Stäng

Riksdagspolitiker kan bli återbetalningsskyldiga vid mygel

KORRUPTION. Hårdare regler ska införas kring politikernas ersättningar. Bland annat ska politiker som fått ut för mycket arvode eller traktamente kunna bli återbetalningsskyldiga med ränta, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Politiker som hyr en egen bostad av en närstående ska inte heller längre kunna få logiersättning.

Strax före jul presenterades en utredning som gjorts efter att Aftonbladet avslöjade oegentligheter i granskningen ”Maktens kvitton” och som föreslog att regelverket kring ersättningarna ska förtydligas. Enligt radion finns ett stort stöd bland politikerna för utredningens förslag.

”Vi tycker att det är bra att det blir tydligare regler”, säger Sverigedemokraternas gruppledare Henrik Vinge.

-Pettersson undrar lite över ordet ”kan” bli återbetalningsskyldiga och om riksdagsledamöter är dummare än andra. På alla arbetsplatser jag varit under livet har det varit självklart att man inte får låta arbetsgivaren stå för privata utgifter och att överträdelser bestraffas. Varför behöver riksdagsledamöter särskilda regler, brottsbalken borde duga…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 reaktioner på “Riksdagspolitiker kan bli återbetalningsskyldiga vid mygel

 1. Jag sökte jobb på regeringskansliet som Granskare av Tjänsteresor fick det inte som gammal Försäkrings tjänsteman har man vana granska kalkyler offerter mm jag såg med spänning fram mot få granska Dan Eliasson men så vart det ej

 2. Såzzarna brukar vara flitiga på att lova en massa i valrörelsen. Men det betyder ju inte att löftena kommer att sättas i verket i närtid, om ens överhuvudtaget. Först ska det utredas i en massa år. Sen ska det ut på remissrunda och omarbetas i några år till. Sen ska man försöka att klämma in förslaget i budgeten, men då detta visar sig bli alltför kostsamt så måste det bantas och omarbetas igen. Så upp emot 10 år efter vallöftet kanske regimen kan krysta fram en liten tumme till köttben att vifta med. Och väljarna blir blåsta, som vanligt.

 3. NEJ, nej !!!!, det måste vara fel väg att gå, naturligtvis skall medlemmar i knapptryckarkompaniet ha tillgång till extra förmåner med tanke på vilket hårt jobb de har. Nu under pandemin har det varit så jobbigt då enbart 55 st av 349 får vara med att trycka på knappen, fingret kan ju skadas för livet. Tänk även på Ohly och Palm, de vilar ännu upp sig efter knapptryckningar i alla år. Oj, oj, oj.

 4. Kommer inte att hända. Först tilsätter de en långtidsutredning och när en mycket lång tid förflutit och alla har glömt, så läggs den ned.

 5. Snacka om att börja i fel ända. Eller gör man det för att i alternativ media så pratar man mer o mer om att det saknas en konstutionsdomstol så dom har inget ansvar. Då måste man göra något. På svenskt vis börjar man i fel ända. För som tjänsteman o politiker vill man inte kunna ställas till ansvar för vad man gör.

 6. Sverige har gått och blivit ett o-moraliskt pissland där våra skitpolitiker myglar och sätter agendan för andra myglande pissfolk. Detta sprider sig som rötterna på ett träd. Inför ansvar med straff för framförallt för Sossarna men ingen är bättre än den andra myglande politiska skitstöveln, mer vill ha mer!!!

 7. Alltid samma visa, riksdagspolitiker, det nya frälset, undantas från alla lagar . Det gäller samtlig områden, inte minst pension. De lever inte i samma värld, som övrig befolkning. Dessutom tycks de ha mycket dålig moral. Om de inte kan leva på sin alldeles för höga lön, hur ska då vi klara oss?

 8. Ja alla dem som uppbär riksdagslön trots att dom inte ens uppnått
  50 år och som slutat i riksdagen borde ifall dom har någon skam i
  kroppen betala tillbaks allt som andra människor inte kan ta del av!

 9. Regeringspolitikerna kan kanske börja med att lämna tillbaks de bortslarvade pistolerna från regeringskansliet. Det är en stark symbolisk uppvisning av regeringens omdöme om hur de anställer, vilka de litar på och hur lite de bryr sig. Man kan bara hoppas att de inte slarvar bort hela Sveriges säkerhet i samma anda.

 10. ”Kan bli återbetalningsskyldiga” är inte samma sak som ”skall bli återbetalningsskyldiga”.
  Det avgörs från ”fall till fall” som det heter, och hen som avgör, sitter i samma båt.
  Som vanligt finns en möjlighet att undkomma fusket, mycket vill ha mer.

 11. Prisa Gud, frälset får kanske inskränkningar. 😉

  Det hade varit bra mycket bättre om de tvingats att ikläda sig ekonomiskt ansvar för sina handlingar i riksdag och regering.

  1. De ska doppas i tjära och fjädrar och jagas ur staden de verkat i. 😠

   Snackar om politiker förakt, när de tjuvar VÅRA pengar och spottar svenskarna i ansiktet.

   Tillsvidare är de ( obs. inte alla, många är ok ) 🐀 🐀

Kommentera

%d bloggare gillar detta: