Vi fick propaganda på arabiska för pengarna


PROPAGANDA. För en vecka sedan skrev bloggen om att Sveriges Radio hade premiär för en podcast, alltså en radiosändning över internet, på arabiska. Luai Ahmed invandrare från Jemen har lyssnat och skriver detta på twitter.

Luai Ahmed, Bild från Facebook

”Lyssnar på och översätter Ekots arabiska podcast som finansieras av svenska skattebetalare. Avsnitt #1 propagerar de för V och MP; de intervjuar en advokat som i princip säger: ”Tyvärr har inte V och MP mycket inflytande”. Översättningen kommer va tillgänglig gratis. Håll utkik..”

-Pettersson säger att om detta stämmer och det tror jag det gör är det ännu en anledning till att avveckla eller göra om public service…

Om Luai Ahmed på bloggen…

***

TIDIGARE 2021-04-09. Vi får en pod på arabiska för pengarna

SKATTER. ”Vad fan får jag för pengarna?”, den frågan ställde sig Leif Östling, dåvarande ordförande för Svenskt näringsliv och tidigare vd för lastbilskoncernen Scania. Det är en fullt rimlig fråga som alla skattebetalare borde ställa sig.

Programledarna för den nya podden är Amr Bitar (foto: Henrik Brunnsgård), Yamama Alhowari (foto: Mattias Ahlm), Abdelaziz Maaloum (foto: Mattias Ahlm), Shaima Madboly (foto: Daniel Camerini).

I Sverige betalar vi bland världen högsta skatter och att ställa frågan vad vi får för pengarna borde vi alla göra till våra lokala politiker, de i riksdagen, samt våra EU-politiker. Det är inte konstigare än att fråga vad man får när man betalar för, eller köper något.

För samtidigt som skatterna höjs, så verkar många saker bli sämre och konstigt nog just de sakerna som ofta lyfts fram som en av anledningarna till att vi betalar skatt. Skola, sjukvård, polis och äldrevård är några av de sakerna. Vi har t ex pensionärer som idag svälter i Sverige.

Nåväl, Pettersson ska inte gnälla, jag och den oäkta hustrun har det skapligt och Sveriges Radio P1 står ofta på. I år beräknas public service-kontot till Sveriges Radio AB, Sveriges Television AB och Sveriges Utbildningsradio AB fyllas på med cirka 8.735 miljoner kronor, det är 172 miljoner kronor mer än år 2020. Allt är skattekronor.

Idag är det premiär för Ekot Radio Sweden som lanserar en ny podcast på arabiska. Podden ska publiceras varje fredag och kommer att fördjupa sig i ämnen som svensk politisk debatt, integrationsfrågor, brott och kultur.

– Det finns en växande arabisktalande publik som vill ha den här typen av journalistik, säger Firas Jonblat, producent på Ekot Radio Sweden till Kulturnyheterna.

Läs mer på SVT…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Vi fick propaganda på arabiska för pengarna

 • Sveriges Radio gör propaganda för öppna gränser på arabiska | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] & SKATTER. Som vi skrivit om tidigare sänder Sveriges Radio program på arabiska och det kan vara intressant att veta vilket budskap public service för fram när svenskar inte […]

  Gilla

 • ruben

  Varför det finns fler och fler araber beror på att Sverige håller på bevilja olagliga uppehållstillstånd av araber på svenska skattebetalares bekostnad enligt min privata åsikt. Vart har regeringen gjort av med allt stöldgods, som stulits från deras egna och svenskarnas regeringskansli? Har de upphandlat säkerhet och väktare från egna kamratkontakter eller vad har hänt? Är hela Sveriges säkerhet lika illa skött, som regeringskansliets säkerhet?

  Gilla

 • Jenny Ek (wadyr)

  Min son vill lära sig arabiska. Jag förstår honom. Vem vill bli duperad av staten?

  Gilla

 • Tony

  ”Det finns en växande Arabisktalande publik ” Tror fasen det,
  importerar man hundratusen varje år, så blir Svenskar snart i
  minoritet, men av vilken konstig anledning ställs inga krav på
  att dom inte ska lära sig språket i det land dom kommer till ?

  Dom är inte inbjudna av folket utan av regimen som inte ställer
  några som helst krav, utan bara babblar om vad dom har för
  rättigheter?

  Gilla

 • Pålsjö

  Muslimsk mamma kräver att SVT anpassar barnprogram till ramadan.

  SR P1, Studio Ett, – börjar vid 1:37 in i programmet:
  https://sverigesradio.se/avsnitt/1689980

  Gilla

 • Lisa.

  Har ni nu lyssnat på SR och tittat på SVT igen?
  Vi skulle ju bojkotta propaganda-kanalerna.

  Gilla

 • centurion

  SR och SVT´s avtal med regimen om garanterade belöningar för regimtrogen propaganda, resulterar i att man inte ens bryr sig om att försöka mörka sin vänstervridning. Är statsmedia fullständigt koko, eller har de även lyckats indoktrinera sig själva ?

  Gilla

 • grebom5

  Principer ogillar jag och speciellt då det skrivs ”i princip sa han” helt ointressant.
  Vad sa han? Låt oss avgöra och tolka. Nu får vi ju höra Luais tolkning av vad advokaten sa.

  Gilla

 • hllviken

  Det var bra för det svenska folket att Luai flyttade hit!

  Gilla

 • turrim

  Kristersson vill bli statsminister. Törs han jobba för en sanering av SVT/SR? Är det ett av SDs krav?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: