Stäng

Kraftig bomb-explosion i Höganäs

BROTTSLIGHET. Polisen uppger att en kraftig explosion har inträffat vid ett flerfamiljshus i Höganäs vid 01.30-tiden under natten till tisdagen. Det är omfattande skador på ingången till huset, sex lägenheter är obeboliga, 40 lägenheter är skadade och ett flertal rutor har krossats, även på grannfastigheten.

Pressbild

Det finns ingen uppgift om att någon ska ha skadats i explosionen. Området är avspärrat i väntan på nationella bombskyddet och kriminaltekniker. Polisen uppger att det i nuläget är oklart vad som orsakat explosionen.

Uppdatering 05:08: Skadeläget på fastigheten är omfattande.40 lägenheter har drabbats av explosionen och totalt 60 fönster är krossade.

Många boende har evakuerats. Kommunen har öppnat upp en gymnasieskola för dem som behöver någonstans att ta vägen.

Polisen rubricerar händelsen som allmänfarlig ödeläggelse.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 reaktioner på “Kraftig bomb-explosion i Höganäs

 1. Det har alltid förekommit bombdåd mot lägenhetshus i Sverige, under senaste åren har bara anmälningsbenägenheten ökat kraftigt. Detta anses beror på en ökad känslighet bland folk och myndigheter menar att detta får man bara acceptera.

   1. Tack stenbock, nu kan man konstatera att det ett bombdåd och inte några kina-puffar eller pojkstreck som regimen gärna vill framhålla.

 2. SVT och övriga propagandaorgan kör naturligtvis som vanligt med ”explosionen”, ”en explosion inträffade”, istället för att nämna det med sitt rätta namn. Allt för att förringa och förljuga hur det grova våldet ökar!

  Ett bombattentat utfördes i Höganäs! Så borde det låta!

 3. Nu ska de bli spännande att få se vilken bortförklaring de kommer på för detta.

 4. Vem kunde på 40/50-talet ana,att Kullahalvön 2021 skulle bebos av Araber,niggrar och allsköns annat kriminellt pack ?
  Denna del av Skåne som då bättre besuttna,skådespelare och andra kändisar valde till bostadsort !
  Dit Stenbock efterkrigsåren med familj cyklade för Sommar-badet.
  En idyll med blandning av gamla Slott och öppna fält,utmed Sundet !
  Ett stort tack till alla de valda politiker,som åstadkommit undret !!!
  F.ö. hur kan sprängattentat med avsikt att döda folk benämnas ”allmän ödeläggelse” ?

   1. Vette fan om man ska klicka på gilla eller ogilla. Men tack för infon. Lilla Höganäs helt fantastiskt.

 5. Långarödsvägen 52A, (enl. uppgift på Flashback). Flertalet namn på adressen signalerar ursprung i Mellanöstern och Albanien/Kosovo. Vem blir förvånad?

  1. Kanske därför som Lokala nyheter SVT, rapporterade knappt en minut om detta. Inga intervjuer med boende, men det läggs åtskilliga minuter på händelser som inträffar utomlands.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: