Bidragsfusken rusar – socialbidragsfusket har tredubblats på fem år

BIDRAG & BROTTSLIGHET. Varje år blir summan på återbetalningskraven högre och högre. 2020 var ett rekordår. Det vanligaste sättet att lura systemet på för att få ut mer bidrag genom sitt boende är att fejka en skilsmässa. – På så sätt kan man få dubbelt bostadsbidrag och underhållsstöd om man har barn, trots att man bor tillsammans, säger Peter Fausö som är områdeschef för södra Sverige på Försäkringskassan, rapporterar SVT. Enligt siffror från riksdagens utredningstjänst så är 675000 vuxna som invandrat inte självförsörjande, utan beroende av bidrag.

Bild från SVT

När man fejkat skilsmässan ordar socialen en extra bostad eftersom man inte får ett eget bostadskontrakt som bidragsberoende. Den extra bostaden hyrs sedan ut svart i andra hand eftersom den fuskade familjen aldrig haft för avsikt att flytta isär.

Bild från SVT

– I grund och botten är de här systemen uppbyggda så att det ska vara lätt att få hjälp när man hamnar i olika situationer i livet. Med ett så fint system vi har öppnar det för att man kan fuska sig till bidrag, säger Peter Fausö på Försäkringskassan.

-Pettersson undrar om svensken under de senaste åren blivit så mycket oärligare eller om något annat ligger bakom…

De hånskrattar åt oss

Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Bidragsfusken rusar – socialbidragsfusket har tredubblats på fem år

 1. Ändå så är det bara en bråkdel som hittas.
  Enklaste vore att återsända 1,2 miljoner tillbaka till sina hem

 2. Det är inte konstigt att folk blir rasister när de som kommer hit hela tiden lurar oss.

 3. 675000 kommer att öka med ca 50000 varje år om regeringens nya lagförslag går igenom. Grattis svenska skattebetalare!

 4. per 22, mfl
  Parasiter måste ha ett värddjur för att kunna frodas. I Sverige förkortas rasen värddjur till MP

 5. Utan dessa arbetsskygga importerade parasiter skulle svenska skattepengar istället kunna gå till fri tandvård, anständiga pensioner, kortare vårdköer, humanare äldrevård, bättre skolor, fungerande polis. m.m. m.m……………….

 6. Ytterligare ett inkomstbringande fusk är s,k. ”familje”återförening.

  Har man väl fått PUT, annonserar man i hemlandet att man kan ordna in en större grupp människor, bara dom kan betala bra.

  När man sedan ordnat affären där nere i hemlandet, och några hundra tusen dollar bytt ägare, bara söka familjeåterförening för den gruppresan man fixat åt dom.

  Garanterat PUT, livstids all inklusive och Svenskt pass för dom man påstår är ens familj.

  Och inget DNA test tas med arrangören till gruppresan och resenärerna, vore ju rasistiskt.

  En finess – är researrangören ”barn” är det vi som bjuder på flygbiljetterna hit.

 7. 19 år på ett försäkringsbolag Jag kan intyga att det ökat med

  försäkringsbedrägerier med kolla ökningen med bilbränder t,ex

  Jag skall nog skriva ett mail till försäkringskassan och söka jobba somkontrollant har mycket färdigheter via mitt förra jobb , men jag är inte betendevetare eller har högskoleutbildnimg så då får man väl inte jobb trots 42 års arbetslivsrefarenhet med kundkontakt

 8. Men hur ska dom kunna betala tillbaka om dom inte tjänar några pengar??
  Skicka tillbaka dom till sina hemländer att arbeta där, så kan dom komma tillbaka om dom blir självförsörjande och har betalt tillbaka det dom är skyldiga oss.

 9. Betr. dessa ”skyddssökande” heter det ju här i Abzurdistan,att vi inte kan utvisa dem tillbaka hem till Afghanistan.
  Har skrivit det tidigare hur utmärkt det går från andra EU-länder.Här en länk från dagens Morgenpost där ”varmhjärtade” genom sittblockader i Berlins utkant,sökte stoppa näst flyg till Kabul. Klockan 21.45 lyfte planet, och en utgift mindre för deras skattebetalare !
  https://www.morgenpost.de/berlin/article231985365/Protest-gegen-Abschiebungen-nach-Afghanistan.html

 10. Det är lättare för bidragsförsörjda att skiljas och flytta isär än för personer som inte är det. Dessa personer som jobbar och betalar skatt måste ordna bostad själva vilket inte är lätt i Sverige där politikerna slagit sönder bostadsmarknaden genom att importera 100 000-tals utlänningar som inte har här att göra.
  Bidragsförsörjda får en ny lägenhet av socialen, som de sedan kan hyra ut i andra hand för hutlösa priser till andra medan laglydiga skattebetalare hamnar på gatan eller får bo i bilen.

 11. Läste just det här:
  ”Vid totalt 14 tillfällen överfördes pengar från den skattefinansierade skolan Lär & Lek till den ideella idrottsföreningen Andalus IF – för att sedan genast föras vidare till den kritiserade, islamistiska föreningen Sveriges förenade muslimer.
  Bakom alla tre konton stod Wasim El-Jomaa. Tillsammans med sin fru Eva Freih är han åtalad för grovt bokföringsbrott.
  Domen väntas falla under torsdagen.
  Redan nu upptaxeras han, efter ett beslut av Skatteverket, med över en halv miljon kronor för oredovisad inkomst.”

  Upptaxering, återbetalningskrav o såna där beslut, vad har de för betydelse, pengarna är borta för alltid.

 12. Att bidragsfusket ökar är inget märkligt, när själva ordet. KONTROLL är rasistiskt.

Kommentera