Philip Grahn gripen misstänkt för mord på Elin 18 år i Höör

BROTTSLIGHET. Philip Grahn, född 1994, skriven i Höör har gripits misstänkt för mordet på en 18-åriga Elin Klinteberg i Höör. Grahn hade ett förhållande med Elin, som berättat för vänner att Grahn skrev och förföljde henne. Sent på onsdagskvällen bärgades en husbil från den gripne Grahns tomt och enligt polisen är den av intresse för den fortsatta utredningen.

Philips Grahn har innan han greps efterlyst Elin på Facebook. ”Tack alla som letar och ger information” skrev Philip.

Philip Grahn. Bild från Facebook
Husbil liknande Philips Grahn. Fiat Dethleffs A522.

UPPDATERAT FRÅN POLISEN: Polisen har under torsdagseftermiddagen hittat det som förmodas vara mordvapnet. Närmare uppgifter om föremålet kan inte lämnas i nuläget.

Mordvapnet hittades efter att dykningar genomförts i en sjö intill Tjuvarödsvägen i Höör. Fyndet har säkrats och de tekniska undersökningarna av föremålet fortsätter i polisens lokaler. Avspärrningarna på platsen har hävts.

Den misstänkte mannen är nu begärd häktad för mord på sannolika skäl.

– Den anhållne mannen har i polisförhör medgivit att han har berövat kvinnan livet. Han menar att hans avsikt inte var att döda henne och förnekar därför gärningen.

Jag anser emellertid att det föreligger sannolika skäl för mord och därför har jag begärt honom häktad, säger kammaråklagare Kristoffer Nordström.

Häktningsförhandlingen kommer hållas under fredagen, exakt tidpunkt bestäms av Lunds tingsrätt.

Målnummer i Lunds tingsrätt: B 1797–21

TIDIGARE 2021-03-31. 18-årig kvinna försvunnen, svensk man gripen misstänkt för mord – Elin hittad död

BROTTSLIGHET. Polisen har inlett en mordutredning efter att en 18-åriga kvinna har försvunnit i Höör. Det meddelar polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford på en presskonferens.
Vi befinner oss nu i en mordutredning, sa Westford.

Elin Klinteberg. Bild från Facebook

Det är omständigheter som har lett fram till detta. Det övergick till en förundersökning om människorov och sedan till en förundersökning om mord. Ingen kropp har hittats och tekniker är ute och undersöker platsen där hon försvann.

En man I 25-årsåldern har gripits men polisen vill inte svara på om han har erkänt. Polisen säger att de ännu inte vet om den gripne mannen och den försvunna kvinnan har någon koppling till varandra.

Uppdatering kl. 16.07: Polisen kan bekräfta att man under sen eftermiddag påträffat en avliden person, som identifierats som den försvunna Elin. Anträffandeplatsen, som är en av de sedan tidigare avspärrade områdena i Höör, är fortsatt avspärrad. Anhöriga är underrättade.

Avspärrningarna kvarstår och tekniska undersökningar fortgår under kvällen. Polisen fortsätter med utredningsåtgärder, som inkluderar att hålla förhör och samla in samt följa upp tips.

Den gripne och misstänkte mannen är svensk, född 1994. Senast på lördag den 3 april kl. 12 måste åklagaren fatta beslut om eventuell begäran om häktning vid Lunds tingsrätt.

Polisen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Philip Grahn gripen misstänkt för mord på Elin 18 år i Höör

 1. Kvinnan blev berövad sitt liv och gärningsmannen förstörde sitt eget.Alltihop är väldigt tråkigt och så ser man alla kommentarer som blandar in etniskt ursprung mm.Skäms på er och lär er att visa respekt.

 2. Jag själv har en nära som umgåtts med denna Grahn rättså intensivt.Enligt honom har PG varit obalanserad de sista månaderna.Och för att sätta punkt för spekulationerna så hade PG och offret haft en kärleksrelation under en längre tid.

 3. Undrar hur länge media kommer att skriva om det här nu. Det blir nog mer än ett reportage. Mördaren var ju vit och svensk. Till skillnad om det hade varit en import. Då hade det väl inte skrivits mycket mer än att flickan var mördad.

 4. Det är sådana här enstaka händelser de nyutopiska hänvisar till med orden ”grova våldsbrott har alltid förekommit i Sverige.”
  De glömmer dock att då vi var ensamma herrar på täppan var frekvensen ej lika hög som nu.

 5. 18 år och helas livet framför sig, sen tar det slut vid mötet med
  denna satans bastard, det kvittar om han är vit eller svart,
  sådana som släcker livet för andra är värda samma öde!

 6. JUBEL!!! Äntligen en svensk som begått ett avskyvärt brott! Nu kan vi lugnt öppna för fler dysfunktionella från Mellan Östern och Afrika.

Kommentera