Det tog cirka fyra timmar och mer än 130000 liter vatten innan brandmännen bestämde sig för att låta elden brinna ut sig själv.

Litium i Tesla-batterierna skapar en brand som är mycket farligare än en bensinbrand och nästan omöjlig att släcka. Tänk två gånger innan du parkerar en Tesla i ditt garage – om batteriet antänds och brandmän inte kan släcka elden kan du förlora huset.

16 thoughts on “Tesla Fungerar Också Som Krematorium

 1. Jag utgår från att försäkringsbolagen tar höjd för dessa risker när en tesla ska försäkras. Det kan ju hända i ett parkeringshus eller på en färja eller i en tunnel. Vad kostar det att byta batterier på en tesla ??

 2. Gäller alla litiumbatterier. Vilket är bra att ha i åtanke när man parkerar alla hybrid och elbilar.

 3. Litium batterier. Det lärde jag mig när jag körde lastmaskin på tipp att dom är inte att leka med. Ficklampsbatterier i krossen börja brinna direkt. Och hopplösa att släcka. Packa in dom i sand flera dagar. Gräv fram dom och det slår upp lågor direkt. Spännande att se när dom blir några år gamla och en liten lätt krock vad som händer. Sen miljön med dom giftiga gaserna vid brand hur miljövänliga är dom.

 4. Förbjud Tesla och andra batteribilar i parkeringshus och ”källargarage”. Eller hur Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap?

  • Läste någonstans att man i något land vill förbjuda elbilar i vägtunnlar

   Peugeot hade problem med elservo man måste bygga om dom dessa vart förbjudna på campingar och Båtar om dom inte var ombyggda

   risken är väl att elbilar kan gå detta till mötes om fler brinner

   kanon investering och Volvo skall storsatsa på el Blir så trött på deras reklam med smältande isberg

 5. Ingen som körde ?
  Gick på automatisk navigation.!!
  hörde jag fel ??
  Perfekt för ett attentat !!
  Nu kommer alla Tesla stjälas och användas för bombdåd.
  Teknik är helt underbar.
  ibland !!

 6. ja hur tror man att den energi som finns i batterierna skall ta vägen . dessa batter innehåller mer energi än bensin och dom dkitar ner tio gånger mer när dom brinner.
  dessa batterin innehåller kemisk energi och det är omöjligt att släcka en sådan brand. det man gör är att tillsäta vatten och håppas på att omvandlingen av vatten till ånga transporterar tillräckligt med energi. om det nte gör det så sönderdelas vattenet i vätr och syre och så smäler det

  • Det går att släcka bränder i litiumbatterier med speciellt släckmedel som kyler och kapslar in brandhärden i något som liknar keramik när det kvävt elden. Det är inte billigt men används t.ex. i flygplan.

Kommentera