Stäng

Veteranen rasar

Liberalernas Barbro Westerholm är rasande på Nyamko Sabuni och det vägval partiet nu gjort.

Det något, eller mycket, märkliga uttalande Westerholm gjorde i TV4 får skarp kritik av en kvinnlig Sverigedemokrat med rötterna i Iran.

”Jag är född på 30-talet. Jag minns ju kriget och allt tal om nazismen…”

Barbro Westerholm är 87 år och man får nog ana att åldern börjar ta ut sin rätt. Vad 30-talet, 2:a världskriget och Hitlers nazister har att göra med Sabunis vägval är nog en gåta för många.

Inte utan att man undrar över hur förhållandet mellan mamma Barbro och sonen Johan Westerholm (Ledarsidorna) är? Hur går diskussionen runt matsalsbordet under den kommande helgens påskmiddag?

Ghazal Saberian, som är invandrare, kvinna och Sverigedemokrat, är minst sagt upprörd i sociala medier och kritiserar Barbro Westerholm för att hon vänder ryggen åt de faktiska problemen.

Här är länken där du förhoppningsvis kan läsa Saberians svar till Westerholm. Kan du inte läsa så har du texten kopierad nedan. Klicka för större bild i nytt fönster

12 reaktioner på “Veteranen rasar

 1. Det blir några avhoppare, men det tillkommer troligen nya medlemmar som lämnade Liberalerna efter avtalet mellan Löfven och Björklund, som gav Björklund det eftertraktade jobbet i Rom.

 2. Damen ifråga föddes 1934. Hon var fem år när kriget började och elva när kriget tog slut. Hur kan hon minnas vad tyskarna gjorde? Jag tror att det är så att damen tar andras minnen och gör till sina egna. För om hon nu har så otroligt bra minne minns hon då alla eftergifter Sverige gjorde, ariseringen av judiska företag eller företag med judiska anställda. Undrar om hon minns hur Tyskland fick transportera trupper från Norge in i Finland? Sverige var nazisternas lakej. När Göring sa hoppa frågade Per Albin ”hur högt”

 3. Vi såg medias ”opartiskhet” i rapporteringen efter liberalernas beslut att samtala med alla partier inklusive SD.

  Avhoppare efter avhoppare uttalade sig om det förkastliga i att prata med SD, dock ingen intervju med någon ur den majoritet som tyckte beslutet var bra.

 4. Barbro W. varför blir hon nominerad till en plats i Riksdagen, förr kunde namn strykas från valsedeln, och Barbro skulle ha strukits för decennier sedan.

 5. Minns hon alla högutbildade i Sverige som blev nazister då. Poliser regeringsfolket. Man kan ju undra varför så många sympatiserade med nazismen. Vad hon håller på med är politiskt dravel. Sen om hon är så tokig så hon tror på det.
  När jag växte upp så sa farsan åt mig kom ska vi gå och titta på en tokfan.
  Det var Boman som hade tittat för mycket i flaskan. Gick pågården där han bodde och paraderade. I ss uniformen och riktigt polerade stövlar och bössan på axeln. Kort o tjock gubbe vilken syn. Han hade varit finsk ss soldat stridit på tyskarnas sida. Son till storbonde i Finland. Det var bara att fly för att inte ihjälslagen. Givetvis till Sverige o byta namn.
  Där på sågen umgicks dom krigsskadade gubbarna var ingen som hatade någon.
  Boman blev en vän när jag växte upp en snäll farbror det gick inte att hata honom. Lärde mig av farsan som åkte in som 16 årig prickskytt i andra världskriget och hade säkert knäppt sådana som Boman på sina uppdrag. Inte hatade han nazister. Han tog lärdom av vad gjorde och berättade vid tillfällen. Utan han slutade att jaga också han hade fått nog av dödande. Det är nog därför hatet är så stort hos politikerna. Dom har inte behövt kämpa eller döda för att överleva. Det finns en människa bakom varje fasad. Sen om det är en bra eller dålig människa det ser man först när man är nyfiken o lär känna dom.
  Bäst att säga det jag blev inte nazist för att jag kände Boman. Och han nämnde inte ens nazismen. Han blev bara nazist när han tittade i flaskan. Och han är död sen många år.

 6. Jag är också rädd för 30-talet, alltså det som infaller om 8-9 år och tänk vad hemskt om rödskrikan och Centerpartiet då kommer att återuppta det gamla partiprogrammet från 1930-talet, då har vi nazismen och koncentrationsläger här. Det blir särskilt farligt om sossarna även då kommer att krypa för nazisterna.

 7. Om hon nu minns 30 talet, då borde hon även minnas vilka
  partier som svassade för nassarna, men det tycks hon ha glömt,?
  Det kan ju inte va Jimmie Åkesson för han föddes ju inte förrän
  50 år senare, men han beskriver verkligheten, och sanningen
  är besvärlig för PK partierna och deras medlöpare!

 8. I efterdyningarna av helgens beslut hos L har det skriats och viftats om hur livsfarligt detta beslut var. Löjligt! Till och med professor Barbro Westerholm är ute och cyklar. Hon har den dåliga smaken att jämföra den judiska flyktingströmmen före, under och efter andra världskriget med de som kommer idag. Det är ju ett hån mot den tidens judiska migration att jämställa den med dagens islamistiska och antisemitiska våg som drabbar vårt land, och därmed också vår judiska nationella minoritet.
  De som kom den gången (judar, balter, finländare) anpassade sig rekordsnabbt till Sverige, och behöll med rätta sina identiteter, sina seder och bruk inom familjen och bland de nära och kära. Som det ska vara! De bidrog omedelbart till Sverige och borde säkert (i ljuset av vad som sker idag) fått ännu mer credit för sina bidrag. Dagens migration tar plats, inte i Sverige, utan i egna parallella samhällen. Det är en stor skillnad det!
  Skäms Barbro Westerholm!

  1. Men när man lever tryggt i Stockholks skärgård då ser
   (vill) man inte se all den jävelskap som bland annat
   hennes parti lämnatn över till Svenska folket, så
   hon borde skämmas så gammal hon är för att tramsa
   med i Löfvens skitprat, när inte ens damer i hennes
   egen ålder går säkra för importerade bastarder!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: