Dags igen, vit polis skjuter kriminell svart man och det blir upplopp i USA

UTRIKES. I söndags kväll sköts en svart man till döds av en kvinnlig vit polis i Minneapolis i USA på söndagskvällen. Enligt polischefen skulle polisen dra sitt elchockvapen men råkade i stället ta sin pistol. Nu har nya stora protester blossat upp och utegångsförbud har utlysts.

Daunte Wright, skjuten till döds. Bild från YouTube

På söndagseftermiddagen, lokal tid, stoppade en polispatrull 20-årige Daunte Wright i förorten Brooklyn Center, misstänkt för en trafikförseelse. Man upptäckte då att att Wright var efterlyst.

I samband med händelsen ska Daunte Wright, enligt närstående till familjen, ha ringt till sin mamma. Mamman ska ha hört poliserna ropa åt honom att lägga undan telefonen innan samtalet avslutades. När mamman ringde upp igen svarade Wrights flickvän och berättade att han blivit skjuten.

Enligt polisen ska en patrull med minst tre poliser ha försökt gripa Wright när man upptäckte att han var efterlyst. Wright ska då ha satt sig i bilen och försökt köra därifrån – vilket fick polisen att avlossa ett skott.

Polisens kroppskamera fångade hela förloppet. På filmen syns hur Wright sliter sig loss från polis och sätter sig i förarsätet varpå en av poliserna ropar ”Jag kommer elchocka dig”. Sedan avlossas ett skott på nära håll och polisen ropar ”Åh shit, jag sköt honom”.

Polischefen uppger i ett uttalande att händelsen var ”oavsiktlig”. Den polis som avlossade skottet hade tänkt använda sitt elchockvapen, men ska av misstag ha dragit sin pistol.

– Jag tror att polisen skulle använda sin taser men i stället sköt honom med ett skott, säger polischefen Tim Gannon.

Skjutningen av Daunte Wright har utlöst stora och våldsamma protester i Minneapolis.

Hundratals människor har samlats ute på gator och vid den lokala polisstationen, där flera vandaliserat en polisbil. Kravallpoliser och nationalgardet har kallats in för att möta protesterna. Bland annat har tårgas använts för att skingra folksamlingarna.

-Pettersson säger att i detta fall verkar polisen, varit klantig och dragit fel vapen, men Daunte Wright död måste ses som självförvållad. Är man eftersökt i USA är det inte klokt att försöka smita från en beväpnad polis…

Läs mer…

Konstigt nog blev det inga kravaller när en Svart, somalisk polis sköt ihjäl obeväpnad vit kvinna klädd i pyjamas – han dömdes till 12,5 år.

Det blev inga kravaller och inget prat om rasism samt tyst i svenska medier när Mohamed Noor sköt ihjäl Justine Damand

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Dags igen, vit polis skjuter kriminell svart man och det blir upplopp i USA

 1. Av ”body-cam”, så gör den KVINLIGA polisen ett misstag och drar sitt tjänstevapen i st f el-pistolen (som avsett).
  Den kommunistiska mobben har dock förberett sig för detta tillfälle och nu blir det många veckors kravaller och plundringar. Plundring är numera en födkrok i delstater styrda av Demokratiska Partiet.

 2. Polisen skjuter för att det finns så mycket lättillgängliga vapen i USA, bättre att skjuta först.

 3. Om polisen säger stå still, så lyssna och lyd. Allt annat är att be om påföljd vilken i US of A kan bli att dö.

 4. Precis som George Floyd en dum neger som inte har vett att göra som polisen säger utan sätter sig på tvären och börjar bråka.

 5. Jag swishar 2000:- per månad ungefär till deras konto swisha till 123 013 9287.

  Var med i den nya moderna rörelsen!

  • Så bra så BLMs grundare kan leva ännu lyxigare i hennes nya flotta slottsliknande palats i det helvita området i L A.

 6. Polisen skall fortsätta jaga brottslingarna oberoende av färg inga undantag för svarta.

 7. Begår du brott och djävulskap samt bråkar med polisen, jag då får du acceptera det som sker.

  Sköt dig så är det inga bekymmer.

  Övrigt: Varför är det så många svarta som polisen måste tillrättavisa !? 🤔

Kommentera