Kultursjukdomar fungerar som förtidspensioneringsfabriker

MEDIA. Hanne Kjöller är fristående kolumnist på Dagens Nyheter och sjuksköterska. I går publicerade Hanne Kjöller en ledare i DN med rubriken ”Specialistkliniker för kultursjukdomar fungerar som förtidspensioneringsfabriker”.

-Pettersson vet inte exakt vad som menas med kultursjukdomar och eftersom artikeln ligger bakom betalvägg kan jag inte läsa om vad Hanne Kjöller menar.

En kultursjukdom kan vara de ”apatiska flyktingbarnen” som bara drabbade barn, journalister och politiker i Sverige för att sedan försvinna plötsligt.

En annan kan vara alla de bokstavskombinationer ”ADHD” med flera som barn och vuxna har i dagens samhälle, förr botades dessa med en örfil och ibland specialklass. Observera att jag inte säger att det är bluff men dagens samhälle med psykologer, mediciner och uppbyggda instituioner löser inte problemen bättre än man gjord förr, det hittas bara nya och fler ”sjuka” för enorma pengar.

En tredje kultursjukdom är den invandrade kulturen, en del av dem som kommer går ju direkt in i Äldreförsörjningsstöd utan att ha jobbat till välfärden och många lever med dubbla ID för bidragens skull och alla har bostadsbidrag men de bor tio personer i en lägenhet, ja, ja, jag är lite kategorisk men ni fattar.

Hanne Kjöller har skrivet en del bra saker, en är boken ”En halv sanning är också en lögn” från 2013, där Kjöller beskriver en utveckling där journalister har gått från att vara journalister till att bli aktivister som driver ärenden, främst inom det hon kallar ”offerjournalistiken” i stället för att rapportera om verkliga förhållanden.

Kjöller har tagit upp åldersbestämningen på de ”ensamkommande barnen” och velat föra en sansad debatt. Men där glömmer Hanne Kjöller bort att en av orsakerna till att myndigheter och politiker duckat är är att DN och andra journalister rasiststämplat alla som velat föra en sansad debatt om asylinvandringen.

Journalistiken har blivit en kultursjukdom.

Kjöller har återkommande skrivit att individen bör ta ett större ansvar för sina problem, och att många sjukskrivna och fattiga människor utnyttjar systemet, bluffar, ”intar martyrroll”, ”gnäller” och kostar pengar på olika sätt. Bland annat har hon ifrågasatt begreppet utbrändhet och diagnosen utmattningssyndrom.

Dagens massinvandring är en kultursjukdom. Inte hos invandrarna, de tar med sig sin kultur utan hos politiker, journalister och aktivister som tror de kan förbättra världen med att förstöra Sverige.

-Pettersson är övertygad om att våra problem med invandringen inte skulle vara mindre om människorna själva fick ta ansvar för sin situation och vi slutade att slänga miljarder på meningslösa integrationsåtgärder.

Jag ber om ursäkt för att jag gnällde på Göran Persson (S) och hans politik, jag trodde inte det kunde komma någon sämre men det kunde det, med råge…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Kultursjukdomar fungerar som förtidspensioneringsfabriker

 1. Lite förklaringar finns här;
  ”Långtidscovid kan i själva verket röra sig om en så kallad ”kultursjukdom” likt elallergi, skriver Hanne Kjöller på DN:s ledarsida. – Kjöller menar att vi måste vara försiktiga så vi inte upprepar samma misstag som i slutet av 1900-talet då patienter med diffusa symtom felaktigt diagnostiserades med elallergi: ”…domningar/stickningar, andnöd, inflammationer och försämrat immunförsvar. Låter inte det som ’långtidscovid’?” skriver hon. – Elallergi klassas inte längre som en sjukdom. Det måste vi ha i beaktande när vi nu utreder långtidscovid, menar Kjöller.”
  https://omni.se/kjoller-langtidscovid-kan-vara-en-kultursjukdom/a/kRVOBa
  Kultursjukdomar är inte någt nytt, enl Läkartidningn 2007 så hade dom funnits i 20 år, dvs. sen 1980 talet.
  ”Enligt Karin Johannissons definition är kultursjukdomar (eller kulturdiagnoser) sådana tillstånd som definieras som sjukdom under en viss tidsperiod och som uppkommer, namnges och sprids i samspel med kulturen. Det innebär att de styrs av tidsandan i form av normer, värderingar, föreställningar och aktuella hotbilder. Den nyfödda diagnosen, som ofta återfinns i bestämda grupper eller kulturkretsar, sprids som ett slags mentalitetsgenererad epidemi. Symtomen är komplexa och svåra att förstå, men härstammar för det mesta ur en gemensam »symtompool«. Karaktäristiskt för en kultursjukdom är också att den försvinner plötsligt, antingen för att tillståndet inte längre betraktas som sjukdom eller därför att symtombilden slukas av andra nyare diagnoser.” I artikeln nämns yuppiessjukan, kronisk trötthet, utbrändhet, apatiska flyktingbarn, kärringsjukan fibromyalgie, adhd osv osv.
  https://lakartidningen.se/aktuellt/2007/11/kultursjukdomar-irriterar-och-utmanar-lakarkaren/
  Låter väl väldigt mycket som sjukdomar för folk som flyttat in i offetkoftan, typ flyktingar, kvinnor och barn/ungdomar. Det är diagnoser ofta kan ifrågasättas. Med rätta, sk hitte-på-diagnoser för att mjölka vår gemensamma välfärd.

 2. Du beskriver perfekt hur bilparken ser ut i invandrardominerade områden. Ny fina motorstarka och svindyra bilmodeller av senaste årgång.

  • Detta var ett svar till Rädds inlägg 19:42 som av en mystisk aledning inte hamnade där det skulle.

 3. Ja, då har du kanske gott om pengar. Jag handlar alltid billigt.
  Här där jag bor vimlar det av stora dyra bilar.
  Stora Audi, som ser ut som racerbilar. Stora vita Volvo (T8) som kostar över en halv miljon.
  Så många i vårt avlånga land har inget att klaga på. Och de gör det inte heller, de röstar på M och hoppas att skatten skall sänkas och storbonden har inget emot utlänningar som jobbar billigt. Så gynna dem, nej tack.

 4. Inte gnälla. Ni som brunmålade oss som;
  var kritiska mot apatiska barn, ”akademiska ” tillskottet fr Syrien etc, etc. Nu sitter vi med enorma åtaganden. Ännu värre :eländet fortsätter! Ska det behövas en ekonomisk krasch för att ” eliten” ska förstå? Arma land.

 5. Jag bor i ett tidigare vitt hyresområde, men det flyttar fler och fler muslimer in sedan en tid.

  Idag när jag kom in på granngården stod en muslimsk kvinna med bara en öppning för ögonen, och stöpplade filmjölk på rutan till köket för att skapa insynsskydd. Det var en granne som sa att det var filmjölk! Tänk vad det ska lukta sedan, sa en annan.
  Det kom en bil in på gården i väldig fart och stannade framför porten, en muslim i den typiska manliga klädseln kom ut. Sonen hade jeans och tröja. Dottern insnodd och en svart sjal som åtminstone visade ansiktet.

  Gode tid, det är skrämmande! Det var de första som är så fanatiska i sin klädsel, men det blir nog fler än den här familjen. Tidigare har det mest varit slöja på kvinnan och någon lång kjol.

  • Alice Bah Kunke sa en bra sak. Men vette fan om hon förstod vad hon sa egentligen.
   Kulturen anpassar sig efter befolkningen.
   Hur långt är det kvar tills svenska kvinnor får gå med slöja eller huckle o niqab för att inte bli våldtagna. Eller är vi där

   • Rädd,hur vet du att Sandor inte vill bo i Ungern?

    Sandors föräldrar flydde till närmaste grannland, Österrike, när ryssarna gick in i Ungern 1956. Sedan flyttade de till Sverige. Då var Sandor 4 år.

    Nu är Ungern och Sverige annorlunda mot vad de var då.

 6. Det finns även ytterligare en (minst) svensk sozzekultursjukdom och det är sozzarnas förkärlek till att gödsla med svenska skattebetalares pengar till att ge ut till alla möjliga och omöjliga projekt runt om i världen.
  Detta har ju bara blivit värre och värre med åren, nu senast med 150 miljarder till EU:s jätteprojekt för att rädda slösaktiga nationer i sydeuropa och ge deras folk bättre villkor än vad vi har här hemma.
  Ta Spanien som exempel där man planerar att införa 4-dagars arbetsvecka, sänkt pensionsålder och medborgarlön, medan svenskarna skall arbeta mer och gå i pension senare, för att ge ex.vis spanjorerna bättre levnadsvillkor!
  Vad f-n liknar detta ?

 7. När GP säger att utan dem hade vi inte klarat oss så är det inte sant, klart vi hade klarat oss. Då hade vi inte behövt så uppleva så långa vårdköer som idag ej heller hade vi behövt bygga ut kriminalvården.

  Nej en måttlig invandring som övriga länder i Norden max 10000 per år hade vi möjligen klarat om de exempelvis ej varit berättigade till all vår välfärd förrän de blivit medborgare.

  Vi behöver snarast mycket högre krav på både svenskar såväl invandrade och färre bidrag lägre skatter, mer över för var och en att disponera efter eget tyckande.

  Om någon strular till det för sig ska inte vi, staten eller kommun, vara där och hjälpa. Vi är en söndercurlad nation utan att vilja erkänna det.

Kommentera