Stäng

Jonas El Gourari får 17 år och 10 månader för mord och mordförsök i Kungens kurva

VÅLDSVÅGEN. En person dog och en annan skottskadades svårt i samband med en skottlossning vid en bensinstation i Kungens kurva i januari förra året. En 24-årig man har nu dömts för mord och två mordförsök till fängelse i 17 år och 10 månader. Två andra män har frikänts från bl.a. medhjälp till mordförsök, enligt Södertörns Tingsrätt Mål: B 772-20

Bakgrunden till namnet ”Kungens kurva” är att den Cadillac Series 75 Fleetwood Sedan av 1939 års modell som kung Gustaf V färdades i här körde i diket på lördagseftermiddagen den 28 september 1946. Kungen med följe var på hemväg från en jakt på Tullgarns slotts ägor i Hölö. Bilen fördes av Gösta Ledin som höll 65 kilometer i timmen och tappade kontrollen över bilen efter en långsträckt högerkurva på Gamla Södertäljevägen strax väster om Juringe gård. Kungabilen gled av vägen och stannade efter ett tjugotal meter i ett vattenfyllt dike. Bild och text från Wikipedia

Två män och en kvinna blev den 18 januari 2020 beskjutna vid en bensinstation i Kungens kurva. En av männen träffades av sammanlagt nio skott och avled kort därefter. Kvinnan träffades av tre skott och blev svårt skadad. Den tredje mannen klarade sig oskadd. Utredningen har visat att en eller flera personer avlossat minst 26 skott mot den bil som de tre personerna befann sig i. 17 skott träffade bilen. Det är också klarlagt att den man som klarade sig oskadd var den egentliga måltavlan för skjutningen. Skytten eller skyttarna är fortfarande okända.

En 24-årig man har i egenskap av förare av den bil som skytten eller skyttarna färdades i varit åtalad för att tillsammans med annan eller andra gjort sig skyldig till mordet och de två mordförsöken. 24-åringen har förnekat att han kört den aktuella bilen. Tingsrätten har funnit det bevisat att 24-åringen varit delaktig vid gärningarna genom att han kört den bil som det sköts ifrån.

Södertörns Tingsrätt dömer:

 • Jonas El Gourari, född 1996, för mord och försök till mord till fängelse i 17 år och 10 månader.
 • Mikael Lehtisalo, född 1997, frikänns
 • Ismail Rasuli, född 1997, döms för falsklarm till 4000 kronor i böter. Frikänns för medhjälp tillmordförsök och skyddande av brottsling.

Advokatkostnaderna på drygt 2 miljoner betalas av staten.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 reaktioner på “Jonas El Gourari får 17 år och 10 månader för mord och mordförsök i Kungens kurva

 1. …och så överklagar han och blir frikänd… så brukar det bli. Det tingsrätten dömt betyder ingenting i sveriges rättssamhälle idag. Så förvänta er fler knasiga skatter, vi ska ha råd att betala fler advokatskostnader i framtiden.

  1. Det verkar som att de har missat att räkna in såsciala äkonomisk effekten på den som blev dömd till 17 år. Det borde bli mer än halvering av straffet vid överklagan..och kanske även någon form av skadestånd..

   Tur att han får pensionspoäng och gratis allt iallafall..

  2. Vänsterpartiets nämndemannaklan Khan, från Pakistan, i Svea Hovrätt kanske kommer döma skiljaktig mening igen… har moské… Sharia, jämför C parti dom i Solna Tingsrätt…

 2. Ge bort han till ryssarna, Putin har säker lediga jobb i någon saltgruva.
  Troligen har han jobb där resten av sitt liv.
  Och vi slipper många miljoner i förvaring av galningen som inte har ett
  skvatt med Sverige att göra.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: