Stäng

Yasin och Ultima Thule – Skillnad på censur hos Sveriges Radio

CENSUR. Då och då censurerar Sveriges Radio artister eller låtar av olika anledningar. En av de artister som var helt förbjuden att spelas på SR:s kanaler var Johnny Bode som under andra världskriget fascinerades av nazismen och sedan spelade in ”Bordellmammas visor” som inte fick många spelminuter i svensk radio.

Owe Thörnqvist är populär men några av hans låtar är placerade i hyllan med låtar som inte ska spelas, blad andra låtar som ”Födelsedagen” och ”Sverigebesöket”.

Däremot är rapartisten Yasin Mahamoud flitigt spelad i vår skattefinansierade radio, trots att han dömd till fängelse i drygt två år för grovt vapenbrott och idag sitter häktad för stämpling till människorov. Han har även suttit häktad i tre månader misstänkt för mord men släpptes i mars förra året varpå utredningen lades ned. Polisen har pekat ut honom som en ”ledande medlem i Rinkebygänget Shottaz”, som ligger bakom en hel del mord.

Detta har dock inte hindrat Sveriges Radio P3 från att flitigt spela hans musik under förra året och i år. Yasin är dessutom nominerad till två priser på P3 Guld-galan. Yasins texter förhärligar brott och våld.

Sveriges Radio spelar ingen musik från populära artisten Eddie Meduza, troligen för texterna som handlar mycket om brännvin.

Bandet Ultima Thule är däremot portade för sina politiska åsikters skull, de sympatiserar med Sverigedemokraterna och deras musik är nationalistisk. Brännvin och Sverigevän är alltså enligt Sveriges Radio värre än brott och våld.

Sveriges Radio säger om Yasin att det är hans musik som ska bedömas och inte vad han gjort!

-Pettersson undrar varför inte samma regler gäller för Ultima Thule?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 reaktioner på “Yasin och Ultima Thule – Skillnad på censur hos Sveriges Radio

 1. Stort tack, ’Pettersson’! Det var ett trevligt initiativ att få lyssna
  på musik som fattats oss svenskar sedan många, många år.
  Någon uppskattning från flumliberaler, vänsterextremister,
  islamist-kramare och Svenskfientliga pk-Individer kommer du
  nog inte att kunna räkna med.
  Tragiskt är det att Sverigehatet fått Svenska Folket att tappa
  sitt förnuft, fegat ur och överlåtit styret av landet till förvirrade
  hjärt-öppnare och svetsar-lärlingar utan respekt för det Folk
  och Land någon satt dem att leda.

 2. Styrman Janssons frestelser var ju inte heller en spelbar LP i radio på den tiden med Johnny och Gilda…..Fösta LP:n var bättre.
  E.Hilter med Eddie fanns ju ofta i reklam i vissa tidningar…på kassett.
  Bert ville inta ta in honom för texterna var för grova, men han hade talang, även för drickat..synd att han gick ur tiden för snabbt.

  För de som har minnet kvar.
  Radio Nord/Luxemburg fanns på den tiden, lux(popmusik) gick ju bara att lyssna på efter 9 på kvällen när sola gick ner på sommaren och väldigt svajigt ljud.
  Ove gör inget gratis, ge han en Biltema-korv-boogie för en femma.

 3. På P3 spelar dom;

  The nigga ya love to hate

  Can’t Fuck Wit A Nigga

  Niggas in Paris

  My Nigga

  Det är tydligen ok i P3, men Owe och Ultima passar inte…

 4. > ”Sveriges Radio säger om Yasin att det är hans musik som ska bedömas och inte vad han gjort!” <

  Med dom orden tycker jag och säkert många med mig att det är dags att göra en ny granskning av den musik som portats genom åren. Nya åsikter och lagar har förändrat det som förr var otänkbart till att i dag vara ganska harmlöst. Att då fortfarande ha på spärrarna är bara hyckleri och politiskt maktmissbruk.

  …men det passar ju den agenda som skyddar makhavarna.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: