Vi ska vara tacksamma för att nazisterna vann

DEMOKRATI & YTTRANDEFRIHET. Nordiska motståndsrörelsen har i artiklar om Esaias Tegnér, Viktor Rydberg och Verner von Heidenstam citerat en del nationalromantiska strofer ur författarnas produktion. Detta upprörde Svenska Akademien, som enligt det så kallade klassikerskyddet i lagen har rätt att vidta juridiska åtgärder då viktiga gamla verk skymfas och kränks, skriver Oisín Cantwell på Aftonbladet.

Nationalisten Verner von Heidenstam. Målning fotat av Johan Krouthén, Wikipedia

16 månader efter att Akademien åberopat en lag som få har hört talas om och stämt NMR meddelade så Patent- och marknadsdomstolen vid Stockholms tingsrätt i går domen där de gav NMR rätt att citera verken.

-Pettersson säger att Svenska Akademien inte är några intellektuella giganter när de inte tolererar yttrandefrihet utan vill bestämma vem och var vår klassikers texter används, så det skulle inte förvåna mig om de överklagar. Svenska Akademien får betala Nordfronts och Nordiska motståndsrörelsens rättegångskostnader på cirka en och en halv miljon kronor.

Att de gamla texterna passar nationalister beror på att författarna vid den tiden, slutet 1700 till början av 1900-talet var nationalister. Det kan inte Svenska Akademin ändra på.

Verner von Heidenstam ur diktsviten ett folk:

Det är bättre av en hämnare nås
än till intet se åren förrinna,
det är bättre att hela vårt folk förgås
och gårdar och städer brinna.
Det är stoltare våga sitt tärningskast,
än tyna med slocknande låge.
Det är skönare lyss till en sträng som brast,
än att aldrig spänna en båge.

Heidenstam och många de andra författarna var nationalister, det vill Svenska Akademin ta ifrån dem.

Bra att Aftonbladet ställer sig på ”nazisternas” sida, de har vanan inne, men jag har aldrig sett att Anders Lindberg tar upp detta. Visserligen hade AB andra ägare då men tidningen var bättre innan Anders Lindbergs tid…

Ovan en ledare som publicerades av Aftonbladet samma dag som Hitler inledde kriget mot Sovjet – den 22 juni 1941.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Vi ska vara tacksamma för att nazisterna vann

 1. När Gustav bildade akademin var det för att bevara det svenska, inte bara språket. Både i kläder och annat var det svenska nationella kulturen viktig, i vilket akademin skulle försvara och bevara det. Han var nationalkonservativ och blev mördat av en kuppmakare. Nu har akademin tagits över av socialister, som vill ha egenmäktig rätt till att bestämma, vem som får använda nationalisters verk, steget över till nationalsocialister är inte långt. Konsensus av händelsen är i vart fall att Nordfront är bättre på yttrande frihet än de sömndruckna bidrags socialisterna i akademin.

 2. Det var inte nazismen som vann utan yttrandefriheten. Vi hade en kille på jobbet som var NMR. En snäll kille som varit mobbad. Hade varit med i demonstrationer där Aftonbladet hade fotat. Jag frågade vad tror du händer när du är med bild i tidningen och arbetsledningen får se det kommunalt bolag. Han blev ganska rädd. Men om man nu inte tror på förintelsen eller miljökatastrofen. Så ska staten inte kunna tysta en. Sen kan man undra varför vanliga människor blir så kallade nazister. Är det politikernas vansinniga invandringspolitik. Nu ska folk komma hit och försörjas. Enligt diktator Löfven. Då blir vi rena betjänter åt världens folk. Vi får ingenting själva men slavar åt andra. Fundera på vad det skapar hos folk som inte ser någon framtid.

 3. När polletten trillat ner på de obildade och de förstår att Nazismen är samma skit som kommunismen, tillhör samma vänstervridna ideologi, då ske det bli intressant se deras reaktion.
  Kommer förmodligen aldrig att hända. men man kan ju hoppas.

 4. Det är inget att dölja att vi hade en god relation med Tyskland under 30-talet och framåt. Vi behövde därför inte var rädda för världens starkaste krigsmakt. Det är naturligt att alliera sig med den som är starkast. Men inför historiens vindkast kan vi inte skydda oss. Om vi nu allierar oss med USA och Nato och Ryssland och kina tar över världen så får vi stå vid skampålen ändå.
  Detta fattar naturligtvis inte vänsterfeminister och övrig pk.

 5. NMR är inte ett stort ”hot ”mot Sverige.Det finns nog större hot att brottas med nuförtiden i vårt land.Svenska akademin kan syssla med att rota fram författare som ingen människa har hört talas om och ge dom Nobelpriset i litteratur istället.Yttrandefrihetspoliser har vi redan så det räcker och blir över.

 6. I detta sammanhang vill jag informera Pettersson,att du nu befinner dig i berömda kretsar,av spärrade och ovälkomna,hos Facebock.
  I går bekantgavs att Heinrich Heine´s berömda alster inte var ”korrekta” !
  http://www.pi-news.net/wp-content/uploads/2021/04/heine-696×388.jpg
  För er som event. aldrig hört namnet här en länk:
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Heinrich_Heine
  Bäva månde GUDARNA,för nya yngre obildade generationer !!

  • Jag har varit spärrad på Facebook sedan 2017. Oklart varför mer än att jag brutit mot deras regler, men jag vet inte vilka regler…

   • 👍
    Pettersson…du ska se avstängningen från Facebook, som ett härligt positivt bevis på att du jobbar i rätt riktning. Att du värnar om rättvisa, demokrati och yttrandefriheten, samt att du är med och delger befolkningen fakta och den verkliga sjuka sanningen, i Sverige och övriga världen.

    TACK 🙏🏻
    Pettersson ☀️☀️☀️☀️☀️

Kommentera