Kungens stora sorg – gripande orden efter prins Philips död

INSÄNDARE. Kungens stora sorg – gripande orden efter prins Philips död. Prins Philip i England dog vid 99 års ålder! Tänk vilken sensation, att en 99 – åring går hädan hade väl ingen förväntat sig. Under dom omständigheterna som denna parasit levt i sin bekväma och bekymmerslösa tillvaro så skulle han väl i varje fall ha blivit minst 150 år. Vilken fräckhet att under rådande omständigheter dö redan vid 99 års ålder!

Den här mannen har inte tillfört det brittiska samhället något annat än kostnader och det mest jobbiga han utfört är att någon gång klippa ett sidenband när han invigt något som andra byggt samt att han höjt högerarmen då och då till en vinkning till dom arma idioter som finansierat hans och hans kärrings gränslösa lyxliv.

Att han blivit 99 år gammal bevisar bara att parasiter har en förunderlig förmåga att bli gamla och det gäller oavsett om man bor i slott eller koja.

Vår egen kungliga parasit med tillhörande kärring har nu en stor sorg att bära och meddelar att prinsens insatser för sitt land var ett föredöme för oss.

Vilka insatser som avses nämns inte men förmodligen så är det att bära tyngden av alla dom medaljer och utmärkelser som liknande parasiter har för vana att hänga på sig själva.

Inom någon vecka kommer hundratusentals av dom arma lyxlivsfinansiärerna att vinka och fälla tårar över parasiten när han förs till sin grav följd av liknande kungliga parasiter från världens olika hörn.

Hur en människa som arbetat hela sitt liv och stått för sina egna kostnader och aldrig parasiterat på någon kan visa respekt och vördnad mot dylika figurer övergår mitt förstånd. Prins Philip och liknande parasiter kan bara bemötas med förakt och avsky ty dom fyller inte någon som helst funktion i dagens samhälle oavsett vilket land det gäller.

Härmed gratulerar jag det brittiska folket att dom nu har en mindre parasit att försörja samt att dom troligtvis kan se fram emot att inom en snar framtid få ännu en mindre eftersom kärringen också tydligen är runt 100 år gammal. Ytterligare ett bevis på parasiters överlevnadsförmåga!

Sandor Herold

41 thoughts on “Kungens stora sorg – gripande orden efter prins Philips död

 1. Sandor
  Ett par meningar in i dina texter brukar man veta att de är skriva av dig. Så även denna gång. Men normalt brukar jag till stort hålla med dig i sak och då har jag överseende med dit, ofta, för hårda tonläge. Speciellt när du skriver med glimten i ögat. Här finns ingen glimt i ditt öga, inte heller håller jag med dig i sak och denna gång har jag inte heller överseende med dit tonläge. Vad önskar du uppnå med din text?

 2. “Prins Philip och liknande parasiter kan bara bemötas med förakt och avsky ty dom fyller inte någon som helst funktion i dagens samhälle”

  Jo, kungahuset fyller funktionen av samlande kraft i ett splittrat Sverige. De står även för kristendomen och lång kontinuitet till svenska historien även före kristendomen. Jag tar upp kristendomen som något positivt vad gäller männskosyn bl a. Idag finns en motvikt i socialismen och även islam (islamism) och får katten sjäv välja väljer de flesta katter kristna synsättet jämfört med nyss nämnda. Troende som icke troende.
  Att kungahuset är en del av Sverige och då utåt i världen är positivt. En slags marknadsföring. Framförallt funns inga politiska partier som enar Sverige då det är mycket splittrat. Att kritisera, samtala om kungahusets roll, apanage och uppgifter är alltid rätt. Men det blir ingen vinst för Sverige avskaffa dem. Tänk dig Löfven som president, huvudet för Sverige. Det går inte helt enkelt.

  Alla kan tycka men Sandor går lite bananas här. Ang ekonomi o “parsitering och förakt” har de flesta invadrare tagit del av generationers svenskars uppbyggnad av samhället, pengar, slit. Något som egentligen inte kan betalas fullt ut av en invandrare med undantag för någon som dragit in miljoner ex en företagare. Jag avslutar med att säga att Sandor inte är en parasit om han arbetat. Men kom ihåg att det är flera generationer som byggt upp det system som tas del av (av välfärden, tilliten, den Lutherska arbetsmoralen : ).

  Sverige behöver samlande krafter. Släng inte ut ungen med badvattnet. Det finns betydligt allvarligare parasiteringar att avsluta.
  Hjälp till återvandring för de som bara lever på bidrag och inflyttade utan äkta id-papper är också först ut.

 3. Räkna ordet parasit i texten! Vad mera?
  Vad tror du händer med stålarna i Spanien som ska delas ut efter covid med Sanchez vid makten? Och i Grekland? Italien? Tjo fadderittan har redan börjat! Högern är och var emot pengaregnet. Där snackar vi mycket stålar.

  • Vi svenskar har aldrig i nutid tyckt att monarkin skall överges.
   Alltså att kalla drottningen för en kärring är oförskämt mot oss.

 4. Om jag får välja system så väljer jag kungahus framför socialism. Har någon svensk valt Löfvén? Ingen tysk har heller valt varken Merkel eller Frank-Walter Steinmeier, ingen europé valde Michel eller Von Der Leyen.
  Våran Viktoria har heller inte folket valt men hon är bra, mycket bättre än Löfvén. Alla alternativ är sämre.

  • Samma här. Hellre kungahuset än president. Kungahuset har en god representation och är ett bra varumärke för Sverige. Tänk om det enda vi hade att komma med vore Löfven. Jisses, säger jag bara!

 5. Nu har Du gått över gränsen, Sandor. Att en 99-årig människa dör är inget ovanligt men man inte behöver kallas parasit. Litet mera artighet borde vara på plats oavsett om det gäller s.k. vanliga människor eller kungahusen. Jag blir förvånad att Du nedlåter Dig till en sådan beskrivning och gratulationer att någon dör.

  • Han var så usel som en varelse kan bli, prins P.. Inget att vara ledsen för.
   Dessutom avled han förra året..

 6. Prins Philip deltog i andra världskriget innan han gifte sig med sin Prinsessa. Det kanske inte är så många bland kommentarerna som försvarat världsfreden ”in person”. Vi har många inkommande parasiter som är så trötta att ta ett arbete, av det får man ont i ryggen av. Men föda skall man ju ha rätt till och tak över huvudet när vintern är kommen. Bättre att ägna sig åt lite barntillverkning, som skattebetalarna får sörja för.

 7. Här går mina tankar isär med Sandors, som annars brukar vara redig. Det skulle säkert tillsättas en president om vi hade republik. S partiet, skulle föreslå Mona S eller Stefan L, vilket vore värre, än våran lite förvirrade kung Calle Bernadotte. Även det ämbetet skulle kosta, och slotten måste underhållas oavsett. Så det är bättre behålla landets kungahus. Det är bara Trump, som inte tog betalt för att vara president.

 8. Jag tycker att du Sandor gick över gränsen där. Kungahusen är en del av det svenska och brittiska samhället, en del av vår historia och kulturarv. Det finns miljontals parasiter i europa som du kan ge dig på. Många av dessa parasiter har inte ens klippt ett band.

 9. Många som skriver här röstar säkert på SD inkl mig själv. Men SD vill bevara monarkin. Själv är jag totalt emot detta. Personer som är anhängare av kungahusets bevarande utsätter sig själv för kränkande särbehandling.

  • Jag föredrar kungahuset framför vår socialdiktatoriska regering. Verkar inte vara så stor skillnad på de gamla kungarnas sätt att regera och Löfvens sätt, mer än att Löfven ljuger och manipulerar mer. Tror också han springer storfinansens ärende, precis som Reinfeldt.

 10. Jag har hellre monarki och ett kungahus än en republik med en president. Vilka figurer tror ni hade valts till ett sådant ämbete i Sverige efter att varit politiker?, Jag ryser redan vid tanken på Reinfeldt, Björklund, Löfven, Lööf också vidare.

  • Är det på något sätt hugget i sten, att man nödvändigtvis måste drabbas av en president bara för att monarkin avskaffas ? Finns det bara två alternativ ? Nej ! En demokratisk nation kan mycket väl styras och förvaltas endast via Regering och Riksdag med tillhörande myndigheter. Behövs varken Kung eller President.

   • Sannolikt fullt möjligt, men någon person behöver utnämnas till statschef för protokollet och formalitetens skull. I ett läge som ovan så skulle väl enda möjligheten då vara riksdagens talman?. Jag misstänker dock att avskaffas monarkin så blir det en formell president och därmed en avdankad politiker eller politruk som väljs och vi får nöja oss med Reinfeldt, Sahlin eller Bildt eller motsvarade. Kanske till och med kan bli Dan Eliasson som verkar kunna poppa upp på nytt varje gång, uj uj uj

   • Men nu är det trots allt att vi har inte demokrati d.v,s. att folkviljan styr.
    Har du blivit tillfrågad om du vill ha all väldens brottslingar i din omgivning.

 11. Sandor:
  Nu lär din idolkrets delas upp !!
  Även om dina ord var skarpa,finns en viss sanning bakom.
  Å andra sidan frågar jag mig hur det skulle se ut i Abzurdistan med en Grön/Röd “Merkel”,som President ?
  Tänker på Deutschlands nuvarande Statspresident Steinmeier (S) som endast är en form av uthängsel-skylt. Denne figur som har ett stort Slott inkl. hundratals personal till förfogande i Berlins centrum,men lever själv i en annan del av staden.
  Oavsett vilken statsform,är det vi i fotfolket som står för deras kostnader….
  F.ö. skulle Stenbock även som gammal pensionär,kunnat dela ut hedersmedaljer och utmärkelser till förtjänta inom landet….kostnadsfritt !!

 12. Sen det där med att makt inte ska ärvas, nej men är det annorlunda
  hos den härskande politikeradeln? Ta vilken departement ni vill, så häckar där släktingar och partibröder o systrar från ett visst parti, det är nog ett fåtal som värvats utifrån på grund av kunskap, nej här gäller
  “Kliar du min rygg kliar jag din ” Detta syns även på hur landet sköts!

  • Sverige kritiserar Polen och dess politik. Man gjorde om HD så den skulle utses av riksdagen enär den var korrupt och platserna ärvdes från den gamla kommunisttiden. Om det gjordes rätt eller kunde gjorts på annat sätt kan diskuteras- Men man gjorde något iaf. I Sverige utser Löfvenmaffian egenmäktigt. Resultat? Lambertz.
   KU granskar sig själva och inget straff finns, inte ens smäll på fingrarna.
   I Sveriges regering sitter ett miljöparti vid makten och har knappt näbben över vattnet. De har ministerposter och har lekstuga

  • Så blir det när politikerna struntar i folkviljan.
   Då börjar de utnämna varann.
   Eller var Blörklund mest lämpad att vara ambassadör i Rom?
   Eller tackades han, därför att han gjorde Löfvén en stor tjänst?
   “Om du kliar mig, så kliar jag dig”.

 13. Det är en sak att ett land får dras med sina egna parasiter,
  när våra så kallade folkvalda ger sig på att importera över en halv miljon parasiter med vidhängande fördelar och förmåner som dom även unnar sig själva, där finns dom verkliga parasiterna som andra människor ska sörja för. En arbetande människa får inte gratis sjuk o tandvård , gratis advokat och rättshjälp,, gå före i bostadsköer fullt möblerade rum utöver detta gratis tolkkostnader i minst 10 år, till och med straffen är subventionerade,
  råkar ni sen se en som går omkring i en billig jacka kan ni ge er fan på att den är Svensk, dom importerade i vart fall den yngre delen acceptera bara modejackor och modeskor, fint ska det va när andra pröjsar!

  Men utan havererade beslutsfattare hade detta inte existerat!

 14. Jaså vi har rojalister på Petterssons sida, ja de skall väl också få vädra sina åsikter.
  Själv är jag böjd att hålla med Sandor även om ordvalet kanske var väl starkt.

  Vårt svenska kungahus tolererar jag som en historisk del av vår kultur men anser att makt inte skall ärvas utan förtjänas.
  Märkligt nog så har våra politiker insett detta och vår kung har endast ceremoniell och representativa uppdrag.

  • Sverige har haft kungar och drottningar i århundraden. En del bra andra rena katastrofer. Redan Tacitus i Rom nämner omkring 98 e kr Svearna och kungamakten.
   Uppsala högar anses vara kopplade till den förkristna kungamaktenb 500-, 600-tal.
   Kungahuset har haft olika funktion under århundradena. På 1200-talet kunde en kung vräkas och en ny krönas om folket var missnöjda.
   Idag har kungahuset mer cermoniell ärvd makt.

   Diskussion om kungahuset och deras roll, makt och uppdrag som representanter bör alltid föras.
   Som någon skrev så fyller de en funktion både som samlande kraft något inte Reinfeldt gjorde eller Löfven gör och binder samman oss med historien.
   Slott och liknande ska betalas med eller utan kungahus. Man kan lugnt säga att Sverige har en lång kontinuitet tillsammans med sina kungar och drottningar. Kung och folk har även gått emot adeln förr.Jag hittar inte så mycket samlande krafter i Sverige idag.
   Blir det bättre avskaffa monarkin helt? Jag tvivlar starkt på det.

  • Jag är inte rojalist. Många tror det är så då man är av adel född. Det är adeln som varit motpol till kungahuset. Anckarström sköt Gustaf den tredje…
   Idag klipper de mest band och det gör de bra. De är uppfostrade att vara ett ansikte utåt. Att ha Löfven som detta skulle ge Sverige stora skämskuddepriset.
   I England har de lite mer att göra. De har en stor privat förmögenhet.
   Min far sa, ska vi ha lite tradition och bevara våra slott och konstskatter är det billigare att ge dem apanage och dona med det hela. Ta emot på slottet. Nobelmiddag etc. Skulle sossarna göra det blev det mycket dyrare. Mycket skulle försvinna.
   Lite skådespel för folket. Kommunister i Norrland var roliga, de ville ha kvar monarkin fast de var socialister.

   • @Odalkvinnan

    Hej
    Om kungar, adel och alla andra grupper så har under all den tid som förflutit förbund eller strid slutits och uppstått om vart annat beroende på hot eller vinster.

    Ja! ganska säkert sköter kungahuset kulturarvet bättre än säg Socialdemokraterna el nåt i den stilen. Antagligen betydligt billigare också med facit hur Sverige dreneras ekonomiskt men även socialt. Stor poäng där. Se bara hur vissa uppköpta herrgårdar i kommunal regi ser ut.. som f*n.

    Vi har Europas eller en av världens minst utbildade statsminister. Partibok och rätt lojalitet mot det röda gardet räcker för karriär. Kungen är ett bättre ansikte utåt : )

    Men, alltid värt samtala om hur saker ska skötas och vad kräva som gentjänster, av Monarken. Sedan blir det Victoria.

 15. Hm, Pettesson har naturligtvis en tanke med att publicera detta. Kan inte riktigt räkna ut vad den är dock. Hoppas ingen kallar Herold för parasit bara för att han inte har ett svenskt namn.

 16. Även en klok person som Sandor kan gå över gränsen, och det gjorde han med denna insändare.
  Lite respekt för traditioner ska man ha .

  • Tänk om Engelska kungahuset hade haft respekt för människors liv!
   Blodtörstiga, äckliga människor.. Det är inte bara Andrew som sysslat med barn..
   Dessutom, hur mycket av pengarna de ansåg var deras hade de tillskansat sig från fattiga människor över hela jorden..
   Traditioner, jo jag tackar. Tur att Buckingham är tomt och de är borta.🤗

Kommentera