Burkaförbud på Sri Lanka?


ISLAM. Sri Lanka vill förbjuda burkor och andra plagg som täcker ansiktet. Man planerar samtidigt att stänga mer än 1.000 skolor för islamiska studier, så kallade madrassas. Regeringen motiverar besluten med att de främjar den nationella säkerheten.

Landets minister för allmän säkerhet, Sarath Weerasekara, uppger för BBC att han undertecknat en kabinettorder om att förbjuda burkor. Nu krävs parlamentets godkännande innan förbudet eventuellt kan bli lag.

Beslutet kommer knappt två år efter att Sri Lanka drabbades av en våg av koordinerade terrorattacker som riktades mot katolska kyrkor och turisthotell. Terrorgruppen Islamiska staten tog på sig dåden som resulterade i att mer än 250 personer miste livet.

Regeringen planerar också att stänga över 1000 så kallade madrassas, en slags skola för islamiska studier. Skolorna i fråga anklagas för att inte följa nationella riktlinjer gällande utbildning och inte vara korrekt registrerade hos myndigheterna.

-Pettersson säger att svenska politiker och journalister borde följa efter, kanske mest för de muslimska kvinnornas skull. Dessutom dra in alla bidrag till de muslimska friskolorna och församlingarna.

Sri Lanka har 22 miljoner invånare varav runt två miljoner är muslimer.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Burkaförbud på Sri Lanka?

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: