Sörmlands Media får pris för årets bevakning

MEDIA. Sörmland Media består bland annat av tre tidningar – Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning, Södermanlands Nyheter och Katrineholms-Kuriren. Norrköpings Tidningars Media AB, NTM, äger Sörmlands Media och en massa andra mediehus och företag.

Sörmlands medias helvita ledning firar priset. Skärmdump från SN. Foto: Joakim Serrander

Idag rapporterar Södermanlands Nyheter och troligen andra medier i koncernen att Sörmlands Media fått pris för årets bevakning och hyllas. Mediehuset segrade i kategorin Årets bevakning för sin granskning av kommunernas agerande kring offentlighetsprincipen i samband med coronapandemin.

Tyvärr går det inte lika bra med upplagan. Det är länge sedan som upplagan steg, det var uppslag med skryt om hur duktiga man var och det bjöds på kaffe på Stora torget.

Nu var det länge sedan vi fick läsa någonting om upplagan. Undrar varför? Det är säkert roligare för chefredaktör Eva Burman och SN att skryta över priser från det egna skrået, läsarnas gunst är ju och har varit i sjunkande i decennier.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Sörmlands Media får pris för årets bevakning

 1. Är det någon media i Södermanland som ska ha pris så är det Petterssons blogg ! Mvh Sjöström

 2. Eva Burman såg till så youtube kanalen Granskning Sverige försvann med rena lögner jag brukar lyssna på gamla inlägg på VK

 3. Det ät uppmuntrande för oss gamlingar att åtminstone en ledningsskara fortfarande är helvit.
  Lite uppåttjack skadar inte i all bedrövelsen.

 4. Skönt att alternativ till dessa dårar dykt upp. Man behöver inte läsa skräpmedia idag för att få nyheter. De har haft så hög svansföring att man mår illa när man tänker på det. Men fakta är att alla gamla drakar kommer gå i graven och då det är billigt att starta egen blogg så kommer naturligtvis folk gå in på de bloggar som ger dem de korrektaste nyheterna.

  På så sätt tappar nämligen regeringen som är i knäna på journalisterna (eller om det är tvärt om) makten. Det värsta som kan hända i en demokrati är att vanligt folk får makten, för då tappar eliten alla sina privilegier och de betraktas och behandlas som vanliga människor.

 5. Ser på bilden att mångfalden är enorm, finns ju både vita kvinnor och vita män! (Obs! Satir!)

Kommentera