Nu grönskar det


GOTT & BLANDAT. Rubrikens ”Nu grönskar det” är lite överdriven i Södermanlands skogar. Det mest är fortfarande torrt gräs från fjolåret men ett och annat vårtecken dyker upp. På morgonpromenaden hördes bofink, koltrast, stare och grönfink sjunga. Mesarna tjattrar och några skränande skrattmåsar flög förbi. Fem sorters gäss har kommit, liksom tranor och sångsvanar sedan några veckor. Årets första humla flög förbi i morse, och jag har sett citron- och nässelfjäril. Det finns hopp om bättre tider.

I det torra fjolårsgräset dyker det upp en och annan blomma, inga mängder ännu men Pettersson är nöjd med det lilla…

Nu grönskar det med Sarek och Ultima Thule.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


2 responses to “Nu grönskar det

  • Maya

    Våren är på väg och med den ljuset.Allt i naturen vaknar till liv efter en lång och trist och grå vinter.Tänk om dom som nöter byxbaken i Rosenbad också vaknade till liv och värnade om det land dom är satta att arbeta för….

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: