Hårda ord om SD efter helgens beslut av Liberalerna

VALET 2022. Förra helgens partiråd inom Liberalerna var uppslitande, känslosamt och konfliktfyllt. Men Liberalernas ledare Nyamko Sabuni lyckades ändå få stöd för sin nya linje gentemot SVERIGEDEMOKRATERNA: att sikta på en borgerlig regering även om det kräver stöd från det parti de så länge velat isolera. Men hur realistisk är den nya planen?

Nyamko Sabuni Foto: Anders Henrikson

Sabuni skulle helst vilja att Sverigedemokraterna försvann från parlamentet, enligt en intervju som partiledaren gjort med sajten Kvartal. Helst skulle SD inte vara representerade i parlamentet. Men nu är de i parlamentet, säger Sabuni.

Att isolera dem är inte lösningen, enligt Sabuni. I stället vill hon se en borgerlig regering som kan lösa de samhällsproblem som Sverige står inför och på så sätt minska ytterkantspartiernas popularitet. – Medborgarna upplever de här problemen i sin vardag. De upplever att etablerade partier inte gör tillräckligt, säger Sabuni.

-Pettersson tycker Sabuni drömmer. Att de partier som orsakat problemen skulle lösa dem är naivt, speciellt när dessa partier inklusive Nyamko Sabuni vägrar erkänna vad de flesta problem beror på och vi får väl se vilka som är representerade i Riksdagen efter valet.

I grunden finns bara en enda stor fråga, migrationen och dess konsekvenser

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Steget Efter

10 thoughts on “Hårda ord om SD efter helgens beslut av Liberalerna

 1. L börjar väl inse att i Sverige röstar man för sina representanter. Det är inte gamla partier som L, som dessutom är på väg att ramla ur riksdagen, som statuerar hur en regeringsbildning ska se ut. Sabuni verkar ha insett det men det verkar finnas många verklighetsfrånvända i hennes parti.

 2. Säger alltså en partiledare för ett parti som varit med och skapat dagens inferno och kaos i Sverige, det finns ett parti som är helt oskyldigt i detta sammanhang och det önskar hon alltså ut ur riksdagen. Snacka om strutsen med huvudet i sanden tillsammans med resten av sjuklöverns partier. Arma land, arma svenska folk.

 3. Att samma partier som skapat problemen ska kunna lösa dem är bara fantasier, först skapar vi samhällsproblem sen löser vi dem! Ingen tror väl på det utom dom själva.

 4. Med facit i hand så är det inte SD eller Afs som skapat det Sverige vi ser.
  När de klagar på dem som inte accepterar hur Sverige blivit, så är det sig själva de kritiserar.

  Som vanligt uteblir analys och handlingskraft. Profilering och propaganda är motdragen som bara skapar polarisering.
  Om de inte lämnade walkover i alla frågor så skulle det, som i Danmark, gå att lösa problemen. Men oviljan till dialog skapar en stor frustration, framförallt eftersom SD o Afs inte är medskyldiga till kaoset!

 5. ytterkantsparti ??
  snacka går ju när man själv är på väg att ramla ur
  skrattretande stor svängdörr vissa har !!

 6. L ett 4% parti, i bästa fall, anser att SD ett
  20% parti inte har ngt berättigande.
  Tala om världsfrånvänd! Arma land

 7. Skrattretande att höra från ett parti som ligger och kippar på sin dödsbädd. Kommer inte att saknas av många.

Kommentera