Son döms till på livstid för dubbelmord på föräldrar i Prizren, Kosovo

BROTTSLIGHET. Stockholms tingsrätt, B 3309-20, dömde igår Artan Hadri, 37, för att mördat sina föräldrar genom att skjuta dem med varsitt skott i huvudet med en pistol. Händelsen inträffade den 20 januari 2020 i staden Prizren, Kosovo. Brotten har rubricerats som mord och straffet har bestämts till fängelse på livstid. Den dömde ska också betala skadestånd till sina syskon som berövades båda sina föräldrar.

 Brotten begicks i offrens bostad i staden Prizren i sydvästra Kosovo där även deras 37-årige son bodde, också han svensk medborgare. Offren hade samma dag kommit hem efter ett jul- och nyårsfirande med sina två andra barn och deras familjer i Stockholm. Den 37-årige sonen hade under denna tid stannat kvar i Kosovo och fanns i bostaden när föräldrarna kom hem. Sonen lämnade bostaden samma dag och tog sig till Istanbul, Turkiet, för att därefter resa runt på Balkan innan han slutligen återvände till Sverige den 14 februari 2020.

En svensk förundersökning inleddes i ärendet den 26 februari 2020. Den 37-årige mannen greps av polis den 3 mars 2020 och har suttit frihetsberövad sedan dess. Han åtalades den 14 januari 2021 för morden på sina föräldrar. Brotten och den svenska anknytningen gör att svensk domsrätt föreligger även om handlingarna begicks utomlands.

Bevisningen mot den 37-årige mannen har bland annat bestått av ett omfattande material från tömningen av hans mobiltelefon och dator. Av bevisningen har det framkommit att 37-åringen försökte leja torpeder innan han själv begick gärningarna. Han kom över mordvapnet genom att bryta sig in i föräldrarnas kassaskåp i bostaden. Det har även framkommit att den 37-årige mannen hade en föreställning om att han genom föräldrarnas död skulle komma över familjens tillgångar.

– Morden har karaktären av rena avrättningar och har utförts för ekonomisk vinning mot två närstående i deras hem. Det gör att morden är att anse som särskilt hänsynslösa, säger rådmannen Tomas Zander. Tingsrätten finner sammantaget att gärningarna, som även föregåtts av utdragen planering, har ett mycket högt straffvärde. Straffet för de två morden har därför bestämts till fängelse på livstid.

Den dömde ska även betala skadestånd till sina syskon som genom morden berövades sina föräldrar.

-Pettersson tycker det hade varit bättre om denna ”svensk” hade dömts och avtjänat sitt straff i Kosovo…

***

TIDIGARE 2020-01-24. Två svenska medborgare har mördats i Kosovo

BROTTSLIGHET. Ett par Kosovoalbaner, med svenskt medborgarskap bosatta i Stockholmsområdet har mördats under en semesterresa till Prizren i Kosovo. Mannen, 60 och kvinnan, 55 hittades döda i en bostad på onsdagsmorgonen. Enligt lokala åklagaren hade både mannen och kvinnan skottskador när de hittades döda och polisen utreder mord, detta enligt lokala medier och fler lokala medier. 

Suada och Patience Hadri mördades i sin hembygd. Bilden från Facebook.

Paret hade kommit till  i Kosovo där de har sina rötter. Ett av deras barn, sonen Artan Hadri misstänks för morden och är på flykt genom Makedonien och vidare till Grekland.

-Pettersson säger att det är tragiskt, med barn och barnbarn, men inte eller denna gång svenskar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Son döms till på livstid för dubbelmord på föräldrar i Prizren, Kosovo

 1. är motivet pengar och tillgångar, borde han hängas på ett torg. Hur kan man ta livet av sina föräldrar för lite pengar?!?!?

 2. Allt får kallas svensk, men om du kallar en kopia för Gucci kan du få betala skadestånd. Dvs vi är värda 0 för lagstiftaren.

 3. Två boende i Kosovo mördas av svensk, det skall väl ändå skötas av Kosovo?
  Eller har vi nu ett prejudikat så att afghanen i Vetlanda skall sändas till sitt hemland för att dömas, ja alla oavsett varifrån de kommer som skall dömas för brott mot svenskar skall nu sändas hem för domstolsförhandlingar.
  Om så, har denna Regering äntligen tagit ett rätt beslut.

 4. En garanterat svensk man vid namn Lambertz (tror jag) har idag fått lämna häktet,efter två veckor !! Inte överraskande eftersom så fungerar det,i länder med Anarki….
  Den kvinnliga åklagaren tycks i varje fall inte vara en utpräglad feminist ! 😉
  Troligen hade inte ”den svenske mannen” (albanen) någon bekant i högre befattning,i så fall hade han också frikänts !!

 5. Lägg märke till betoningen i slaskmedia ”Svensk man” var han’
  ens Svensk medborgare? Eller hade han bara råkat trampa på
  Svensk mark? Säger som pettersson varför inte låta dåren
  avtjäna sitt straff på hemmaplan? Man är nämligen inte lite
  koko när man sätter en kula i skallen på sina föräldrar.
  Vad har han för framtid här, förutom att bli en börda för skatteslavarna!

 6. Brott begånget i Kosovo bör väl avtjänas i kosovianskt fängelse? Inte på svenskt lyxhotell!

  • Han bör väl åtminstone dömas efter landets lagar där brottet begåtts kan jag tycka.

Kommentera