30 miljoner på forskning om äldreomsorgen


ÅLDRINGSVÅRD. Regeringen kommer att lägga 30 miljoner kronor extra per år på forskning om äldrevården de kommande fyra åren, rapporterar Sveriges Radio.

Statsråd Matilda Ernkrans (S) Minister för högre utbildning och forskning. Pressbild.

Pengarna ska gå till att förbättra kunskapsläget om hur äldrevården bäst kan organiseras. Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, säger att forskningen är viktig nu när allt fler lever längre. Men hon säger också att pandemin har ”tydliggjort sårbarheter inom äldreomsorgen”.
Regeringen har sedan tidigare en budget på 36 miljoner årligen för forskning om äldreomsorg.

-Pettersson säger att det är fantastireskt. 120 miljoner på fyra år. Det gäller att prioritera, biståndsbudgeten är bara på 50.000 miljoner om året. Över 200 miljarder de närmaste fyra åren.

Steget Efter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “30 miljoner på forskning om äldreomsorgen

 • Räven

  30 mille per år på forskning i äldreomsorg? Hur länge? Hur många år ska de hålla på med? Vad finns det mer att forska i som ännu inte är utforskad i äldreomsorgen?

  I så fall om det är nödvändig att lägga pengar på forskning då tycker jag att de kunde forska i hur i alla omsorgsboende snart i hela landet kunde få sk. ”hälsoschema” som ingen vill ha. Tack vare dessa piss-schema funderar omsorgspersonal att säga upp sig. Många har redan sagt upp sig.
  Det är en skandal.

  Gilla

 • G Nordström

  Utreda=Försörja personer som inte kom in i riksdagen vid det senaste valet.
  Bättre om de lagt de pengarna på pensionerna
  Eller på mer näringsrik mat på boendena, med uppföljnings krav.

  Gilla

 • Invandrare1957

  Jobbade på flyttfirma i ungdomen. Vi flyttade många äldre kommer ihåg ett par som vi flyttade från Brunsäng till Artursberg Södertälje. Paret fick en liten lägenhet mannen var pianist. Flygeln ställdes in i allrummet. Han skulle få spela för dom boende. Kommer ihåg vi flyttgubbar vi sa här vill vi bo som pensionärer sitta o ljuga och dricka kaffe. Finns det kvar nää.
  Bergvik flyttade vi in dom äldre också små lägenheter dela på dom äldre fanns inte på kartan. Lina samma sak sen fanns det flera i Södertälje människor trivdes. Finns något kvar nää vårdas hemma.
  När svärmorsan var dålig för en tjugo år sen. Så kom vi hem till henne en söndag förmiddag. När vi gick in så lät hon som en symaskin på övervarv. Hon hade haft stroke tappat talet. Tänker på bordellmammas visor en väldig nxxxr klev iland i Stockholms hamn. En sån skulle duscha svärmorsan. Vi fick förklara att det här har vi pratat med HSB om och hon vill inte det. Varför förstöra något som fungerade bra sjuttiotalet.
  Sen blev det dags för morsan efter lårbensbrott. Hon hade bott i sin lägenhet i fyrtio år knäskurat parketten det var hennes ögonsten. Där tyckte hemtjänsten att hon kunde skita o pissa i potta på parketten. Så förnedrande för henne.
  Blanda in politiker o forskare hur man vårdar äldre människor det kan bara ske i Sverige. Ett land som var helt fantastiskt fram till 1975-80. Sen började experterna fy fan för expert och politiker börja ta över. Sen har det bara gått åt helvete. Svenskar förödmjukas man måste tänka på skattepengarna direkt det går till svenskar. Invandring då får man inte tänka ens utan att bli brunsmetad. Förstöra ett land på så kort tid.

  Gilla

 • dv

  Som vanligt i det här landet, istället för att rent konkret göra något så gräver man ned problemet i utredningar

  Gilla

 • Greger

  #30 millioner på forskning om äldrevården#
  Forskning, till viken nytta??
  Nytta för nya byråkrater=parasiter som förflyttar vardelösa papper mellan sig dagarna i ända, men till vilken nytta för pensionärer?? Ingenting, inte ett dugg!
  Använd sunt förnuft, ge pensionärerna för det första en generös pension som dom kan leva på.
  Och dom som hamnar på ålderdomshem skall garanteras den bästa omsorg som går att uppbringa.
  Det finns personal med god utbildning som tar hand om detta på bästa sätt.
  Forskning/utredningar är till för idioter som inte platsar i normala arbeten och är inget som vi behöver!
  Använd dessa pengar för att medfinansiera en höjning av pensionerna istället.

  Gilla

 • Håkan

  Jag kan tala om för en 50 lapp att det fattas personal. Ta inte in outbildade som har noll koll på hygien och hur man delar medicin. Ta bort delade turer. Och ha chefer som inte springer i politikernas ledband. Betala löner så personalen känner sig uppskattade.

  Gillad av 1 person

  • Fru Carlsson

   Du har så rätt!
   Jag jobbar i äldreomsorgen, är utbildad undersköterska. Ibland känns det som man får hjärnblödning på grund av all okunskap bland kollegor.(Därmed inte sagt att jag kan allt, ingen kan det. )
   Plus att vi är underbemannade, allra mest märks det när man jobbar med demenssjuka.
   Det har varit så i mitt jobb, i många år att man tar kreti och pleti och petar in i yrket. Vare sig det kan nåt eller inte. Endel kan knappt ens språket.

   Gilla

 • turrim

  Vad är det man inte vet och som behöver utredas? Utredarna kommer att leva gott på höga arvoden, många resor, många internat och god arbetsmiljö.

  Åldringarna kan inte leva på utredningar. De behöver omgående konkreta resurser. En skam att bistånd är högre än vård av gamla på hemmaplan.

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Men det går bra att lägga 50 miljarder per år på invandrare.

  Hyckleriet fortsätter i sann Socialdemokratisk anda. 🤮

  Gilla

 • Tony

  Det visar på att äldrevård inte är så viktig som Biståndspolitiken
  där man öser in miljarder, det är bättre att ösa pengar över
  fjärran länders problem än att ge åldringar här hrmma näringsrik
  mat och vård, dom kunskaper dom söker kan dom säkert inhämta
  hos dem som jobbar inom vården , men det är det som är ett
  problem , man lyssnar inte på dem som jobbar med problemen,
  man lägger hellre mer jobb på en minskande personal!

  Gilla

 • Anders

  Bara ett nytt sätt att skjuta problemen på framtiden

  Gilla

 • hllviken

  Det behövs men…..problemet är att sådana uppdrag brukar inte tillfalla de mest kompetenta utan mest PK.

  Gilla

 • havemydoubts

  Dessa pengar borde istället gå till näringsrik mat, utbildad personal och läkare som enbart jobbar på och med äldreboende, samt gör hembesök för de äldre som bor i eget hushåll.De flesta vet vad de äldre behöver, så forskning är inte det viktigaste. Vi har kompetenta personer redan inom detta område som kan anlitas.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: