Stäng

Ny specialgrupp ska stoppa bidragsfuskande Malmöbor

BROTTSLIGHET. Malmö stad betalar ut över en miljard kronor i socialbidrag per år – men har inget organiserat arbete för att bekämpa bidragsfusk, slog kommunens egna revisorer fast. Nu har sex specialrekryterade utredare fått just det som huvuduppdrag. Det har redan gjort avtryck i statistiken: Fler misstänkta fuskare blir polisanmälda, fler krävs på pengar, skriver Sydsvenskan, bakom betalvägg.

Bild från Jeander

-Pettersson noterar att Malmö stad inte menar allvar, sex utredare är en piss i Mississippi, det skulle behövas minst 60. Hela Malmö är konkursmässigt och får över 6.000 miljoner om året, drygt 16 miljoner om dagen, från landets övriga skattebetalare för att inte gå i konkurs.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 reaktioner på “Ny specialgrupp ska stoppa bidragsfuskande Malmöbor

 1. Att anställa sex som förmodligen inte blir lönsamma men fusktrender måste brytas och det kostar, men lönar sig i längden.
  Ett tips, Steffe du som vill ha förtjänst längre fram anställ fler kontrollanter.

  Gärna folk som signaturen Jörgen Filipsson, alltså pensionärer och ge dem tantiem baserat på hur många fuskare de hittar.

 2. Kollade en brevlåda i en fastighet som det bott ”Invasiva människor” i, stått tomt i 2 år tror inte värden vill hyra ut mer till Kommunen, smockfullt i brevlådan 70% Myndighetsbrev mestadels från Kronofogden Socialen och Banker som inte fått amortering & ränta på smålån.

 3. Det går inte att lugga en skallig, pengarna är redan borta. Man måste kolla innan de får pengarna.

  1. Vet kronofogden om det? Det är ju trots allt deras jobb att driva in pengar från de som inga har.

 4. Ett sånt jobb vill jag ha Som F.d Försäkringsanställd med 19 år bagaget skulle jag nog kunna vara behjälplig. men jag har inga högskolepoäng Dock 40 års arbetslivserfarenhet van att tolka regler och villkor van med kundkontakt men det lär inte ske . men kanske någon HR chef läser här anställ mig i Västerås helst

 5. Maggan med sina tomma lådor tänkte nog på ”någon” annan ska ta tag i fusket?
  Någon annan tänkte likadant, och så rullar det på med åren, och skattehjonen får betala med mer höjda skatter.
  (bara lönen tickar in, och den är nog lite för låg för mitt stora ansvar som tj.man.)
  Ansvar och problem/besvärligt, nej tack.
  Är det inte helg snart……….Slår nog på vänta/upptagen lampan.
  Brrrrrr.

 6. Vi ska vända på varje sten så att varenda skattekrona används på allra bästa sätt, sa finansministern Magdalena Andersson (S) den 5 juli 2019.

  https://blogg.alltforforaldrar.se/aza/files/2018/01/sten.jpg

  Bildkälla: blogg,alltforforaldrar,se

  Det var på en presskonferens på S:t Hansskolan under politikernas Almedalsvecka i Visby som finansminister Magdalena Andersson (S) och dåvarande civilministern Ardalan Shekarabi (S) presenterade välfärdskommissionen. (Publicerades 5 juli 2019)

  Läs mer, se och lyssna till video på länken nedan till Göteborsposten:

  https://www.gp.se/nyheter/sverige/regeringen-tills%C3%A4tter-en-v%C3%A4lf%C3%A4rdskommission-1.16038628

  Men sedan dess har det uppstått oenighet och diverse bakslag för de styrande i JÖK-boet på Rosenbad i Stockholm + Corona-smitta med påföljande kriser ffa inom hälso- och sjukvården men också på arbetsmarknaden, inom näringslivet mm mm.

  Såvitt jag förstår så vände finansminister Magdalena Andersson (S) hela stenvändningsprojektet ryggen och började i stället låna så mycket hon orkade så statens skuld steg brant uppåt.

  Flödet av de c:a 6 kommunala biståndsmiljarderna till Malmö kommun fortsatte därför som förut + ytterligare c:a 5,5 miljarder skattekronor/år i regionutjämningsbidrag till Region Skåne, vilket också Malmö drar en hel del nytta av eftersom Malmö är den största kommunen i region Skåne.

  Bidragsregnet i mångmiljardklassen kommer garanterat fortsätta till stora grupper av Malmö kommuns invånare i form av kommunalt försörjningsstöd mm plus någon form av medborgarlön till många illegala migranter som fortfarande uppehåller sig otillåtet i Sverige.

 7. Flytta malmö till sopstation..jag vill inte att mina skattepengartill Massa parasiter.

 8. Som Göteborg gjorde på 90-talet, tror jag det var. Under två eller tre år fick alla som fick socialbidrag ett brev i brevlådan att de skulle hämta sin check på socialkontoret. Tror det var under tre månaders tid på sommarhalvåret. Dök du inte fick du inte ditt bidrag och du ströks från listan.
  De kunde stryka flera tusen, speciellt kulturberikare som fått bidrag automatiskt i flera år efter att de flyttat hem.

 9. Bidragen är ju det bästa lockmedlet vi har för att få folk att fly hit, kommer man då på allvar att försöka sätta dit någon för bidragsbrott?

 10. Det blir ett tufft jobb. Börja med Malmö kommun som myglar till sig över 6 miljarder/år.
  Stoppa sedan alla bidrag till de som inte är svenska medborgare. Dom ska återvandra nu.

 11. Det första som bör göras, som borde gjorts för flera år sedan, är att sluta betala bidrag till illegaler.

 12. Lycka till. Hur ska pengarna kunna betalas tillbaka? Dom tjänar inget, möjligen på nattarbete, men då är det svart.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: