Stäng

Norge larmar över covid-smitta bland invandrare: Sluta resa

INVANDRING & PANDEMI. 57 procent av alla människor på sjukhuset med covid-19 i Norge är inte födda i Norge. När ett plan landar på Gardermoen flygplats nära Oslo, finns det en stor risk att det är corona-smitta ombord. De norska myndigheterna hittar smittade människor på vart fjärde plan som landar från utlandet, skriver Aftenposten.

Medan Oslos medborgare tvingas leva under kraftiga begränsningar, förs smittan upprepade gånger in i staden från dem som reser utomlands. Flera anställda på flygplatsen säger att många av resenärerna lämnar flygplatsen i Oslo utan att först testas.

Många av de infekterade flygresande är invandrare som har varit på semester i länder som Pakistan, Somalia, Irak, Iran och Afghanistan, skriver tidningen.

80 procent av de testade positiva har en av de nya, oroande virusvarianterna.

Nu försöker de norska hälsovårdsmyndigheterna kommunicera mer direkt till invandrargrupperna och uppmana dem att sluta resa. Bland annat har myndigheterna allierat sig med ett antal pakistanska läkare.

”För allt i världen: Undvik onödiga resor vid påsk”, sa den pakistanskfödda läkaren Usman Mushtaq i en video som postats av hälsovårdstjänstemän på Facebook.

Traditionellt har många norsk-pakistaner använt påskhelgen för att besöka sina familjer i Pakistan, där infektionen för närvarande är mycket hög.

Vissa invandrargrupper har länge varit överrepresenterade i norsk coronastatistik – och under den nuvarande tredje vågen har den bara blivit värre:

Bland de sjukhus med covid-19 på norska sjukhus föddes 57 procent utomlands. Detta är det högsta antalet under hela pandemin, skriver Aftonposten.

Folkhälsoinstitutets siffror från de senaste veckorna visar att 16 procent av alla norsk-pakistanier som har testat sig själva var positiva. För norsk-somalier var siffran 14 procent.

Under hela pandemin har cirka 2,5 procent av alla utrikes födda i Norge smittats, medan siffran för norskfödda är cirka en procent och skillnaden fortsätter att växa.

-Pettersson säger att där som här reser migranterna på semester till länderna de flytt från, de reser till länderna där de inte kunde sätta sin fot utan Så skrev de i asylansökan i varje fall. I Sverige är väl denna statistik hemlig eller förs inte…

57 procent av de smittade på sjukhusen är invandrare. Hur är det med förtjänsten i Sverige Stefan?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 reaktioner på “Norge larmar över covid-smitta bland invandrare: Sluta resa

 1. Förstår verkligen inte vuxna personer den information som har funnits i över ett år nu. Då borde nästa semesterresa vara en enkelresa till deras hemland.

 2. Vad har dom ljugande, överviktiga, storrökande, arbetsskygga, otränade analfabeterna från Mellanöstern tillfört Europa annat än våld, mord, bedrägeri, hedersvåld och nu stor smittspridning?
  Enklast för världsordningen vore att skicka hem dom.

 3. Det är ju det som är så fantastiskt med Sveriige, alla löjliga
  restritioner till trots, den heliga invandringen får man inte dra
  ner på så mitt i en pandemi kan man sitta 100 man som
  vi inte har någon kännedom om, dom släpps ut i det fria,
  likadant i Moskeerna, tror inte Svenska myndigheter kollar
  upp hur trängslen är där, ej heller får man veta hur många
  av dem som dör i covid är invandrare som får för lite D vitaminer?

  Nu i Påsktider går där fulla plan med semesterfirare? som ska
  ner och besöka släkten i dom länder som dom flytt ifrån?

 4. Kan inte vara svårt att leda och styra detta land Bara göra precis tvärtom mot vad regeringen och Stefan säger denna regering är ett skämt
  Måtte dom tvångsavsättas innan 20200911

  vi kanske får några nya fina uttalanden från landsfadern i påsk när han högst troligt smuttat på påskspriten

 5. Ingen fara, Sverige behöver inga restriktioner av något slag. Förutom etniska svenskar. I Sverige har det landat flyg från första stund när viruset påtalades, kina, arabländerna, afrika, fullsmockade med potentiella covid 19 smittade människor. Men Tegnell har fullt förtroende att det inte finns några fall av detta nu så fruktade virus på inkommande flyg. Tur att de, som hade intressen av denna pandemi, inte önskade smitta hela världen med Ebola, bara några områden i Afrika som test för framställning av antidot, men det kanske inte räknas när Folkhälsomyndigheten gör sina antaganden.

 6. Varför skulle inte Sverige vara ännu värre? Sverige leder ju stort hur fort det är något negativt för svenska folket.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: