Har statsministerns talskrivare fått sparken?

INRIKES. Daniel Swedin, född 4 april 1983 i Grängesberg, är en journalist. Mellan 2011 och 2020 var Swedin ledarskribent på Aftonbladet, men anställdes i april 2020 som talskrivare i statsminister Stefan Löfvens stab.

Daniel Svedin. Foto: Ylva Sundgren, Twitter

-Pettersson säger att herr Swedin slutar alltså hos statsministern efter bara ett år, det kan man förstå efter att hört Löfvens tal.

Daniel Swedin blir politisk redaktör på LO-ägda Arbetet, efter att han varit hos den socialdemokratiske statsministern i ett år och nio år på socialdemokratiska Aftonbladet där LO enligt avtal med huvudägaren Schibsted tillsätter chefen på ledarredaktionen. Swedin kallar sig trots detta oberoende socialdemokrat.

Swedins twitterkonto får endast positiva, godkända röster höras.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Har statsministerns talskrivare fått sparken?

 1. det är inte lätt att skriva tal som sedan läses som öhhh (med extra konstpaus), mummel, mummel, öhhh osv

  • Klockrent för jag står inte ut att höra karln med alla Öhhh
   måste tillstå att på riktig tror att han är Svagbegåvad det vittnar om inte annat ordförrådet om

 2. Redan i valspurten i september år 2014 spred Socialdemokraterna det här budskapet till väljarna.

  Delcitat

  Löfven: Sverige håller på att gå sönder

  Skola, jobb och välfärd stod i fokus när Socialdemokraterna i dag presenterade sitt valmanifest. Partiet satsar totalt 40 miljarder kronor på reformer för nästa mandatperiod. – Nu kräver Sverige förändring, sade Stefan Löfven under en presskonferens.

  – Valmanifestet bygger på en analys som vi delar med många – Sverige är ett fantastiskt land, men Sverige håller på att gå sönder, sade Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven när han tillsammans med Magdalena Andersson, Mikael Damberg och Carin Jämtin presenterade partiets valmanifest. (Publicerades av SVT den 2 september 2014)

  Slut delcitat

  Läs mer på länken:

  https://www.svt.se/nyheter/val2014/socialdemokraterna-presenterar-sitt-valmanifest

  Idag 2021-04-02 kan vi alla konstatera att Socialdemokraterna tillsammans med stödpartierna i DÖ- och JÖK-regeringarna verkligen lyckades ”förändra” Sverige i grunden, d v s slå sönder hela landet att bli mycket värre än vad de ens själva och väljarna kunde ana i sina allra vildaste drömmar.

 3. Svenska journalister är obildade och outbildade pladderkvarnar. Den utbildning de som har någon utbildning alls har motsvarar ett par års syjunta.

 4. OT: Skatteverket meddelar; höjd skatt för
  kriminella! 1a april var igår. Arma land.

 5. Inte bra…tänk nu om det kan komma nått intelligent ifrån Stefan Löfvens framförande efter detta ?…. förlåt skojade, det kan inte komma nått intelligent ur en person som helt saknar eget normal förnuftigt tänkande.

  Ha en härlig PÅSK 🐣

  Ps. Läs gärna det falska, hycklandet på Daniel Swedins twitter, när han meddelar att han byter jobb (alltså fått sparken), när de lättledda, dum-PK jönsarna skriver att han gjort ett bra val att byta jobb….
  Dessa stolpskott…de är så dum-roliga 🤣

 6. Tydligen reagerar sosseriet på att till och med SVT menar att den imbecille Stefan Lövens (Daniel Swedins) retorik är misslyckad och ligger på lekskolenivå.

  • Löfven och Wallström ogillade att brittiska Daily Mail i februari 2016 skrev om den svenska regeringens misslyckade asyl- och migrationspolitik, redan då.

   UD: Brittisk tabloid driver kampanj mot Sverige som skräckexempel beträffande regeringens asylmottagning. Publicerat redan 2016-02-26.

   https://toklandet.files.wordpress.com/2016/02/daily-mail-i-kampanj-mot-sverige.jpg

   Bildkälla: Skärmdump från toklandet,files,wordpress,com

   Samma nyhet från SvD 2016-02-26

   h-ttps://www.svd.se/daily-mail-driver-kampanj-mot-sveriges-as-ylpolitik

   Mångfaldigt värre skulle det bli de efterföljande åren ända fram till dagens datum. Det har den svenska regeringen själv åstadkommit och det dåliga ryktet om Sverige som åstadkommits kan man inte skylla på utländsk media, som rapporterar sanningen.

Kommentera