Stäng

Åkessons kravlista till Moderaterna

VALET 2022. Sverigedemokraternas stöd till Moderaterna vid nästa val kommer inte utan en kravlista. Det säger partiledare Jimmie Åkesson (SD) i en stor intervju med GP.

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare, Foto: News Øresund, Johan Wessman.

Vi vill inte bara sitta i en regering utan också leda en regering. Det är så klart prio ett för oss. Sedan kanske inte det är genomförbart efter nästa val, och då får man lägga alternativ, säger Åkesson till tidningen.

SD planerar också för hur politiken ska se ut om partiet blir större än Moderaterna vid nästa val. Efter Socialdemokraterna har partiet slagits om platsen som andra och tredje största parti.

Vi skulle teoretiskt kunna få 49,5 procent av rösterna, men om alla andra bestämmer sig för att vi inte ska ha något inflytande så skulle det kunna bli så.

Åkesson säger också att han vill bli justitieminister om posten som statsminister inte är tillgänglig, för att få inflytande över migrationspolitiken.

Vi ska inte ta emot asylsökande där Sverige inte är första säkra land och vi bör, åtminstone tillfälligt, stoppa kvotflyktingar, säger han till GP.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 reaktioner på “Åkessons kravlista till Moderaterna

  1. Att från början ha en kravlista är möjligen otaktiskt.
    Ligg lågt till en början men öka trycket när de andra har vant sig vid maktens sötma och inte vill missta den.
    Då kan kraven höjas lite åt gången, se bara hur islam skött sina kort.
    Kom ihåg att det tar dubbelt så lång tid att bygga upp, mot att riva.

  2. Självklart ska de ha en kravlista. Miljöpartiet har tydligt visat hur långt man kan komma med en sådan.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: