Stefan Löfven (S) försvarar kommunismen

INRIKES. Statsminister Stefan Löfven (S) hävdar att dåvarande Vänsterpartiet kommunisterna, VPK, stod upp för demokratin. Uttalandet har väckt skarpa reaktioner. Det är i en intervju med Dagens Nyheter, om Liberalernas nya förhållningssätt till SD, som statsminister Stefan Löfven får frågor om hur Socialdemokraterna länge fick stöd från VPK, samtidigt som partiet hade nära relationer till kommunistiska diktaturer.

Jag har aldrig uppfattat att VPK inte stod upp för demokratin, säger Stefan Löfven. I sociala medier har flera debattörer riktat kritik mot uttalandet. M-ledaren Ulf Kristersson skriver att det är ”hårresande och historielöst” och KD:s Ebba Busch kallar ”Löfvens historierevisionism” för oanständig.

Även Liberalernas ekonomiskpolitiska talesperson Mats Persson anser att statsministern ”förnekar historien”. På VPK:s kongress 1987 var representanter från kommunistregimerna Sovjet, Nordkorea och Kina inbjudna.

-Pettersson säger att Vänsterpartiet visserligen har tagit bort ordet kommunister i namnet men de vill fortfarande förstatliga privat egendom enligt deras partiprogram och är inte främmande för våld och att fängsla politiska motståndare.

TIDIGARE 2014-01-15. Vänstern stödde Hitler

POLITIK. Ni vet att vänsterpartiet brukar kalla Sverigedemokraterna nazister, det borde V vara försiktiga med.

1917 Socialdemokratiska Vänsterpartiet bildas av bland annat Zeth Höglund, Carl Winberg och Karl Kilbom, som lämnat socialdemokraterna. Partiledarskapet delas av Höglund och Winberg.

1918 Ernst Åström och Karl Kilbom blir partiledare.

1919 Socialdemokratiska Vänsterpartiet ansluter sig till Komintern, den kommunistiska internationalen.

1919 Zeth ”Zäta” Höglund blir partiledare, igen.

1921 Partiet byter namn till Sveriges Kommunistiska Parti.

1924 Sveriges Kommunistiska Parti splittras. Zeth Höglund och ”höglundarna” går tillbaka till socialdemokraterna.

1924 Nils Flyg blir partiledare. (Nils Flyg blir efter några år nazist; se nedan.)

1929 Partiet splittras, i ”sillénare” och ”kilbommare”, anhängare av Hugo Sillén resp. Karl Kilbom. Kilbommarna, däribland före detta partiledarna Karl Kilbom och Nils Flyg, bryter sig loss och kallar tills vidare även det andra partiet för Sveriges Kommunistiska Parti.

1929 Sven Linderot blir partiledare.

1934 Det andra Sveriges Kommunistiska Parti byter namn till Socialistiska Partiet. Ledare är Karl Kilbom och Nils Flyg, vilka alltså bägge två är före detta ledare för det ursprungliga Sveriges Kommunistiska Parti.

2014-01-15_2009

1937 Före detta kommunistledaren Karl Kilbom lämnar Socialistiska Partiet och går (efter tjugo år) tillbaka till socialdemokraterna.

1937 Under ledning av före detta kommunistledaren Nils Flyg utvecklas Socialistiska Partiet till ett nazistiskt parti.

1939 Molotov-Ribbentrop-pakten ingås. Sveriges Kommunistiska Parti är under två år allierat med Nazityskland.

1940 Sveriges Kommunistiska Parti stöder Nazitysklands ockupation av Norge och Danmark. (Hitler och Stalin är ännu allierade.) Dagen efter Tysklands invasion av Norge och Danmark skriver partiorganet Ny Dag:

”Det är de små staternas beskyddare England och Frankrike, som med sin flagranta kränkning av Norges suveränitet framkallar detta läge.”

1941 Molotov-Ribbentrop-pakten spricker.

1941 Sveriges Kommunistiska Parti försvarar Sovjetunionens invasion av Baltikum och Finland.

1951 Hilding Hagberg blir partiledare. Hagberg är en man som i alla lägen försvarar Sovjetunionen och dess diktator Josef Stalin.

1953 Stalin dör. Centralkommittén för Sveriges Kommunistiska Parti skriver:

”En stor och smärtsam förlust har drabbat hela den framstegsvänliga mänskligheten. Stalin är död. Vår tids störste folkledare och statsman, den socialistiska samhällsvetenskapens geniale mästare, kommunismens banérförare har gått ur tiden.”

Vid en minneshögtid över Stalin i Medborgarhuset i Stockholm den 9 mars 1953 håller C-H Hermansson (blivande partiledare) ett hyllningstal till den bortgångne diktatorn:

”Stalin är en av hela den mänskliga historiens största personligheter. Marxismen, den lära som Stalin behärskade med sådant mästerskap och som han vidareutvecklade till ett nytt och högre plan, förnekar ingalunda de stora personligheternas roll för historiens utveckling. Stalin förstod att ställa hela sin livsgärning i de framväxande, de progressiva, de oemotståndligt segrande krafternas tjänst. Därför blev hans liv så betydelsefullt för mänskligheten, därför blev han en gigant i den mänskliga utvecklingens historia. Att vara kommunist, det är att ha Lenin och Stalin till föredöme. Stalin är en av alla epokers mest geniala vetenskapsmän.”

1956 Sveriges Kommunistiska Parti får order från Sovjetunionen, där Krustjev är ny ledare, att Stalinkulten måste upphöra omedelbart.

1964 Carl-Henrik Hermansson (som höll hyllningstalet till Stalin elva år tidigare 1953) blir partiledare.

1967 Sveriges Kommunistiska Parti byter namn till Vänsterpartiet Kommunisterna.

1967 Maoistiska och stalinistiska ungkommunister bryter sig loss och bildar KFML, Kommunistiska Förbundet Marxist-Leninisterna, som senare byter namn till SKP, Sveriges Kommunistiska Parti.

1970 Några extra mycket maoistiska och stalinistiska medlemmar av KMFL/SKP bryter sig loss en gång till och bildar KFMLr, Kommunistiska Förbundet Marxist-Leninisterna, Revolutionärerna, som senare byter namn till KPMLr, Kommunistiska Partiet Marxist-Leninisterna, Revolutionärerna (eller nåt sånt).

1975 Lars Werner blir partiledare.

1989 Berlinmuren faller i november. (Anses som den mest symbolladdade händelsen i samband med öststatskommunismens fall.)

1991 Sovjetunionen upplöses, och Vänsterpartiet Kommunisterna byter namn till Vänsterpartiet.

1993 Före detta medlemmen av MLK, Marxist-Leninistiska Kampförbundet, Gudrun Schyman blir partiledare. Orsaken till att partiet byter ledare är att Lars Werner anses dricka för mycket!!! Snacka om att gå från askan in i elden.

2004 Blir Lars Ohly partiledare, han har bland annat sagt ”Jag representerar allt det som Sverigedemokraterna är emot”. Ljugit om att han spelat fotboll mot Nacka Skoglund, gjort klipp på bostadsrätt i Stockholms innerstad, haft barnen i privatskola och låtit sig opereras privat.

2012 efterträds Ohly av Jonas Sjöstedt, en man som är emot privata vinster i välfärden men själv inte hade något emot att som fullt frisk 40-åring softa för skattebetalarnas pengar i New York under 2,5 år. Sedan flyttade han hem och bosatte sig på Östermalm!!!  Som han tyckte var en hemsk tråkig stadsdel och han hoppades att familjen så småningom kan flytta till en annan stadsdel.

– Pettersson mejlade herr Sjöstedt den 9 januari 2012 och frågade om han inte ville byta sin hemsk tråkiga lägenhet på Östermalm mot en liknande i det mångkulturella Rinkeby men Jonas har inte haft tid att svara…

Nåväl ett parti med den historien av kommunism, nazism och som idag flörtar med izlamister ska vara väldigt försiktiga med att kalla andra nazister…

Vänsterpartiets historia HÄR och HÄR 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

34 thoughts on “Stefan Löfven (S) försvarar kommunismen

 1. © Alfararen, HGF
  Barbro Engman var HGF:s ordförande fram till 2014.
  Hyresgästföreningen gav 25 miljoner till S-politiker
  Publicerad 30 mars 2021 kl 18.00
  INRIKES. Efter att ha suttit i Socialdemokraternas partistyrelse blev politikern Barbro Engman år 2000 Hyresgästföreningens ordförande. För elva års ”jobb” fick hon sedan 25,2 miljoner kronor i arvoden och förmåner, skriver Expressen…Sossarna ser om sina egna, minst sagt!!

 2. Kommentaren ”Stöd ska inte utgå från hur många procent man har utan från vad man står för” som Löfven säger i intervju i DN visar ganska tydligt på var S står när det gäller demokrati.

 3. Höga siffror i opinionen. Det är ju yttersta beviset att större delarna av svenskar är rena kommunister. Titta tillbaka så var ju Norrland kommunistiskt näste riktigt. Dog ju till och med i det fantastiska Sovjet. Tyvärr har det fortsatt i generationer. Men det döljs väl. Börjar man diskutera på arbetsplatser förstår man att det är sant. Inget höger om sossarna. Med invandringen blev svenskarna mer självtänkande. Titta på MP finare vänsterpartister.

 4. Att denne Jeltsin liknande pajas kan åtnjuta väljarnas förtroende tillsammans med Ulf den ryggradslöse säger allt om de som röstat fram dem.
  Hur i vitheta Hades skall vi kunna få ordning på vårt fädernesland med sådana ledare, det är lika osannolikt som att förtjänsten kommer längre fram.

 5. Nu är det riktigt snurrigt i huvet på löfven.
  Den mentala kapaciteten är överskriden för länge sedan. Han lever i en egen förvirrad verklighet. Snart blir det ” ERROR ” 😄😄😄

 6. Stefan Löfven är en komplett jubelåsna utan kunskap som lyssnar på jubelidioten ”Historikern” Henrik Arnstad.

 7. Det vore nog klokt för den som bestämmer i partiet att sätta munkavle på statsministern. En som inte bara stoppar virus utan även ord. För Löfven är väl bara en galjonsfigur?

 8. Nu har väl byfånen snart satt sin sista potatis som statsminister, det är säker många gamla sossar som vrider sig i plågor när de hör dessa galenskaper. Jag tycker också att Löfven skall ta ett snack med några silverryggar inom S, ex Ingvar Carlsson och Thage G Pettersson om de forfarande är pigga. Dessa herrar kan säker berätta hur det verkligen var under VPK och detta tidigare partis historia och hur sossarna bekämpade dessa med att ex starta IB och höll kommunisterna kort i alla sammanhang.

 9. Dom där dom där (S) dom gnäller om Sverigedemokraterna.
  Och själv är gillar dom kommunism, visar på hur det står till med
  intelligensen.
  Löfven är ju ett stolpskott och mobbare av stora mått.
  Tror han själv kan säga och göra vad han vill men om andra har han åsikter.
  Kallas i psykologiska termer narcissist.

 10. Att sossarna står kommunismen nära så har det varit länge,
  allt annat är förnekelse, bland annat har dom samma syn på
  kritiska röster, dom ska förnekas tigas ihjäl, eller helst förbjudas.’

  Just det som Sossarna håller på med idag, att stänga ner kritiska
  röster och alternativa medier, där verkligheten kommer ut!

 11. Det verkar som SL tycker att Lenin och Stalin var rena tomtemysfarbröderna i jämförelse med Hitler. Jag skulle nog i vilja påstå att de var alla tre av samma vidriga skrot och korn. Liksom Mao, Castro, Guevara …….. Men Hitler, Lenin, Stalin var liksom en generation innan men mycket hann dessa tre uträtta på folkutrotningens altare, var och en efter sin melodi.

 12. Nu har väl ändå Stefan L, gjort bort sig en
  gång för mycket. Att hylla kommunismen
  som demokratisk, samtidigt som man
  (som vanligt) kallar SD diverse öknamn.
  S väljarna måste nu bestämma vilken
  kvalitet deras ledare besitter.
  Arma land.

  • Kommunisterna och Pedofilpartiet är dom enda som
   kommer att stödja sossarna så därför måste han snacka
   väl om dem.

 13. SVT-text, helt oberoende förstås, skriver om Stefan Löfvens attack mot L, och återger hans beskrivning av SD som ett ”icke-demokratiskt, rasistisk parti med rötter i nazismen” .

  För övrigt, Sverige, – landet som ska vara ”Frihetens stamort på jorden”?:
  Sverigedemokraterna och alternativa medier ska inkluderas i en högerextrem hotbild, menar regeringen som nu ansluter sig till Säpos, NCT:s (Nationellt Centrum för Terrorhotbedömning) och Expos uppfattning. Inrikesminister Mikael Damberg säger att det ”måste tas på största allvar”.och menar att SD har släppt sin ”nolltolerans” mot vit makt-rörelser. Som belägg för detta anförs Jimmie Åkesson uttalande om att alternativa medier har haft stor betydelse för SD:s framgång.

  Länk:
  https://samnytt.se/sd-och-alternativa-medier-inkluderas-i-hogerextremt-terrorhot/

  • Undrar hur S värdera MSMs insatser för den icke-framgång partiet genomgår och genomgått. Kan nog inte vara särskilt nöjda med de insatserna 🙂

 14. Man skall också veta att Nazism (förkortning för nationalsocialism), ju bara är en nationalistisk variant av socialism där den mest utbredda är international-socialism.
  Vänstern har med hjälp av media varit framgångsrik i att göra förkortningen ”nazism” allenarådande för att dölja att nazism också är socialistisk.

 15. Han år en stor hycklare av den värsta sorten, med en massa skit i bagaget och spån i huvet !

 16. Anklaga andra för att vara nazister är han bra på men faktum är ju att kommunisterna har mer i bagaget i form av folkmord än Nazisterna. VPKs ledare bevistade ju kommunistkongresser ända in på 80talet och kramade både Breznev och Honecher. Sossarnas Pierre Schori var ju du och bror med blodiga diktatorer som Mugabe och Castro. Sen var ju Lars Ohly riktig kommunist ända inpå det nya seklet.

 17. Lite sossespråk:
  Parti som stöder sossarna = parti som står upp för demokratin
  Parti som gör mot sossarnas vilja = parti som hotar demokratin

 18. Lögnerna blir bara värre och värre. Paniken i S-lägret är monumental.

  De vet att alla syltburkar S har fingrarna i kommer att slängas bort. Det finns en tsunami (sic) av skit som S inte vill skall komma fram.i ljuset.
  Antar att dokumentförstörare kommer att inköpas i stor omfattning inför valet 2022.

 19. Existerar ingen Socialism som är demokratiskt, socialism är att styra folk med maktens vilja.

 20. Stefan försvarar ju den avskyvärda ideologin islam så han kan inte ha alla hästar hemma i stallet.

 21. Desperationen är tydligen stor hos S.L. eller så har det slagit
  över fullständigt ifall han påstår att VP är demokratiskt??

  På tal om demokrati, så har han ännu inte besvarat frågan
  ifall han tänker avgå om han förlorar valet 2022? Gärna innan!

 22. Jag skrev tidigare att herr punktsvetsare utan examen inte förstod var demokrati är visar återigen brist på kunnande då han anser att VPK stod upp för demokratin.
  Månntro han anser att ett land, då det styrs diktatoriskt av de vänstervridna
  är utpräglat demokratiskt.

Kommentera