Jerusalems gator fylls när vaccinerade israeler firar påsk


PANDEMI. Påsken är den största högtiden under det kristna kyrkoåret och firas till minne av att Jesus enligt Nya Testamentet led, dog och uppstod. Den kristna påsken är till sin natur, både genom händelser och tidpunkten när den infaller, kopplad till den judiska påsken, pesach, vilken firas till minne av Gamla Testamentets berättelser om judarnas uttåg ur Egypten efter år av slaveri. Tack vare Israels framgångsrika vaccinationsprogram var gatorna fulla i Jerusalem under påskfirandet, skriver New York Times. – Det är som ett mirakel, säger prästen Amjad Sabbara.

Via Dolorosa är en pilgrimsvandring i Jerusalem. Ordet betyder ”Smärtans väg” på latin. Via Dolorosa betraktas som den väg som Jesus vandrade med korset upp till Golgata där korsfästelsen ägde rum. Israel och Mellanöstern är kristendomens födelseplats, nu är de kristna nästan utrotade i hela området. Israel photo gallery is licensed under CC BY-ND 2.0

Med ett stort kors i händerna vandrade de kristna påskfirarna samma väg som de tror att Jesus vandrade till sin korsfästelse. Den 40-åriga körsångaren May Bathish säger att en spökstad har förvandalts till en stad av liv.

– Vi har sådan tur som får vara här. Det är det högsta privilegiet att få vandra i Jesus fotspår, säger hon.

Men, skriver tidningen, ännu kvarstår en del hinder. Det finns exempelvis restriktioner för hur många som får besöka gudstjänsterna och munskydd är obligatoriskt. Dessutom behöver utlänningar särskilda tillstånd för att komma in i landet. Omkring 60 procent av Israels befolkning har fått båda doserna av vaccinet mot covid-19. Israeliska experter säger att vaccinen kan skydda i två år eller mer.

-Pettersson säger att det är märkligt att ett litet land, Israel har c:a 9 miljoner invånare, är bäst i världen på vaccinering mot covid-19 när vår regering säger att små länder har inte en chans på världsmarknaden, det är bäst att hålla sig till EU.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


23 responses to “Jerusalems gator fylls när vaccinerade israeler firar påsk

 • Stenbock

  https://berliner-zeitung.imgix.net/2021/4/3/eae996f1-3de4-4af9-a3a8-1cc009f2c4d2.jpeg?rect=0%2C0%2C6000%2C4000&w=1024&auto=format
  Även Stuttgarts gator fylldes igår av 10.000-tals protesterande,mot alla de regler (som ändras varannan-dag) och som iförts av Merkel.
  ”Querdenker” har PK-pressen i Tyskland döpt alla dem,som har en annan mening än de styrande,i frågan C-19.
  Som framgår av bilden,är det mestadels vuxna människor som går ut på gator o torg,för att visa sitt missnöje mot alla inskränkningar.
  Hur många som haffades och placerades i deras nya KZ alt. Dårhus framgår inte i texten. Men denna möjlighet finns sedan i fjol,då Bundesdagen fattade beslut om,inriktning av sådana,

  Gilla

 • grebom5

  Vi måste vara opartiska och nämna att lite söder om Jerusalem hade de fest i Kairo då de förflyttade 22 mumier över gamla Faraoner, 4 kvinnor resten män.
  Det kommer mig osökt att tänka på att vi har också 23 stycken mumier i Sverige, men de flyttar ej på sig utan sitter kvar på varsin taburett i Regeringen.

  Gilla

 • Nulle.

  Det finns bara ett folk som förstår, hur man stoppar pandemin. Och så finns det folk som sitter och väntar på vaccin och skyller på någon annan.

  Gilla

 • Jukka Koranen

  Ett annat under som bara sker i Israel är att judar inte vill ha mångkultur där. Mycket märkligt, inte sant?

  Gilla

 • STEFAN SVENSK

  Du menar väl att de är värst i världen på att implementera medicinsk apartheid!!

  Gilla

  • Jukka Koranen

   Om Sverige inte vaccinerar papperslösa är det m.a.o. också ”medicinsk apartheid”…

   Gilla

   • Michael

    Papperslösa? Nämn dem vid deras rätta namn, illegala invandrare, skillnaden är att den benämningen avslöjar varför Sverige inte har detta ansvar..

    Gilla

   • STEFAN SVENSK

    Utan papper inget Sverige!!👍

    Gilla

 • urkweb

  Israel har högre överdödlighet nu än 2020, trots vaccinering…

  Gilla

 • centurion

  Eftersom såzzarna är antisemiter och pro-islamister är dessa nyheter om Israel en larmklocka. Veva genast igång Margot så hon återigen kan förskingra våra skattepengar till terrorist-kompisarna i Palestina. Sen är det fritt fram för dom att inhandla vapen och sprängämnen för att förgöra de stöddiga israelerna. Det är ju Sverige och Palestina som alltid vet bäst, har jag ju sagt. (Egentligen är vi ju snarare sämst i klassen, men säg inget, för det kan ju förstöra Sverige-bilden, för vi skjuter helst budbäraren först).

  Gilla

 • Gunnar Karlsson

  Off Topic

  Någon som vet vad som hänt med SwebbTV ??

  //Gunnar

  Gilla

 • Stenbock

  NYT är deras motsvarighet till ”vår” A f t o n s l a s k e n….
  Märks att de inte är noga med verkligheten. Merparten av dem som promenerar runt i gamla delen av Jerusalem,är som vanligt tillresta från alla delar av Klotet.
  Inte ens ”pandemin” hindrade dem att vallfärda dit till Påsken,påstods bl.a.på ”Franc 24″ !
  Nåväl,”med stora sko,och rätt tro”, lär man kunna gå på vatten…. 😉

  Gilla

  • Pettersson

   Det står i artikeln att utlänningar behöver särskilda tillstånd för att komma in i Israel. Det kanske innefattar ett intyg om att man är vaccinerat?

   Liknande artiklar finns i andra tidningar.

   Gilla

   • Stenbock

    Ja, Pettersson Stenbock kan inte gå i god för vad Franc-24 strålar ut.
    Det var en ren tillfällighet,att deras nyheter kom in,när jag öppnade Astra. Antagligen har jag tittat på den i går och därför stod den kvar !
    Har dock en känsla för att judarna inte var sååå förtjust i Jesus,och senare Kristendomen. Tror bilderna de visade var den gamla gränden,som påstås vara Dole-Rosa.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: