Arab, polacker, slovener och svenskar när sju döms för bedrägeri

BROTTSLIGHET. Sju personer som uppträtt som poliser har dömts i Hässleholms tingsrätt för olika typer av bedrägeribrott efter att de ringt runt till äldre personer i södra Sverige för att lura dem på pengar. Gärningsmännen har kommit över pengar och värdesaker till ett värde av cirka 450.000 kronor.

Personerna som ringde uppgav att de var poliser och påstod sig vilja rädda de äldre från att utsättas för kortbedrägerier. I flera fall har de äldre uppmanats att lägga bankkort och smycken i ett kuvert, som sedan hämtats upp av en påstådd civilpolis under pågående samtal.

Tre personer betraktas som huvudgärningsmän och döms till fängelse.

-Pettersson säger att idag var det mångkultur på riktigt….

 1. Jan Goman, född 1990, medborgare i Sverige, döms till fängelse i två år och nio månader för åtta fall av grovt bedrägeri, försök till grovt bedrägeri, misshandel och olaga hot.
 2. Damian Straus, född 1990, medborgare i Polen döms för fyra fall av grovt bedrägeri, försök till bedrägeri, brukande av falsk urkund och olovlig körning till fängelse i ett år och sex månader.
 3. Czeslaw Molin, född 1998, medborgare i Sverige frikänns från två fall av grovt bedrägeri, men han döms för två fall av grovt bedrägeri, samt försök till bedrägeri, misshandel och olaga hot till blir fängelse i ett år och två månader.
 4. Antoni Jaworski, född 1989, medborgare i Polen döms till fängelse i tre månader för försök till bedrägeri.
 5. Patrik Kotlar, född 1996, medborgare i Slovakien döms till fängelse i en månad för penningtvättsbrott och grov olovlig körning.
 6. Yassin Amdouni, född 1999. svensk medborgare, döms för penningtvättbrott till 40 dagsböter á 50 kronor.
 7. Kalle Dahlberg, född 1999, svensk medborgare, döms till skyddstillsyn för medhjälp till bedrägeri. Han ska även utföra 80 timmars samhällstjänst. Kalle Dahlberg ska på anmodan av frivården lämna urinprov för droganalys.

Advokaterna får ersättning med sammanlagt c:a 1.250.000 kronor som skattebetalarna står för…

Goman är en känd zigenarsläkt och jag undrar om inte de andra är samma sort?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Arab, polacker, slovener och svenskar när sju döms för bedrägeri

 1. De tre personerna som beskrivs som polacker är två medborgare i Polen, en medborgare i Sverige. Med all sannolikhet är de zigenare och det är fel att kalla dem för ”polacker”.

  • ”Polacker” visade sig vara zigenare när man lagförde de i Polen efter likadana bedrägerier i bl a Schweiz.

 2. Som skåning är det svårt att förklara för er norrut att i Göingetrakten har det alltid funnits,lite annorlunda befolkning. Förr talades om Tattrar,nu tycks det ju finnas invandrade Zigenare,som berikar skogstrakterna.
  Nåväl, för sådana brott mot äldre,borde straffen varit bra mycket strängare !

 3. Inga ryssar ? Ändå gnälls det på ryssar i Sverige….Fast det inte är ryssar som våldtar, spränger, mördar, skjuter i Sverige ! Sverige är ju redan invaderat av negrer och araber !

  • Wolfie, kan du samla ihop några länkar där det gnälls på ryssar eller sluta tjata. När det gnälls är det oftast på Putin och det är skillnad…

 4. Hässlehåla har ett konstigt centrum men är fint, och har även en motorcykelklubb.

  Flera gånger var jag där en gång 🙂

Kommentera