Stäng

Rumänsk medborgare åtalad för 8 år gammalt mord på lastbilschaufför

BROTTSLIGHET. En rumänsk medborgare har i dag åtalats för mord på en lastbilschaufför i februari 2013. Den 27 februari 2013 påträffades en död chaufför i en brinnande lastbil på Almön i Tjörns kommun. Den rättsmedicinska undersökningen visade att mannen, som var från Polen, dödats genom strypning innan branden startade.

Bild av Lindström

Lastbilssläpet påträffades senare på Hisingen i Göteborg. Då var lasten, som bestod av kabeltrummor av koppartråd och aluminiumtråd, borta. Godsvärdet var cirka 22.000 euro. Delar av godset hittades någon dag senare på en golfbana på Hisingen.

Genom spår som säkrats på släpet och på godset har en rumänsk man nu kunnat knytas till mordet. Efter förfrågningar till olika europeiska länder visade det sig att det fanns avtryck från den misstänkta mannens handflata i register i Frankrike och Storbritannien. Detta kunde kopplas till avtryck på veven på släpet och till godset på golfbanan.

– Lastbilen kapades i Falkenberg och lastbilssläpet tömdes på Hisingen. Jag menar att chauffören mördades i Falkenberg eller under färden upp till Göteborg och vidare till Tjörn, säger chefsåklagare Daniel Edsbagge.

Lastbilschauffören var på väg till Polen med godset, men genom hans telefonpositionering har man kunnat se att färden abrupt vände norrut från Falkenberg och gick tillbaks till Göteborg och vidare upp mot Tjörnbron. Gärningen har utförts av flera personer, men man har bara kunnat identifiera en person. Han nekar till brott.

– Det är mycket ovanligt att det väcks åtal för ett mord som är 8 år gammalt. Det hade aldrig gått att driva denna förundersökning utan internationellt samarbete. Dock är det en utmaning att pröva en så gammal gärning i rätten. Generellt brukar det vara mycket svårt att leda en förundersökning till åtal då det gäller ett allvarligt våldsbrott som inte lösts inom något år, säger Daniel Edsbagge.

Målnummer i Göteborgs tingsrätt: B 9705–20

-Pettersson vet inte mer än vad som står ovan, men en last av metall värd motsvarande 225.000 kronor och betydligt mindre på svarta marknaden brukar inte vettigt folk mörda för. Så jag undrar vad det var för sorts rumäner…

Om metallhandlare på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 reaktioner på “Rumänsk medborgare åtalad för 8 år gammalt mord på lastbilschaufför

 1. Rumänsk medborgare? Ev stöld av metaller? Varför känner jag vibbar av en zigenarliga. Den åtalade anse ju inte ensam om dådet och normalt i Sverige, så innebär detta ett frikännande, vilket sannolikt inte skulle ske om ligan vore etniskt svensk.

 2. Pettersson:
  Ska vi gissa på,att det är flera ”stackars fattig EU-medborgare”.Bland vanligt folk utanför skribenternas stuga,benämnda Z i g e n a r e ?
  Stenbock vet från tyska sändare hur detta går till i verkligheten.
  På rastplatserna luffar dessa svartmuskiga omkring,och väntar på att chauffören skall somna,eller gå in och äta. Då skär dessa varelser hål i kapellen, för att kolla vad som finns i lasten.
  Är det intressant förföljer zigenarna bilen,och söker få stopp på den.
  Detta har tydligen skett i Falkenberg….

 3. Och ”Signalfel på tåglinjen” = att ziggarna har varit framme och norpat kabel… Säkert som Amen i kyrkan.

 4. Ett stort eloge till dig Pettersson för detta att du publicerar detta eftersom Hans Lindström gick bort i januari månad 71 år gammal!

  När jag tar en långtur med hunden så passerar jag Lindströms villa och tänker varenda gång på hans underbara satirteckningar.

  Jag har t.o.m. en av hans teckningar som skrivbordsunderlägg, det är den när en varelse landar på jorden och frågar en man som är ute och går med hunden att: var ligger närmsta Systembolag?

  1. Häromåret pratade jag med en rumän, i Rumänien. Han drog en mycket knivskarp skiljelinje mellan rumäner och zigenare. Det är två helt olika folkslag.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: