Brittiska flottan går in i Svarta havet

UTRIKES. Den brittiska flottan kommer att fullfölja en tidigare plan och skicka två fartyg till Svarta havet, trots den senaste tidens oroligheter i Ukraina. Royal Navy bestämde i februari att fartygen skulle segla in i Svarta havet och bekräftar nu att man kommer att fullfölja planen för att visa solidaritet med Ukraina och Storbritanniens Nato-allierade.

HMS Queen Elizabeth ska ligga i beredskap med stridsflyg och helikoptrar i Medelhavet. Foto: Dave Jenkins

Beskedet kommer efter att USA:s president Joe Biden valt att inte skicka amerikanska krigsfartyg till Svarta havet för att undvika att trappa upp krisen i området efter att Ryssland ökat sin truppnärvaro vid den ukrainska gränsen. Pentagon vägrade dock att bekräfta eller förneka rapporter om att Washington hade avbrutit utplaceringen av krigsfartyg i Svarta havet för att inte förvärra spänningarna med Moskva. Enligt Pentagons talesman finns för närvarande inga amerikanska stridsfartyg i Svarta havet.

En jagare, typ 45 och en fregatt, typ 23 som redan befinner sig i Medelhavet kommer att gå in i Svarta havet. Såväl stridsflyg som helikoptrar ska stå i beredskap på hangarfartyget, HMS Queen Elizabeth. Fartygen väntas vara framme i början på maj.

Sputnik News är ett statligt ryskt alternativ till den västliga nyhetsagendan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Brittiska flottan går in i Svarta havet

 1. Vad har brittiska militära fartyg i Svarta havet att göra? De som var upprörda att Ryssland gjorde någonting I SIN EGEN TERRITORIUM kan ni svara då? Eller Ryssland får ej göra någonting i sitt land medan britter/amerikaner får göra precis vad de vill i hela värden?
  Dubbel moral betyder dubbelt så bra?

 2. Sverige orsakade Brexit genom att vänstra med eritreaner, somalier och alla afroafrikanska Tommie Lindh knivhuggare fick svenska pass av svensk så kallad polis. FEDERGAY och Birgitta Olsson galningar skämde ut Sverige i EU.

 3. ja det var väl nästan väntat…nu kan ju Putin ha några häftiga övningar i detta dike tx att fylla infarten i denna insjö med minor så ingen kommer varken in eller ut ..
  då får vi permanet engelska stridskrafter i svarta havet.
  undrar hur man underhåller det om det är stopp i kanalen.

 4. Tur för Britterna att Ryssland inte har vår Ubåt i Gotlandsklassen

  den chockade USA så pass mycket att dom hyrde den den var ett ordentligt hot mot deras hangarfartyg vid gemensam övning

 5. Vi får se vilket humör den ryske björnen bjuder på, just ute ur idét och lite mat gör honom retlig förstås.

Kommentera