SVT censurerade sin egen reporter som kallade Kina diktatur

MEDIA. Jojje Olsson, Kina-kännare intervjuades för ett par veckor sedan av SVT Sport om en eventuell bojkott av vinter-OS i Peking år 2022. Inslaget sändes söndagen den 7 mars och innehöll även intervjuer med kulturminister Amanda Lind samt SVT:s egen korrespondent i Peking.

Bild från Wikipedia

När innehållet sedan lades upp på SVT Play, så var alla Olssons kommentarer samt några av kulturministerns kommentarer bortplockade. Efter att ha kontaktat flera personer på SVT Sport, kan Olsson nu rapportera att detta beror på självcensur för att inte stöta sig med kinesiska myndigheter, efter påbud högre upp inom SVT:s organisation, skriver Jojje Olsson på sin nyhetssida In Beijing.

SVT-medarbetare som arbetat med inslaget bekräftar för In Beijing att inslaget censurerades. Anledningen till censuren var dock inte Olssons kommentarer, utan att den egna reportern i inslaget beskrev Kina som en ”diktatur”.

”Inslaget blev mycket bra och sågs av många, inklusive vår chef och ansvarige utgivare som var mycket nöjd – tills en person från nyheterna hörde av sig dagen efter och påpekade att vi kallat Kina för ’diktatur’, och inte ’enpartistat’. Då blev sportredaktionens ledning nervös, och det ena ledde till det andra, alltså att inslaget togs bort från webben samt att Sportspegeln plockades bort från SVT Play”, skriver en av SVT-medarbetarna till In Beijing.

-Pettersson säger att det är väl för mycket begärt att en kommunistisk TV-organisation ska kalla ett kommunistiskt land för diktatur…

SVT – vänstern är vårt parti – Janne Josefsson avslöjar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “SVT censurerade sin egen reporter som kallade Kina diktatur

 1. Det går bra att pissa på hemlösa svenskar men rör för allt i världen inte de nya makthavarna

   • Sund kommentar. Nazismen kommer smygande bakvägen via kommunismen men skrikvänsterns skygglappar är stora som elefantöron.

    Helt otroligt att dessa människor inte ser det som sker framför deras egna ögon. Ordet idioter räcker inte till.

 2. Jag gjorde förbjudna saker med min AK-4, och även med artilleripjäser som 155 mm Haubits-77, nämligen att tvätta pipan eller eldröret med vatten. Extremt effektivt om man torkar ur och återinfettar efteråt.

  Ak:n tvättade jag i pissrännan med ~80°C varmt vatten, efter att ha torrdragit loppet bakifrån många gånger.

  Efteråt, ren och fin som en barnstjärt, inte ett spår av fett eller smuts 🙂

 3. Minsta lilla felaktiga darr på lilla handen, ej guld.

  Inga nya försök i värnplikten.

 4. För er som missade artikel om Ragnar Skanåker i Expressen.

  Han vann OS-guld i fripistol 1972 i München.
  Några dagar senare erbjöd Ragnar Skanåker den tyska polisen att skjuta ihjäl palestinska terrorister som stormat in i OS-byn.
  – Jag sa att jag kunde skjuta fem terrorister på fyra sekunder, men de ville inte ha min hjälp.

  • Ja Ragnar var/är aldrig blyg… Skulle inte förvåna mig om historien är sann !
   Idag fortfarande vid liv,och 87 år gammal….Har hellre aldrig gjort någon hemlighet,vad han tycker om Socialister… 🙂

 5. Jag måste få skryta lite om min förmåga att skjuta.

  En dag var jag ensam av någon anledning, för att skjuta i s.k. ”fältskytte”

  Jag stod på knä och sköt på ett s.k. hjulmål från 100 meter, dvs. en papptavla som föreställde två däck på en lastbil, monterade i dubbelmontage.

  Skotten föll, så gick vi fram, och skotten satt bägge två, exakt ett över och ett under med ett avstånd av ~6 cm eller mindre, precis mitt i fälgen.

  Jag kände mig lurad, eftersom jag förstod att det inte skulle blivit punktering på en verklig lastbil.

  Det är inte så lätt att se utan kikarsikte.

  Han sade inget. Han kunde ju skrattat i alla fall eller klappat mig på axeln, Fanjunkarjäveln.

  Idag har jag fortfarande extremt skarp syn (~1,5) men har stela linser och kan icke ackommodera längre.

 6. Jag var en enda poäng från att få automatvapenskyttemärket i guld, nu fick jag nöja mig med märket i silver.

  En lagerkrans med tre pilar på tvären.

  • Gratulerar till Silver Bo…
   Själv fick jag på min tid en Kpist -45 som spridde skotten över halva Hallandsåsen ! Tröstar mig dock med mina resultat,med mitt CG-63.
   Märken som nu pryder på en sköld !
   F.ö. undrar jag om det fortfarande går att anordna Fältskytte ?
   För mig den gren som var mest populär….Men det finns också en mängd priser från Sv, Dagblads-tävlingen och andra landsomfattande tävlingar, som jag ibland putsar upp.Inte att förglömma min silvermedalj i SM för c:a 50 år sedan !
   Förlåt,det blev kanske en aning skryt !! Orsaken troligen,att jag inte på årtionden talat om denna lyckliga tid,i då genuina Sverige.

   • Min bror drog fast pipmuttern på k-pisten hårt och sköt in den vid övning. Tog icke isär den efteråt. Sedan fick han guld eller silver vid prisskjutning 🙂

 7. För den som icke vet, så är en s.k. kvartsfigur en papptavla som endast visar kroppen över armhålorna, den som jag övade lika mycket på i värnplikten, som de stora tioringade tavlorna. Alltid 200 meter utom vid s.k. fältskjutning som kunde tillgå på alla avstånd, dag som natt, ofta på helfigur eller konstiga måltavlor såsom s.k. hjulmål och annat.

 8. Den lille kvartsfiguren, Ulf Kristersson, som leder moderaterna, skulle aldrig våga kritisera detta beteende offentligt.

 9. Självklart skulle aldrig Socialistisk Veritas Television kalla arbetarparadiset Kina för diktatur, det säger sig självt!
  Kina är världens bästa land och alla arbetares paradis!! Det har Partiet bestämt och så är det.

 10. Var inte så länge sedan, strax innan Covid bröt ut, som några filurer fick oproportionerligt med tv-tid i SVT. Där fick de bre ut sig ordentligt och ohämmat hylla Kinas marknader med kvällsmat. Trånga burar och obefintligt djurskydd var givetvis inget problem. Inte för att de ens fick frågan av programledaren, nä, glöm det. Jag trodde givetvis att det var ett skruvat skämt allting, men icke!

 11. SVT blygs inte över sitt fjäskande mot Islam och kommunism,
  det har alla som vill se kunnat konstatera länge!

Kommentera