Gravt autistisk tonåring från Iran dumpades i svensk källare

SKATTER & SJUKVÅRD. För fem år sedan kom en svårt sjuk man med sin mamma från Iran. 2017 dumpade mamman den gravt autistiske unge mannen i Sverige och återvände till Mellanöstern, sedan dess har mannen varit på ett sjukhem utanför Timrå, rapporterar skattefinansierande SVT.

Autism

Mannen är idag 21 år, omyndig och gravt autistisk. Han behöver tillsyn hela dygnet och är tungt medicinerad. Mannen kan inte göra sig förstådd och är tidvis aggressiv och utåtagerande. Han sitter på ett sjukhem i Hamsta utanför Timrå. Han är ensam i hela huset, förutom sina vårdare. Till och med i höstas hade Migrationsverket betalt 10,5 miljoner för mannen och nu betalar kommunen, så totalt är kostnaden över elva miljoner.

Mannen ska återvända hem, men har inget pass och eftersom han är omyndig måste föräldrarna skriva på och föräldrarna är försvunna enligt den Iranska ambassaden.

-Pettersson säger att en möjlig lösning kan vara att dumpa mannen på Iranska ambassaden, Lidingö innan detta blir en vana…

Iranska ambassaden, Lidingö

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Gravt autistisk tonåring från Iran dumpades i svensk källare

 1. Du menar att iranska föräldrar inte har något ansvar för sina egna barn utan det är folk i andra länder som har det ansvaret? Vad har du för moralisk kompass egentligen?

  Sen räknar du som du har förstånd till. Du tycker att varenda individ i Sverige ska räknas in som betalare. inklusive spädbarn, folk i koma och sådana som redan uppbär bidrag för sitt eget uppehälle.

 2. Är du så dum så du tror att det bara är en person som kommer att dumpas. Det bir snabbt mycket pengar ”var”, även om man räknar alla invånarna i Sverige från skolåldern och neråt som du gör, när dumpandet av sjuka och vårdkrävande personer från skurkländerna tar fart.
  En sån dumskalle som du borde själv tvingas stå för alla kostnaderna.

 3. Ännu ett fall som visar vad som kan hända när en av de dåvarande ministrarna i Sveriges regering gick ut på twitter med falska uppgifter den 24 jan. 2017, d v s samma år som mamman och den sjuke sonen anlände till Sverige från Iran, eventuellt hitlockad av Annika Strandhälls genomfalska sjukvårds-skryt.

  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2018/07/annika_strandhc3a4ll_sjukvc3a5rd_i_vc3a4rldsklass.png

  Det var evigheter sedan Sverige hade en sjukvård som kunde anses ligga i världsklass och frågan är ju om Sverige någonsin kommer att nå den höga nivån igen.

  • Ja politiker i världsklass har vi inte haft på länge,
   ”Strandhell” själv är ett strålande bevis på avsaknaden
   av dessa!

 4. Dumpa vid ambassaden kanske inte är så långsökt ändå..
  Det lär väl finnas någon internationell praxis som gäller om folk bara dumpas i ett land? Handikappade eller ej.

  Men att Sverige i så fall skulle följa den när man istället kan spela god för andras pengar.. Nää..

 5. Här ska vi med full kraft åberopa den humanitära familjeåterföreningen !
  Skicka hem honom till hans familj, och låt de gödsla sin kärlek mellan sina kärlekstörstande muslimska systrar och bröder.

 6. En liten glimt av toppen på isberget kan jag tänka. Varför tog kommunen emot dem? Varför tog Migrationsverket emot dem? Varför ska myndigheter med sån lätthet låta sig blåsas dag ut och dag in. Jag misstänker att kommuinvånarnas och svenska invånarnas skattepengar inte förmås uppskattas i dess rätta värde av myndigheterna. Förståelsen är ofta så bristande att myndigheterna uppför sig, som medborgarnas största fiender. Ett ekonomiskt inbördeskrig om nationens välfärd och resurser, som eskalerar om nu inte väljarna tar sitt förnuft till fånga. Vi har undermålig skolmiljö på många håll och dåligt underhållna vägar, som två tydliga exempel bland hundratal.

 7. Vinsten kommer först när han har lämnat landet,ska han stanna så ska
  (O)ansvariga politiker betala för honom ur egen ficka.

 8. Nu ser vi tydligt vad ”HUMANITÄR SKYDDSGRUND” innebär.
  Det kommer snart fler nu när dörren är öppen.
  Kanske kan MP’s kansli ta emot några av dem?

Kommentera