Vill du betala högre eller lägre skatt för bättre vård?

MEDIA & SKATTER. Som man ropar i skogen får man svar borde Sveriges Radio Uppland tänkt på när de ställde frågan: Under pandemin har en stor vårdskuld byggts upp, dvs. vård som har skjutits upp under covid-19. Är du beredd att tillfälligt betala mer skatt så att sjukvården får mer resurser till att arbeta bort vårdskulden?

-Pettersson undrar varför inte skattefinansierade public service ställde frågan på ett annorlunda sätt. Exempelvis kan du tänka tänka dig att politikerna sparar på onödiga utgifter för att vården ska få mer resurser till att arbeta med vårdskulden?

Hur många kan tänka sig att politikerna prioriterar så bland världens högsta skatter räcker till viktiga uppgifter? Sedan går det naturligtvis också att fråga sig om pengar är lösningen på allt, vilket jag tvivlar på.

Räkneverket ovan fungerar ej. Vet ej varför.

Steget efter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Vill du betala högre eller lägre skatt för bättre vård?

 1. Jag vill att våra skattepengar används till det de är avsedda för. Afrika får använda sina skatter.

 2. Jag kan tänka mig att bekosta flygbiljett hem till Sossarnas röstboskap, om dom lovar att aldrig komma tillbaka.
  Sossarna fattar inte att våra skattepengar inte räcker till hela jordklotet. Använd våra skattepengar klokt, så räcker dom mer än väl till oss svenskar.

 3. Punkt 1. Se upp för ”tillfälliga skatter.” De
  blir oftast permanenta. Företagare o
  skattebetalare får leva m sin ekonomi, dvs
  rätta munnen efter matsäcken. Det behöver
  inte politikerna. Det totala skattetrycket
  stiger ständigt.

 4. Det här påståendet fanns med i uppropet med ett tio-punktsprogram, som fackförbundet Kommunal överlämnade till dåvarande socialminister socialministern Lars Engqvist (S) redan 2002-02-06:

  ”Svenska folket vill ha en bra äldreomsorg och är beredda att betala för den. Men från arbetsgivare och beslutsfattare saknar vi tydliga mål som vi anställda kan förverkliga. Så kan det inte fortsätta med tanke på larmrapporter om brister, om hur dåligt många anställda mår … etc”

  De som överlämnade uppropet till dåvarande socialministern var Kommunals ordförande Ylva Thörn (S) och de fyra undersköterskorna Anna-Lena Källgren från Dalarna, Mona Hansson från Skåne, Mikael Markgren från Västerbotten och Helena Strandberg från Jämtland. Uppropet innehöll drygt etthundrafemtiotusen) 150 000 namnunderskrifter.

  https://news.cision.com/se/kommunal/r/lo-kongressen-bakom-rattigheter-for-aldre,c28380

  Införandet av de 10 punkterna har nu förhalats och försenats med c:a 20 år!!! Kommer det att dröja ytterligare 20 år innan det nya löftet att ”Vi ska bygga världens bästa äldreomsorg” blir förverkligat av de som undertecknade debattartikeln i Aftonbladet den 8:e november 2020? … nämligen …

  Stefan Löfven, partiordförande Socialdemokraterna
  Lena Rådström Baastad, partisekreterare Socialdemokraterna
  Anders Henriksson, gruppledare för Socialdemokraterna i SKR
  Lena Hallengren, socialminister Socialdemokraterna.

  Av erfarenhet vet vi att sosseriet kommer att tappa tråden igen och deras avgivna löfte kommer inte att infrias, som vanligt.

  Läs gärna tidigare kommentar jag postat 2021-02-25 på Petterssons blogg i denna fråga. Länk nedan:

  https://petterssonsblogg.se/2021/02/25/riksdagsmajoritet-for-att-ge-mer-pengar-till-aldreomsorgen/comment-page-1/#comment-868513

 5. 1. Regionerna får idag mer pengar ju mer de misslyckas (liksom alla andra offentliga verksamheter). Regioner som kortar vårdköer får inte mer pengar. Där är grundproblemet.
  2. Regionerna har fått utökade statsbidrag nästan varje år de senaste 25 åren. Under den tiden har vårdköerna bara minskat en gång (vårdmiljarden som Göran Hägglund införde), antalet administratörer inom vården ökat våldsamt och de ”varma händerna” lägger merparten av sin tid på administration. En svensk läkare i offentlig primärvård träffar i genomsnitt 3 patienter per dag, inom privat vård träffar de 6 patienter och EU-genomsnittet ligger på 6,5.
  3. Sjukhusen bör privatiseras, politiker är usla på att driva verksamhet. Regionerna ska ha experter som ser till att den privatiserade vården lever upp till det som avtalats. Och regionerna ska ha statsbidrag efter resultat.

  Sverige har näst flest läkare/capita inom EU, så det är inte där problemet ligger.

 6. Till Fjölet

  Vill bara påpeka att pensionärer varken har fri tandvård eller sjukvård.

 7. Jag röstade in den där undersökningen ovan. Blev tackad för att ha röstat men den visar fortfarande noll röster på båda alternativen. Något som blev fel?

 8. Sossemarinerat tankelöst, snarare, vad är det jag inte får för mina skattepengar?

 9. Nej
  Så länge vissa har fri sjukvård och tandvård och då menar jag inte äldre och pensionärer !
  Utan alla fri passagerare som inte behöver lägga en krona i avgift eller skatt, så vill jag absolut inte betala ett endaste öre till.
  Det har aldrig varit tänkt att, vi skall betala för alla i hela världen och sedan att Vi själva får betala avgift för varje besök.( förutom skatt)+

 10. Hmmm … Då blir det väl som vanligt att vi vanliga Svenskar får betala det mesta av den skatten . Eftersom vården inte ännu inte är anpassad för den 1 miljon extra invällare som kom hit 2015 och att dessa inte betalar skatt utan går på bidrag.

 11. Sådana här saker styr media fullständigt och påverkar svenskarna så politikerna får det svar dom vill ha.

 12. Jag vill ha lägre skattesats då det ger högre skatteintäkter. https://sv.wikipedia.org/wiki/Lafferkurvan Jag vill också ha bättre vård. Gör som Norge, kasta ut politikerna från landstingen. Sist men inte minst, reservera ordinarie system för svenska folket. Migrationsverket får ordna vård till de som de släppt in.

Kommentera