Vad är det advokaten inte förstår?

INRIKES. Avokaten Gabriel Barsoum stoppades av polis vid en bensinmack och ombads identifiera sig. När han frågade varför blev han nertryckt och kroppsvisiterad, säger Barsoum.

Gabriel Barsoum, bild från Instagram

Ett kort videoklipp från händelsen visar hur han tas ner på marken och att en av poliserna trycker ner honom med sin fot.

”Polisen kan inte bete sig så här om man vill ha ett samhälle med hög tilltro till polisen”, skriver Barsoum på Instagram, och fortsätter med ”vi syns i rätten”.

Kontrollen inträffade i Norsborg i Botkyrka kommun söder om Stockholm i slutet av förra veckan. Advokat Gabriel Barsoum har själv delat ett klipp från händelsen i sociala medier. Det framgår inte vad som föranledde att polisen tog ner advokaten på marken.

Gabriel Barsoum skriver: ”Polisen krävde att jag skulle identifiera mig när jag satt som passagerare i en bil och jag frågade varför polisen ville ha min identifikation. Polisen krävde att jag skulle ut ur bilen och uttalade att jag har något att dölja och det är anledningen till att jag inte identifierar mig. Jag svarade att det är min rätt att veta grunden till polisens fråga. Det slutade med att polisen omhändertog mig för identifiering och genomförde kroppsvisitation, trots att det inte fanns någon laglig grund för polisens agerande.”

Gabriel Barsoum anser att polisernas beteende är ”ett stort problem i förorten” och: ”Jag tvekar kraftigt att polisen skulle agera på samma sätt om jag var svensk. Polisens agerande mot mig är en påminnelse om varför jag ville bli försvarsadvokat.

-Pettersson säger att Gabriel Barsoum, känd för att försvara gängkriminella, och betald med drygt 1.400 i timmen plus moms av Sveriges skattebetalare tydligen inte kunde tänka sig att underlätta polisens arbete och legitimera sig utan att tjafsa. Om polisen frågar efter legitimation så borde till och med en advokat begripa att de vill veta vem han är och inte börja jiddra om varför.

Vanliga människor visar ID när polisen frågar, kaosfolk börjar bråka…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 thoughts on “Vad är det advokaten inte förstår?

 1. Skönt att se att det trots allt finns tuffa poliser som vet att det bara finns ett språk det här klientelet backar för och det är hårdhandskar.

 2. ”om jag var svensk”?

  Vad är det för ett uttryck! Här är vi väl alla svenskar!

  • Ja även dom som inte har rätt att vara här, trampar man
   Svensk mark så är man Svensk , tydligen?

   Sen tror jag inte invandrare blir sämre behandlade, tvärtom,
   jämför dom senaste demonstrationerna med BLM demonstrationen.

   • Jajamän, jag blev engelsman efter en tur med tunnelbanan i London, enkelt snabbt och elegant. Hade en kollega som åkte tunnelbana i Tokyo för ett antal år sedan, han blev japan lika smidigt och snabbt.

 3. Om jag blir stoppad i en Poliskontroll och ombeds visa körkort eller id_handling så tar jag snällt fram den.Varför skulle jag börja ” tuppa ” upp mig ? Det här är bara en löjlig maktdemonstration från gansteradvokaten.Sedan ska han plocka poäng genom att börja yra om hur Polisen beter sig i ”orten ”.Efter det var det dags för rasistkortet.Ja,den mannen får nog skylla sig själv.Polisen tar inga risker med tanke på att det oftast ligger vapen och skramlar i lyxbilarna som dessa herrar kör omkring i.

  • Vid en fordon/körkort/nykterhetskontroll ombeds du visa ditt körkort för att polisen ska kontrollera att du får framföra fordonet i fråga. Inte för en identitetskontroll.

   ID-kontroll får polisen bara göra när det är misstanke om brott eller om du bevittnat ett brott eller om det är en intern utlänningskontroll. Polisen kan inte gå fram till dig och kräva att du ska legitimera dig bara för att de känner för det.

 4. Klart att man inte vill att Polisen skall behöva bete sig så, enkelt det blir därmed bara att identifiera sig på polisens begäran så slipper man problem om man nu inte redan är efterlyst eller misstänkt för något brott !!!!!!

 5. ”Vad är det advokaten inte förstår” ??Nu begär du för mycket Pettersson……!

 6. Polisyrket är nog ett av de otacksammaste jobben som finns, vad de än gör så beskylles de för endera att vara för toleranta eller som nu att vara hårdhänta och lagvidriga.
  Den svenska PK pressen gör deras liv inte ett dugg enklare genom att ta upp sådant som vi sett här.
  När det så kommer till domstolen gör de allt för att sätta dit poliser, istället för att förstå deras situation och stötta med ökade befogenheter.

  • Du är som medborgare inte skyldig att medföra id-handling om du vistas på allmän plats, inte heller att uppge vem du är bara för att en polis tycker det. Det skall finnas en misstanke om brott för ingripandet. Det kan inte vara en misstanke i sig att bara vistas på allmän plats.Var försiktiga med vad ni önskar, i nästa skede kan det drabba er.
   Att karln är si eller så är en annan diskussion och han kanske är en allmänt dålig människa, vad vet jag, men han har rätt i sak. Vilket då tyvärr leder till att poliserna gör fel.

   • Ja så är det, men om det finns blotta misstanken om brott, och den misstänkte vägra ge sig till känna genom id handling eller på annat sätt, är det faktiskt skäl för häktning.

   • Men misstanken måste ha substans, inte bara ett påstående om något allmänt hållet. En fråga eller ett påstående kring ett lagrum kan inte bli till en misstanke.
    Att han, advokaten, sedan tar fram offerkoftan är bara trams. Det trista är att media hugger på just det.
    Jag skulle önska att sådant här inte uppstod, för det inger inte förtroende för polisen i allmänhet.

   • Advokaten säger att han var passagerare i bilen. Det som jag inte sett är vem som var bilföraren. Kan han ha väckt polisens misstankar eller varit misstänkt för brott?

    Stockholmspolisens presstalesperson Ola Österling säger till P3 att man inte får göra en personkontroll baserad på kön, etnicitet, hudfärg eller religion.

    Däremot får det göras en personkontroll om det har skapats misstankar, säger Österling.

   • Coronaprotesterna torde räcka som substans. Bra sätt att sätta namn på oliktänkande. Likaså trafikpoliser som plockar in cyklister som cyklar på trottoaren. En person som då vägrar uppge sin identitet kan hältas enligt lagen, vad jag hört. Kan ju ha fel men jag är tämligen säker på detta.

   • Obs min kommentar går inte in på advokatfallet, mitt humör spårar ofta ur när jag läser för mycket om såna här ”fall”. Min kommentar är mer övergripande och en varnings signal till oliktänkande.
    Misstänkt kan häktas ”om han är okänd och vägrar att uppge namn och hemvist eller om hans uppgift om detta kan antas vara osann” men det gäller bara den högre gradens misstanke.
    https://sv.wikipedia.org/wiki/H%C3%A4ktning

   • Nej, häktningsgrunden för vägran att uppge sin identitet gäller båda misstankegraderna. Den ena grunden står i 24 kap. 2 § rättegångsbalken (den högre misstankegraden i 24 kap. 1 § samma balk). Den lägre misstankegraden i 24 kap. 3 § samma balk hänvisar dock även den till 24 kap. 2 § samma balk. Det är korrekt i övrigt, att om polisen kan visa på något konkret, så kan man rent tekniskt begära dig häktad. Men det är aldrig polis eller åklagare som beslutar om häktning. Ett sådant beslut måste fattas av en domstol enligt 24 kap. 5 § rättegångsbalken. Den barriären tror jag stoppar en del småkryp som lagbrytande cyklister från att hamna i häkte. Men risken finns, som ett kommunistband från Lunn hette en gång i tiden.

 7. När jag, som vit svensk, av polisman blir ombedd att legitimera mig så gör jag det utan att gaffla.

 8. Poliserna måste anpassa sig efter de områden de befinner sig i. I mer svenska områden har man kanske inte med så många obstinata och kränkta personer att göra?

Kommentera