Sverige gav näst flest nya medborgarskap i EU

INVANDRING. Medan statsminister Stefan Löfven (S) håller på och ljuger om minskad invandring och EU:s miniminivå så för regeringen en helt annan politik i verkligheten.

Bara ett annat EU-land utfärdade 2019 fler nya medborgarskap i förhållande till befolkningen än Sverige. I Luxemburg blev européer medborgare med Portugal, Belgien och Frankrike i topp.

Drygt 700.000 personer fick medborgarskap i något EU-land under 2019, visar en ny sammanställning från Eurostat.

I förhållande till befolkningsmängden i unionen motsvarar det 158 nya medborgarskap per 100.000 invånare. För Sveriges drygt 64.000 nya medborgarskap är den andelen 628 – näst högst i EU.

Minst antal medborgarskap utfärdade Litauen: 4 per 100.000 invånare, eller 117 stycken i absoluta tal.

Flest marockaner i EU – syrier i Sverige

Den största enskilda nationaliteten bland de nya medborgarskapen i EU var marockaner, albaner och britter.

I Sverige var de största ursprungsnationaliteterna syrier, britter och kategorin statslösa.

Krav för att bli svensk medborgare

Kraven för att bli medborgare skiljer sig från land till land. Detta är enligt Migrationsverket kraven för att bli svensk medborgare:

 • Kunna styrka sin identitet.
 • Ha fyllt 18 år.
 • Ha permanent uppehållstillstånd, uppehållsrätt eller uppehållskort.
 • Ha bott i Sverige en viss tid, oftast minst fem år.
 • Ha levt ett skötsamt liv i Sverige, exempelvis betalat skatt. Om man straffats för ett brott blir väntetiden för medborgarskap längre.

Källa: Migrationsverket

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Sverige gav näst flest nya medborgarskap i EU

 1. Känner greker på 60-70 talet som skickade sina barn till Grekland att göra militären för att kunna behålla sitt grekiska medborgarskap

 2. När de ändå är inne och pillar på grundlagen kan de ändra tillbaka den så att antingen är man svensk eller utlänning. Precis som Norge har det. Norge tillåter inte utlänningar att bli norsk medborgare om de inte säger upp sina andra medborgarskap.

 3. Bara att titta på reklamen på tv. Kvinnor ni förlorar så här mycket pengar om ni skaffar barn. Kvinnorna är hemma så mycket mer och förlorar arbetsinkomst där med pension. Kvinnor ni kommer att få så mycket mindre lön än mannen. Där har vi Sveriges problem familje fientligt. För svenskar men som invandrare kan man komma till Sverige tar tio år innan man får första jobbet. Hur många barn hinner man skaffa under den tiden. Det här är väl det ord jag hatar mest. Postmodernism varför har vi blivit så verklighetsfrämmande så vi förintar oss själva. Familjen främst är mitt motto.

 4. Skillnaden mellan Luxemburg, som är ett skatteparadis, och Sverige, som är ett skattehelvete, torde vara att de som blir medborgare i Luxemburg tillhör inkomstligan topp medan de i som blir medborgare i Sverige inte har någon inkomst av lönearbete och troligen aldrig kommer att få det. Den enda ”nyttan” som de utför är att rösta på partier som har maktinnehav som enda ideologi. Problemet, förutom att de saboterar välfärden för dem som betalt och förtjänar den, är att denna valboskap kommer en dag att rösta på ett islamistiskt parti vilket kommer att innebära slutet för konungariket.

 5. Det är lättare för snurregeringen att ge invandrare medborgarskap än att skicka hem dem.
  Våra intelligenta lagskrivare och politiker har skrivit lagar så det inte går att bli av med dem .
  Då är det bättre att ljuga för medborgarna som ska betala eländet .

Kommentera