Kuba utan Castro


UTRIKES. Socialdemokraternas och Olof Palmes favorit, den kommunistiska diktaturen Kuba styrs inte längre av en Castro, sedan lillebror Raul Castro i fredags lämnade över ledarskapet av kommunistpartiet. Det sker samtidigt som Kuba pressas av en krympande ekonomi och corona och nervositet om ifall Bidens administration behåller sanktionerna eller inte.

Olof Palme om kubanska revolutionen: ”Vad Kuba har lärt oss är att förtryckarna till slut störtas, att folkets krav ej kan förkvävas.”

Raul Castro (89 år) tog över efter storebror Fidel Castro (död 2016) och det blir första gången på 62 år som en Castro inte styr diktaturen Kuba.

-Pettersson hoppas, men tvivlar på att det blir en förbättring för kubanerna…

När den store ledaren Fidel Castro begravdes 2016 kom det symboliska beviset på att kommunismen inte fungerar. Fidel Castros aska kördes i en begravningsprocession genom Kuba, när den Sovjetbyggda jeepen brakade ihop och måste skjutas nedför gatan med handkraft.

Det är beviset att kommunismen inte fungerar och att gud har humor.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Kuba utan Castro

 • Tony

  Om folket ska ha det fortsatt dåligt, ja då ska dom välja kommunism, då får dom det fortsatt dåligt som det alltid blir när kommunister styr!

  Gilla

 • Stenbock

  Tänk vad åren går….
  1959 besökte Stenbock Kuba,som sjöman. På resan över Atlanten tipsade en annan av besättningen mig,att låta hakskägget växa. På så sätt tror Kubanerna att du är kommunist,och drickan i barerna är gratis !!
  Sagt o. gjort Stenbock lät skägget växa,och se det stämde Rum o. cola gratis,och ett glatt bemötande !!
  Förhoppningsvis ”Adios kommunista”,efter 62 år av mitt liv !!
  Och grattis till befolkningen på Cuba,om detta nu är en befrielse !

  Gilla

 • Rädd

  Kuba förut var inte bra och bra är det inte nu heller. Det blir lätt så det ena extrema avlöser ett annat extremt.

  Gilla

 • grebom5

  Så länge ledare väljs efter sin partitillhörighet istället för erfarenhet och kunnande till toppbefattningar fungerar inget system.

  Det går snabbast utför för det kommunistiska systemet tätt följt av det socialistiska speciellt då de blir diktatoriska i sitt sätt att styra.

  Om vi människor, de som fortfarande har förmågan till eget tänkande, blir utan fri vilja så förändras de, endera blir de apatiska, som PK, eller kallas för rasister eller påkletas etiketten främlingsfientliga.

  Gilla

  • Rädd

   Vänstern styr ju i nästan alla demokratiska länder. De kommunistiska staterna har ju misslyckats på olika sätt. Kina ekonomiskt bra tex men ingen yttrandefrihet.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: