Riksdagsmajoritet för att ge mer pengar till äldreomsorgen


INRIKES. Sverigedemokraterna ställer sig bakom förslaget från M, KD och V om 4,35 miljarder kronor extra i år till äldreomsorgen som ska finansieras med att staten ökar upplåningen.

Steget Efter

Hälften ska gå till att minska antalet timanställda.”Det är uppenbart att de inte har ett långsiktigt helhetsprogram och då skapar man ju heller inte de förutsättningar som är nödvändiga”, säger finansminister Magdalena Andersson (S).

-Pettersson säger att det är synd att det finansieras med lån. Det är bättre att spara på utlänningar men det är inte regeringens melodi.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Riksdagsmajoritet för att ge mer pengar till äldreomsorgen

 • Kungen

  Jättebra förutom finansieringen. Vi ska inte låna till den. Vi stoppar alla bidrag till utlänningar istället och tar dom pengarna dit där dom gör nytta. Räcker inte det stoppar vi allt bistånd också. Sverige har betalat bistånd så det räcker för all evighet.

  Gilla

 • Fr E

  Ja då startar Regeringen bara en utredning som pågår fram till valet !

  Gilla

 • Stenbock

  Det är de två partierna (S/MP) som påstår sig värna om de äldre….Som nu säger nej till satsning på oss gamla inhemska !

  Gilla

 • Tony

  Till importen av folk från Mena finns det inga gränser för
  vad saker ting kostar?

  Sen kan det tyckas lite underligt att Moderaterna och KD i
  första hand vänder sig till kommunisterna när det handlar
  om att förbättra för dom åldriga? Kommunisterna harinte med
  ett enda ord velat förbättra för gamla människor, i deras fall har
  importerna alltid förtur??

  Gilla

 • Billy Boy

  Åtgärder att förbättra förhållandena i äldreomsorgen har förhalats och försenats av Socialdemokraterna med c:a 20 år!!! Dom, d v s LO och den S-ledda Göran Persson-regeringen var på gång redan mellan år 2000 och 2002 med att börja infria sina fagra löften att göra förbättringar i äldreomsorgen.

  Här följer en redogörelse hur Socialdemokraterna historiskt grovt misskött äldreomsorgsfrågorna, d v s det som Stefan Löfven (S) har ställt ut nya fagra löften om under sin tid som statsminister.

  Detta är vad som har hänt, eller snarare vad som INTE har hänt historiskt med tidigare löften om bättre arbetsinnehåll, mera resurser, utbildningar och ffa högre status genom högre löner mm till personalen inom äldreomsorgen.

  Läs nedan om hur Kommunal-fackets dåvarande ordförande Ylva Thörn (S) och den tidigare statsministern Göran Perssons (S) samt den dåvarande socialministern Lars Engqvist (S) totalt misslyckades med att förbättra villkoren för både Kommunals medlemmar (vårdgivarna) och för vårdtagarna, d v s ålderspensionärerna.

  Fackförbundet Kommunal och dess tidigare ordförande Ylva Thörns (S) verksamhet har kantats av ett oändligt antal skandaler, misslyckanden och lögner. Fackförbundet Kommunal ingår i Landsorganisationen (LO).

  Nedan återges ett fåtal i högen av misslyckanden och försummelser: Ordagrant citerat nedan hämtat av mig tidigare från fackförbundet Kommunals hemsida -http://www.kommunal.se – men numera borttaget därifrån av facket.

  Citat

  Ylva Thörn hos dåvarande socialministern Lars Engqvist (S) 2002-02-06:

  ”Förverkliga de äldres rättigheter! Vi vill vara med och höja standarden inom äldreomsorgen. Det finns dock gränser för vad vi klarar. Glappet mellan resurserna och behoven går inte att överbrygga med entusiasm och engagemang hur stort det än är. Det framhöll Kommunals ordförande Ylva Thörn när hon och fyra undersköterskor inom äldreomsorgen uppvaktade socialminister Lars Engqvist (S).

  Undersköterskorna Anna-Lena Källgren från Dalarna, Mona Hansson från Skåne, Mikael Markgren från Västerbotten och Helena Strandberg från Jämtland är ombud i Kommunals branschråd för äldreomsorg. Vid uppvaktningen överlämnade de drygt 150 000 namnunderskrifterna till stöd för Kommunals tio rättigheter för äldre människor. Uppropets lydelse:

  Svenska folket vill ha en bra äldreomsorg och är beredda att betala för den. Men från arbetsgivare och beslutsfattare saknar vi tydliga mål som vi anställda kan förverkliga. Så kan det inte fortsätta med tanke på larmrapporter om brister, om hur dåligt många anställda mår och äldreomsorgens stora behov att nyanställa. Det rör sig om ca 150 000 personer inom 10 år, framhöll de i en skrivelse till socialministern. Äldreomsorgen måste utgå från det unika hos varje individ. Det är utgångspunkten för Kommunals tio rättigheter som lyder:

  Äldre människor ska ha rätt att:

  1. äta mat de tycker om
  2. känna sig fräscha och snygga
  3. själva bestämma sina tider och rutiner
  4. komma ut när de har lust
  5. träffa andra människor
  6. köpa kläder efter egen smak
  7. gå till sin egen mataffär
  8. utvecklas
  9. hålla sina minnen levande
  10. bo hemma så länge som möjligt

  För att förverkliga de tio rättigheterna behöver vi bli fler och få bättre arbetsvillkor. Det är nödvändigt för att kunna rekrytera och få behålla de undersköterskor och vårdbiträden som är en förutsättning för ett värdigt liv på ålderns höst, skriver Ylva Thörn och undersköterskorna i sin skrivelse. De hemställde att regeringen beaktar namninsamlingen och strävar mot att de tio rättigheterna förverkligas.

  Slut citat

  Källa: Länk

  https://news.cision.com/se/kommunal/r/lo-kongressen-bakom-rattigheter-for-aldre,c28380

  Dokumentet på länken ovan – daterat september 05 år 2000 – är det sista kvarvarande spåret till denna historia som man ännu inte hunnit radera på webben av de inblandade parterna d v s fackförbundet Kommunal, som ingår i LO samt det Socialdemokratiska partiet.

  Vad har hänt ute i verkligheten sedan dess? Svar: Bara försämringar för Kommunals medlemmar och tuffa besparingar på gamlingarna i äldreomsorgen.

  Dåvarande socialminister Lars Engqvist (S) hade också förmågan att grundlura alla, d v s ordf. Ylva Thörn + Kommunals övriga hårt arbetande vårdgivare / medlemmar ute i äldreomsorgen samt de sköra vårdtagarna och deras anhöriga + övriga medborgare & väljare.

  (S)-adeln har hittills producerat mest en massa tomt pladder (tomma politiska floskler) men det har knappast blivit något konkret verkningsfullt uträttat. D v s mycket prat men ingen verkstad brukar man säga.

  Under perioden 3 juni – 1 oktober 2004 var Lars Engqvist (S) även vice statsminister. Han utnämndes 2004 till landshövding med skyhög lön och flott landshövding-residens att bo i. Kommunals upprop kastade han sannolikt i papperskorgen när han avgick som socialminister. Senare har han också arbetat som ordförande för Sveriges Radio/SVT-koncernen.

  Efter Lars Engqvists avgång 2004 utnämndes Ylva Johansson (S) till sjukvårds- och äldreomsorgsminister.

  Vad hände med de föreslagna förbättringarna i äldreomsorgen enligt 10-punkts-listan ovan? ABSOLUT INGENTING. År 2003 startade Kommunal ”Vi tar fajten”-strejken som också blev ett totalt fiasko där Ylva Thörn fick vika sig för Wanja Lundby-Wedin (LO & SAP). Det antyddes också att dåvarande statsministern Göran Persson (S) agerade i bakgrunden för att stoppa strejken.

  Nu i början på år 2021 är vård- & omsorgs-läget värre än någonsin förut i de flesta kommuner och regioner inte minst i dem med (S)-styre. Förhoppningar om förbättringar har grusats hela tiden.

  Under statsminister Stefan Löfvens ledning har försämringarna fortsatt i accelererande takt. Fd fackpampen Ylva Thörn (S) är sedan 1 september 2015 landshövding i Dalarnas län / region.

  Statsminister Stefan Löfven (S) och alla hans ansvariga ministrar borde ställas till svars.

  Varför har det Socialdemokratiska partiet och fackförbundet Kommunal fortfarande denna dag INTE förmått infria och genomföra 10-punkts-programmet som ursprungligen överlämnades av Kommunals dåvarande ordförande Ylva Thörn till dåvarande socialministern Lars Engqvist (S) redan år 2002.

  Införandet av de 10 punkterna har nu förhalats och försenats med c:a 20 år!!! Kommer det att dröja ytterligare 20 år innan det nya löftet att ”Vi ska bygga världens bästa äldreomsorg” blir förverkligat av de som undertecknade debattartikeln i Aftonbladet den 8:e november 2020, nämligen …

  Stefan Löfven, partiordförande Socialdemokraterna
  Lena Rådström Baastad, partisekreterare Socialdemokraterna
  Anders Henriksson, gruppledare för Socialdemokraterna i SKR
  Lena Hallengren, socialminister Socialdemokraterna

  Av erfarenhet vet vi att sosseriet kommer att tappa tråden igen och deras avgivna löfte kommer inte att infrias, som vanligt.

  Därför får vi förlita oss till att (M), (KD), (V) och (SD) med sin majoritet i riksdagen snarast kan driva igenom de förbättringar som (S)-ledda regeringar inte klarat av under c;a 20 års tid.

  Gilla

 • Rädd

  Valfläsk, besök äldreomsorgen och se själv, säger jag som snart hamnar där.

  Gilla

 • Wolfie

  S, MP vill hellre ta miljardlån och ge bort till Afrika och konkursländerna i Sydeuropa

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: