Ödmjuka s-politiker döper gator och torg efter sig själva i Kalmar

INRIKES. Kommunfullmäktiges ordförande i Kalmar, Roger Kaliff (S), borde få ett eget torg i staden. Det anser Socialdemokraterna i Kalmar, rapporterar Sveriges Radio.

 • Lantmäteriet är kritiskt till att nu levande personer får namnge gator och torg i Kalmar.
 • ”Det tycker vi är direkt olämpligt”, säger Lennart Dehlin på Lantmäteriets ortnamnsfunktion.
 • Frågan är aktuell efter att det beslutats var bland andra komikern Robert Gustafssons gata och politikern Roger Kaliffs torg ska ligga.
 • ”Vi tycker att det finns ett behov av att lyfta fram och hylla människor som gjort stora insatser för vår kommun”, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S). 

-Pettersson har inte följt Roger Kaliffs karriär men är övertygad om att det finns de som inte är så nöjda med socialdemokraten gärning. Jag tycker det liknar personbilen i vissa diktaturer.

 Tjänsteskrivelse till Samhällsbyggnadsnämnden i Kalmar

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Ödmjuka s-politiker döper gator och torg efter sig själva i Kalmar

 1. Att storhetsvansinne är en egenskap som ledande sosseadeln besitter parallellt med svagt förstånd.

 2. Pettersson skriver ofta om Oxelösund. Det finns väl ett torg där, det borde heta Petterssons Torg.

 3. Tro det är lite felstavat, kanske blir verklighet i framtiden?

  Roger Kalifats Torg med staty av M……ed?

 4. En metod som S praktiserat i Malmö i många år, med den skillnaden att man väljer döda personer. Gator och torg har helt plötsligt, helt eller delvis bytt namn när man rivit och byggt nytt.
  Historien startar ju med sossarna, precis som i gamla Sovjet och DDR, där allt före kommunismen bytte namn.

 5. Om (S) i Kalmar vill lämna fotavtryck efter sig genom att förknippa gatunamn med sig själva kan de t.ex. döpa gator till ”Ljugargatan”, ”Folkutbytesgatan”, ”Bedrägerigatan”, ”Muslimkramargatan” eller ”Antidemokratigatan”.

 6. I Malmö har de sågat Zlatan och nu ska han spela i svenska landslaget, Man tar sig för pannan.

 7. Ja herregud vilka idioter det finns, nu när när sossarna börjar efterlikna kommunistiska diktaturer med sin personkult och sossarnas hatkampanj mot den politiska oppositionen inser man vad som är på gång. I gamla Sovjet greps folk för antisovjetisk verksamhet. Snart kommer vi som är i opposition i vårt land att gripas och fängslas för s.k antisvensk verksamhet.

  • Nej ! Ingen fara.
   Dom griper dig för Svensk verksamhet.
   Fin-skorna 6 juni. Äta ägg till påsk ….

 8. ”personbilen” ???

  Jag tycker de kan ta med studierektorn i stället. Björn Gustafsson har satt Kalmar på kartan. Men inga levande människor på skyltarna så vänta ett tag.

 9. Personer som betytt något för Kalmar? Då väntar vi bara på
  att dom upprättar Thoralf Alfssons väg eller gata?

  • Jag tror inte Thoralf Alfsson är så trakterad. Det får i så fall bli när han har gått hädan. Inte önskar du livet ur honom?

   Det är bättre att stötta honom redan nu. Han ska lansera sitt nya parti nu i dagarna. Det går bra att bli medlem även om man inte bor i Kalmar.

   När det gäller gatunamn i Kalmar finns ’Johan III:s gata’. Varför inte ’Erik XIV:s gata’? Han är garanterat död!

 10. Det nya S har idéer som strider mot det genuina S, att glorifiera personer för att de visat dumhet och varit partitrogna är vad kommunisterna sysslade med.

Kommentera