100 kilo tung bronskanon stulen från Vannaröds slott i Skåne

BROTTSLIGHET. En bronskanon har stulits från Vannaröds slott utanför Hässleholm, meddelar polisen.

Vannaröds slott. Bild: Jorchr, Wikipedia

Kanonen är helt gjuten i brons, bedöms vara ungefär 120 centimeter lång och väger runt 100 kilo.
Skånepolisens presstalesperson Evelina Olsson säger till att kanonen inte fungerar, men att man misstänker att den stulits av samma anledning som kopparrör och andra dyrbara metaller stjäls.
Den har stått ute vid slottet i en offentlig miljö, säger Olsson.

-Pettersson säger att det är inget att gnälla över, majoriteten gillar ju kulturbelastning, ägarna får vara glada att koppartaket ligger kvar…

TIDGARE. Hemma hos zigenarna byggs det palats för bidragspengar och brottslighet, men här…

BROTTSLIGHET. Stärkelse används i livmedel, ofta som förtjockningsmedel. Den främsta användningen är dock teknisk, för tillverkning av lim och etanol, som fyllnadsmedel i läkemedel, som tillsats i tryckfärger och som bindemedel vid tillverkning av papper och textiler. I moderna engångsförpackningar används ofta stärkelse för att öka naturens förmåga att bryta ned dem.

Utanför Stigtomta i Södermanland ligger en nedlagt stärkelsefabrik, Eco Starch, som gick i konkurs i slutet av 90-talet. Fabriksbyggnaden och markområdet köptes 2005 upp av Per-Magnus Johansson, som också är vd för bolaget Forsbecks, en spannmålsgrossist som drivs från Skänninge i Östergötland. Tanken var att starta fabriken igen men av olika anledningar har det inte gått.

Sedan 4-5 år tillbaka har det uppstått andra problem. Fabriksområdet har ockuperats av bulgariska zigenare. Polisen har kontaktats men de har inte befogenheter att köra bort folk som bosatt sig utan lov på någon annans mark!!! Även kronofogde och socialtjänst har varit inkopplade, för i varje fall på sommaren var det barn där.

När jag läser brottsbalken så hittar jag minst tio lagar som borde räcka för vräkning, men lagen gäller tydligen inte alla. Ägaren måste vara en fridsam man, hans eller företagets egendom blir förstörd, flata myndigheter vill inte agera och ändå uppstår det inga medborgargarden. Hur länge dröjer det när myndigheterna inte kan skydda befolkningen?

Nåväl, idag åkte Pettersson förbi som jag gör då och då och det är ingen vacker syn. Ännu en gång visas samhällets flathet upp. Fabriksområdet är om inte totalförstört så bra nära. Det ryker i en tunna, det ligger bilvrak, , inne i en byggnad står en bil med Bulgariska skyltar, det hänger tvätt på tork, osv. helt klart bor det folk på området och smälta metallklumpar tyder på att någon ägnar sig åt metallhandel.

Det kostar en mindre förmögenhet att rusta och sanera området efter zigenarna. I stället hade det kunnat användas som lager eller garage men men…

När PK talar och skriver om fattiga EU-migranter är det ofta kriminella zigenare det handlar om. Människorna som ställt till det som ovan är kriminella. Vill någon tigga och håller rent runt omkring och låter bli att förstöra så går det bra på de flesta ställen.

Det stämmer säkert att många lever ett eländigt liv, men en del har dubbla bostäder, ett ruckel att visa media och myndigheter, och en skaplig bostad där de bor, andra zigenare lever lyxliv.

Daily Mail har visat hur zigenarna bygger palats hemma för bidragspengar och brottslighet. Även rumänska tidningar skriver om detta.  Dock inga svenska vad jag vet, trots att de lovar att de inte döljer något för oss.  

Nedan kan ni se en litet annorlunda bild av hur många romer lever, det är de som organiserar det som inte finns enligt PK, människohandel, organiserade tiggerier och stöldturnéer, storskaliga bedrägerier osv. Kanske lite fördelningspolitik skulle hjälpa – ziggisar emellan.

Varför ser man inga tiggare på dessa gator?

Zooma in och se er omkring HÄRTitta hur rent och snyggt det är och fråga er vem som betalar. Frågar du zigenarna på plats så skrattar de och säger metallhandel.

Ni som lägger pengar i tiggarnas muggar bidrar till detta, men det får ni aldrig läsa om i hatmedia.

Läs gärna om När greve Antonius kom till Sverige, och fråga er varför det inte blivit folk av dessa på 500 år trots namnbyten, tattare, zigenare, romer, EU-migranter, tiggare?

Vilka är det egentligen som förstör deras varumärke?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “100 kilo tung bronskanon stulen från Vannaröds slott i Skåne

 1. Ja förbrytarna kör ju i skytteltrafik in o ut ur dom Svenska
  hamnarna med sina täckta små lastbilar och skåpbilar,
  ingen kontroll vare sig när dom kör in eller ut, hade tullen
  fått lov att kontrollera lasterna så hade mycket stöldgods
  blivit kvar i landet? Kommer man med en bil full med metaller
  och inte kan uppvisa ett giltigt kvitto så får man förmoda att
  det är stöldgods, här stjäls allting vattenkranar stuprör till och
  med Urnor av metall med stoft i, därutöver elcyklar, cyklar
  mopeder åkgräsklippare, vanliga klippare juveler och allt annat
  stöldbegärligt? Sverige, möjligheternas land utom om man
  är född Svensk, men man får vara med att betala för det!

 2. Hänger det ihop med den stulna lekparken? Någon som tänker bygga ett fort med vindbrygga? Ja menar det är väl snart ingenting som får en att höja på ögonbrynet längre

 3. Flera bronsskulpturer har stulits i södra Sverige sedan 2015. Ingen av dessa skulpturer har återfunnits. Ingen har straffas. I en del fall är har man kunnat återskapa några skulpturer, men i de flesta fall så har de inte kunnat ersättas.

   • Jag vet inte om ni känner till Malte Liewen Stierngranat. En mycket märklig man. Vän med Car Eldh bland annat. Jag förmodar att det var han som såg till att Carl Elds staty hamnade i Ängelholm. Maltes väg genom tillvaron kantades av en hel del bekymmer så den här stölden av statyn kan man nog se som ett avslut. Fast han ligger ju förstås sedan länge i och villar i sin pyramid.

    Se filmen om Malte Liewen Stierngranat: Jag är mannen som gör vad som faller mig in.

    https://www.youtube.com/watch?v=dWOTmbTnp4Q

    Har ni vägarna förbi så titta in på Stjärneborgs museum. Det ligger lite vid sidan av vägen mellan Vetlanda och Tranås.

    http://www.stjarneborg.se/

 4. I kväll har du faktiskt fångat många av våra berikare i text o. bild Pettersson !
  Först 46 ”mörkhyade” och därtill exclusiva bilder med ”stackars fattiga EU-medborgare”.
  Vad betr. vikten på Kanonen är detta inga problem för Zigenarna.
  I Tyskland stal man ett helt monument på en kyrkogård,som beräknades väga uppåt ett ½-ton !!
  Bara en tidsfråga tills min namne med sin häst på sin pedestal (mitt i ”Sundets Pärla”),flyttar till Svarta Havs-kusten….

Kommentera