Rektorn klipper håret på en 8:e klassare

SKOLAN. När en elev i 8:e klass från Indianapolis vägrade att ta av sig mössan i skolan, skickades han till rektorns kontor. I stället för att straffa eleven gick rektorn utanför sin vanliga roll och försökte hjälpa killen. Jason Smith, rektor vid Stonybrook Intermediate School i Warren Township, tog först en stund att ta reda på varför eleven inte ville ta av sig mössan.

Rektor Smith klipper håret på eleven. Bild från Epoch Times

Eleven påstod att hans hårfäste var förstört av frisören, rektorn med flera tyckte att hårfästet såg bra ut.

I stället för att straffa den unge mannen, det hade varit lätt gjort att ringa föräldrarna och skicka hem grabben, bestämde rektor Smith sig för att erbjuda grabben en affär.

”Jag sa,” Hej, om jag klipper dig, om jag fixar dig, tar du av dig mössan och går till lektionen? ” och eleven sa ja, sade rektorn.

Smith, som har klippt hår under större delen av sitt liv, spelade collegebasket som ung och var van att ge sina lagkamrater en frisyr före match, dessutom hade han klippt sin sons hår de senaste 17 åren.

Efter klippningen tackade eleven inte bara rektorn, han bad om ursäkt för sitt beteende och uppfyllde sitt löfte och återvände till sin klass utan mössa.

Historien visar att en bra ledare kan lösa problem på ett smidigt sätt.

Epoch Times

-Pettersson misstänker att rektor Smith åtnjuter en hel del respekt bland eleverna och att han fått en vän för livet. Historien finns även på Facebook.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Rektorn klipper håret på en 8:e klassare

  1. Det låter mer som önsketänkande från personen som skrivit inlägget och är helt frikopplad från verkligheten. Nysvenskar från tredje världen eller eu migranter vill kunna bli livstidsförsörjda och inget annat. Alternativt så handlar det om en romansbedragare är i farten. En viss rom från Ljungby som lurade och bedrog svenskar med västerländsk bakgrund. Skulle man ge en eu migrant en hand så kan man gott räkna med att bli av med hela armen och skingrad in på bara kroppen. Det bästa vi kan höra gör eu migranterna är att utvisa dem ifall dem inte kan stå för sitt uppehälle med egna ekonomiska medel. I dagsläget går det inte tyvärr

  2. Skulle inte vara möjligt eftersom romer inte vill fiska och inget annat kreativt heller.

  3. En sedelärande berättelse som våra styrande kunde lära sig av.
    Att tala till varandra och samarbeta ger alltid bättre resultat än att bara avfärda folk med fel värdegrund.
    Det vore också passande att många av Steffes framtida arbetare som säges bli lönsamma i framtiden, tog tag i att lära sig svenska så det blev möjligt för dem att kommunicera med sina välgörare.

  4. Bra gjort. Hoppas det går lika bra nästa gång, när en elev med ett tält på huvudet behöver tuktas…Lycka till !

Kommentera