Den palestinska ledaren Amin al-Husseini vid ett nazistiskt koncentrationsläger

HISTORIA. År 2017 lade Jerusalems auktionshus Kedem ut tre av sex tidigare okända foton på internet, där Jerusalems stormufti, Amin al-Husseini, inspekterar ett nazistiskt koncentrationsläger tillsammans med nazistiska högre tjänstemän och regeringspersoner. Enligt auktionsägarna ansåg en expert att dessa fångar utförde tvångsarbete i Trebbin-lägret nära Berlin, som från 1942 till 1945 var en utbildningsplats för SS-artilleri med en gren av koncentrationslägret Sachsenhausen i Oranienburg. Byggd efter första världskriget som en kristen ”fredsstad” togs den över av SS 1935. Bland fångarna fanns judar från Ungern. Tvångsarbete, terror och våld präglade deras dagliga liv. Kedem hoppades få hjälp med att identifiera män på bilderna.

Stormuftin, Amin al-Husseini, inspekterar ett nazistiskt koncentrationsläger. Foto: Kedem auktionshus

Som det visar sig är fem av de utländska gästerna på bilderna – globala ledare vars närvaro återspeglar den transregionala historien mellan Europa, Mellanöstern, Indien och Amerika. Fotografierna ger också ett obestridligt bevis för att alla närvarande män hade exakt kunskap om judarnas öde i Hitlers Tyskland – och om det troliga ödet för judar i sina egna hemländer under nazistiskt styre. Enligt Kedem är bilderna stämplade ”Photo-Gerhards Trebbin.” Denna stämpel indikerar att de troligen fotograferades i Trebbin, 30 kilometer söder om Berlin, ”omkring 1943.”

Stormuftin med Arthur Seyss-Inquart som visas andra från vänster Foto: Kedem Auction House

Endast tre av de sju männen på bilderna överlevde andra världskriget och dess omedelbara efterdyningar. De två tyska tjänstemännen i uniform var båda direkt inblandade i förintelsen. Före och efter sin resa till lägret träffades Adolf Hitler separat med var och en av de utländska gästerna, som inkluderade den palestinska ledaren al-Husseini, den tidigare irakiska premiärministern Ali al-Kailani, den kroatiska Ustasha-ideologen Mile Budak och den indiska hinduen ledare Subhas Chandra Bose. 

Stormuftin Amin al-Husseini rekommenderade 1968 Yassir Arafat 1968 att ta över Palestina Liberation Organization (PLO) som Arafat sedan ledde fram till 2004 och ”att befria Palestina”, som opererade från Gaza med Fatah-trupper.

Läs vidare på engelska…

-Pettersson konstaterar att historien är inte långt borta. Adolf Hitler, nationalsocialismen, stormuftin i koncentrationsläger, Arafat och terrorism till Sverige och socialdemokraterna…

Yassir Arafat och Olof Palme möts i Stockholm. Foto: Bertil Ericson
Yassir Arafat och Olof Palme förenades i sin avsky för Israel och judarna. Olof Palme, hade med sin överklassbakgrund insupit antisemitismen med modersmjölken, skedde också ett brott med socialdemokratins positiva inställning till den judiska staten Israel. Den socialdemokratiska Mellanöstern-politiken blev nu hätskt Israel-fientlig och PLO-ledaren och terroristen Yassir Arafat inbjöds bland annat att tala i Storkyrkan i Stockholm. Denna politik fortsätter som bekant in i våra dagar med svenskt miljardstöd till palestinaarabiska rörelser som vill utplåna Israel.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Den palestinska ledaren Amin al-Husseini vid ett nazistiskt koncentrationsläger

 1. Socialdemokraterna och Olof Aschberg var delaktiga till massivt ekonomiskt stöd som bidrog till massmord i Ryssland, redan runt 1920-talet.
  Lyft gärna detta inför valet 2022.

  Något som färgat historieskrivningen helt är att den röda tragedin före Nationalsocialisterna (socalism, kommunismn: rött ska det vara)
  .. har förminskats rejält. Det finns flera kopplingar att belysa.
  Ännu idag pågår kampen om yttrandefriheten och kampen kring bredare syn på historien. Eller hur Expo?

  Bara det faktum att Olof Aschberg och Socialdemokraterna i Sverige bidragit till ett antal massmord genom sin finansiering åt bosjevikerns, att detta har lyts fram så lite säger en hel del.
  Lyft denna historia gärna på ryska också eftersom det primärt är ryska folket som drabbades.

 2. Olof Palme. Var han ett geni eller en dåre. Sexuellt vad var han. Eller var han allt. Enda säkra är att en socialdemokratisk ledare får inte ifrågasättas. Vad tog död på han. Var det kulan eller var det ett skådespel av högsta klass för att han blev för besvärlig för partiet. Då jävlar kan man snacka om besvärlig. Geiger satte på små tjejer till och med där skyddade man honom. Eller dog han av aids på hemlig ort. Vem fan vet. Fyllot från Taxinge som var inblandad i mycket är ju död. Möta han i mataffären det luktade surströmming. Varför ska politik vara fult spel. Socialdemokratin har gjort sitt. Länge sedan det var ett parti för folket. Går väl hand i hand med Wallenberg. På sextiotalet kommer jag ihåg var ett program med gamle Jakob Wallenberg som sa att dom hade ett ansvar för svenska folket så dom har arbete o välfärd. Det var innan egoismen kom in och globalismen. Nu har man inte ansvar mer än att öka sin egen välfärd o suga ut hela jorden. Han kom in och berömde morsan när hon var barnflicka hos disponent familjen i Hyltebruk. Hon hade gjort väldigt goda köttbullar. Undrar om dom vågar möta vanligt folk ens längre. Tror inte det det är bara det hatiska packet som inte förstår sig på det moderna Sverige. Men sanning o säga hade socialdemokraterna gett fan i allt fulspel genom åren. Kanske människor inte hade varit hatiska o förtryckta. Sverige behöver politik för svenskarna. Och företagare som har ansvar för svenskarna. Men för det behövs ett skattesystem för Sverige o svenskarna.

Kommentera