Barn och extremist

Det finns en naiv syn på barns uppväxt, förebilder och propaganda de matas med.

Sofie Löwenmark beskriver på Doku hur ett barn radikaliserats i miljöer som politiker och myndigheter haft svårt att hantera under åren. Risken är att Sverige nu skördar frukten av denna rädsla och naivitet.

Löwenmark tar upp ett exempel med en 12-årig pojke som kom till Sverige från Syrien med sin familj runt 2013.

Redan vid ankomsten visade barnet upp ett beteende som fick myndigheterna att larma. Utebliven skolgång, föräldrar som var ovilliga att samarbeta och våld i hemmet. Trots detta kunde pappan föra ut pojken från Sverige till släktingar i Egypten och Turkiet där han bodde fram tills i år.

När han återvände till Sverige togs han om hand av myndigheterna som kunde konstatera att barnet radikaliserats under de fyra år han vistats utomlands. Hans kvinnosyn, hat mot kristna, intresse för våld och tankar kring terrorhandlingar ses med oro i olika instanser.

Det här väcker givetvis ett antal frågor. Hade Migrationsverket och andra berörda myndigheter koll på familjen när de anlände till Sverige? Visste man vilka de var, deras rätta identiteter och vad de egentliga syftet med flytten till Sverige var? Hur kunde pappan föra ut sonen ur Sverige efter bara några år i landet om myndigheterna redan då hissade varningsflagg? Har någon överhuvudtaget koll på migranter från länder där extremism, brottslighet och våld är vardagsmat? Vet man hur många tickande bomber som går omkring på svenska gator år 2021? Vad sägs bakom de låsta dörrarna i moskéerna?

Framför allt. Har man insett att de IS-barn som nu återvänder levt i miljöer där man präntat i dem att kristna och hela västvärlden är deras fiender och att våld och terrorhandlingar är den rätta vägen att nå dessa radikala elements drömvärld?

Doku

11 thoughts on “Barn och extremist

 1. Såhär vill jag ändra i SVENSK BROTTSBALK

  Nya regler i Brottsbalken, BRB

  3 kap. Om brott mot liv och hälsa
  Aktuell formulering: https://lagen.nu/1962:700#K3

  1 § Den som berövar annan livet, döms för mord till
  1. fängelse på livstid, eller
  2. döden.
  St 2 Som skäl för dödsstraff ska det särskilt beaktas om gärningen föregåtts av noggrann planering, präglats av särskild förslagenhet, syftat till att främja eller dölja annan brottslighet, inneburit svårt lidande för offret, eller annars varit särskilt hänsynslös.

  26 kap. Om fängelse och oåterkallelig påföljd
  Aktuell formulering: https://lagen.nu/1962:700#K26

  1 § Fängelse döms ut på viss tid eller på livstid enligt vad som är föreskrivet för brottet.
  St 2 Fängelse på viss tid får inte understiga fjorton dagar och inte överstiga tio år. Om fängelse på längre tid än tio år och på livstid är föreskrivet för brottet eller om det följer av 2 eller 3 §, får dock fängelse på viss tid bestämmas till högst arton år. När fängelse i förening med skyddstillsyn döms ut enligt 28 kap. 3 § gäller i fråga om tiden för fängelsestraffet vad som föreskrivs i den paragrafen.
  St 3 Om fängelse som förvandlingsstraff för böter är särskilt föreskrivet.
  St 4 Dödsstraff får endast dömas ut om
  1. den dömde berövat fler än en person livet, och
  2. domen fastställts utan skiljaktig mening i tingsrätt, hovrätt eller Högsta domstolen.
  St 5 Fastställd dödsdom får inte göras till föremål för domvilla eller resning mer än en gång.
  St 6 Slutligen fastställd dödsdom ska verkställas offentligt inom 60 dagar efter domen meddelats.
  St 7 Dödsdom verkställs genom giftinjektion eller på annat sätt som regeringen särskilt föreskriver.
  St 8 Dödsdom får endast verkställas inom riket.

 2. När det gäller barnen så okey de är medborgare. Vuxna, nejtack de har friviligt åkt ner för att hjälpa terrorister, de bör dömas efter landets lagar.

 3. Läs koranen era aningslösa kommunala och statliga tjänstemän och 7-klöverns politruker. De kommer att döda oskyldiga icke troende islamister. När det sker så är blodet på era händer. Är detta ni önskar att det skall drabba era föräldrar, släktingar och era barn. Ni fattar beslut som ni inte har förstånd att räkna ut hur konsekvenserna blir.

 4. En kompis i Södertälje kom och berättade för flera år sedan. Hur hans dotter blev mobbad i skolan och trivdes inte. Skolan gjorde ingenting så han fick reda på att det var en invandrargrabb. Så gjorde det alla svenskar borde göra. Åkte hem till föräldrarna och konfrontera dem och fadern ropade efter grabben. Kompisen sa att nu får det vara slut på det här. Kommer inte ihåg svaret. Men det kommer jag ihåg han sa att han fick samvetskval när dörren stängdes. Han hörde grabben vråla inne i lägenheten han fick stryk så det stod härliga till.
  Men vi som lever i vår kultur kan inte förstå varför. Tänk er själva en svensk kommer hem och berättar att grabben bettet sig illa. Grabben har kränkt familjen. Eller är det kompisen som kränker farsan i familjen. Men jag sa åt han du ska inte ha samvetskval för det här du gjorde det rätta. Fantastiska i historien är att man kommer inte till Sverige för att bli försvenskad utan att bli svensk i arabisk kultur. Få ett land i framtiden. Men barnen då som står mellan två kulturer och tillhör inte någon. Samhället svensk föräldrarna sin kultur. Svensk flickvän ja att leka med knulla med. Gifta sig något helt annat morsan bestämmer. Är det tjejer blir dom balkongflickor även pojkar som vill bryta mördas. Brottsling som vi kallar det men i den kulturen är det något annat. Verkar nog ganska bra val för dom. Ett liv i bägge kulturerna och jävligt mycket pengar. Men det krävs nog att man är politiker för att inte förstå det. Titta på Friatider på Linda Sneckers högskoleprov så förstår ni.

 5. Skicka dit ett par, tre batiktanter som kan gulla grabben i form . Å hjälper inte det laddar vi på med Linda Snecker .
  Då kommer han garanterat att rikta till sig eller flytta hem till Syrien .
  Kaffe och semla är en annan beprövad terapi .
  Först Malmö sedan resten av Sverige.

 6. Uppriktigt sagt om invandringen varit 100 personer för varje Region så kanske myndigheter klarat av att få dem på det rätta spåret, att bli svenskar.
  Men bara kanske, 100 hade säkert varit för många!

  • Slår man det på en tio års period blir det också för mycket. Men du är helt på rätt spår.

  • Nä det hjälper inte. Lika meningslöst som att leda fram hästen till vattenhon och försök få den att dricka
   Utan egen vilja integreras ingen.

   • Så sant. Föd svenska barn istället. Istället för att beskatta ihjäl dom i sin iver att få pension som politikerna blåser dom på. Satsa på familjerna det har eller rättare sagt hade råd med.

   • Ungefär 40000 aborter per år utförs i Sverige, av dessa kan säkert 30000 avslås och vi få tillräckligt för att slippa importera män som kallas barn.

Kommentera