Tänk om Åkesson styrt under corona?

INRIKES. Det är socialdemokraten och desinformatören Anders Lindberg på Aftonbladet som undrar vad som hänt om Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson styrt under coronanpandemin.

Frågan är inte lätt att besvara eftersom socialdemokraten Stefan Löfven varit statsmister sedan den 3 oktober 2014 och Pettersson kan konstatera att det knappast hade gått att göra det sämre. Löfven och hans regering har misslyckats med brottsligheten, beredskapen, åldringsvården, skolan, invandringen, demokratin, klyftorna med mera och färre än 13.000 hade dött med covid-19 och troligen hade våra dödstal legat i nivå med våra nordiska grannländer och inte minst viktigt, vi hade haft media som skötte sitt jobb och granskade makten i ställt för som idag när journalisterna skyddarmakten.

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare, Foto: News Øresund, Johan Wessman.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Tänk om Åkesson styrt under corona?

 1. Löfven är uppenbart reaktiv i det mesta han (inte) företar sig. Sitter av tiden om man så vill.
  Hans försök till profetior är lika träffsäkra som Neville Chamberlains” Peace in our time”.

  Någon drastisk skillnad med Åkesson vid rodret hade det såklart inte blivit om han nu inte fått egen majoritet, vill säga. Det är minst ytterligare tre partier att komma överens med för att komma i styrande ställning.

  Minst ett av dessa kommer inte rösta för stängda gränser. Än mindre repatriering.

 2. Helt klart hade det varit bättre om Åkesson styrt i stället för de som ”inte” styr nu utan utsätter landet och dess medborgare för livsfara och ekonomisk ruin.

 3. Hur är det fatt med Aftonslaskens babyface ? Har han/hon blivit sysslolös ? För nu har det alltså gått så långt att det är dags att fabulera, att gå loss på hur det hade varit om… Har man inte lyckats få ihop någon snaskig vinkel som gör skandal av ingenting, så får det väl duga med lite sagoberättande. Allt för att flytta focus från alla de galenskaper kompisarna i partiet dagligen ställer till med.

 4. Med Åkesson vid rodret för Sverige så hade dödstalen här varit i paritet med Norges och Finlands.

 5. Åkesson hade definitivt stängt gränserna då hade vi klarat oss bättre. Men med Löfven så åker ju till och med hororna till Sverige för att jobba. Eller rättare sagt blir tvingade hit för här är det öppet. Det hade varit bättre med Åkesson den saken är säker.

 6. I Sverige finns det flera hycklande organisationer, Svenska Kyrkan
  är en sådan, igår sände man en minnesgudstjänst över Corona
  offren, vilket kanske i sig inte är konstigt, det tillhör jobbet, men
  sätter man det i samband med att Svenska kyrkan inte med ett
  enda ord beklagat att tusentals kristna världen över mördas av
  Islam, så framstår deras hyckleri tydligt. Vem jobbar Anje jackelen
  för Svenska kyrkan eller det utbredande Islam?? Att tro att dessa
  båda religioner går att förena är sinnessjukt !

 7. Anders Lindberg har inget att tänka med.
  INGEN HADE SKÖTT SVERIGE SÄMRE ÄN LÖFVEN. En blind apa hade gjort det bättre

  • Det verkar som om Löfven i vissa avseenden är blind.
   Varför skulle han annars säga: ”Jag såg dom inte komma”

 8. Då hade nog många äldre människor levt idag
  Sämre än vad Sverige åstadkommit är det nog ingen som gjort.
  Tegnell och Löfven vägrar inse att dom gjorde helt fel och är i och med det
  att betrakta som samhällsfarliga.
  Dom kan skylla på vad dom vill, men titta på våra nordiska grannar.

 9. Om Jimmie varit ledare och tagit samma beslut som Stefan, hur många gånger hade då inte Anders Lindberg exploderat im otidigheter.

 10. Om det hade varit möjligt att köra bägge alternativen intill varandra så hade det inte blivit sämre snarare hade Jimmie Åkesson vunnit med hästlängder.
  Inte satt demokratin ur spel säger Herr Gobbles var inte jöken ett sätt att runda demokratin.

 11. Om Åkesson styrt tror jag inte att hälften av vår vaccinkvot hade skickats till Elfenbenskusten.

 12. Titta på Sölvesborg vad SD,s politik ”ställt till”.
  Nu tror inte jag att Lindberg kan tänka i de banorna .

 13. Hade vi fyllt vårt land med polacker istället för inkompetenta muslimer och negrer, som Löfven gjort, hade vi varit världsledande inom det mesta. Vi hade inte heller haft så många dödsfall, då dessa är överrepresenterade i statistiken. Dom kanske inte ska bo i Sverige helt enkelt.

  • Jag är övertygad att en samlingsregering hade varit det bästa från allra början. Nu är det för sent, alldeles för sent.

   • Vad skulle en samlingsregering göra för skillnad?
    Under dagens Regeringsform är det statsministern som är regeringen. Det är endast statsministern som har all makt, statsråden är bara statsministerns verktyg/ språkrör för att genomföra statsministerns vilja.

    Det är av denna anledning som sossarna ALDRIG vill släppa statsministerämbetet.

    Du kan inte jämföra dagens Regeringsform med Regeringsformen vi hade under kriget där regeringen bestod av tre ämbeten (Statsministern, Utrikesministern och Finansministern, iirc) och de styrde under kungligt överinseende i Kungens namn. Då var statsministern en sosse, finansministern en bonde(förbundet) och utrikesministern partilös.

   • Och har man då som sossarna lyckats med att mygla
    in likatänkande med partibok på alla poster, oavsett
    om dom besitter kompetens på områdena, så kan
    det bara bli dåligt!

  • Inte för att vara elak. Du har fel.
   Som barn växte jag upp i ett Södertälje där det kom svenskspråkiga invandrare kunde inte ett ord finska. Men dom lärde sig finskan i Södertälje. Det var som nu fast i mindre skala. Horor polis och brandkår som kom o släckte spisarna i barackerna när gubbarna var för fulla. Vid sågen där vi bodde fanns det en snäll svensk farbror Pelle hette han periodare spritproblem en söndag kom han ut på gården där dom finska svartsprit försäljarna var. Och ville tigga till sig en kvarting abstinens o bakis. Dom hånade Pelle och gav honom en cigarett och sa åt han elda hål i handen. Pelle höll fart cigaretten och elda i handen o skrek o grät. Och gänget med finnar hetsade o skrattade. Jag var 5-6 år gammal glömmer aldrig det. Det finns ingen bra invandring vilket folk det än är. Men är man för fin för skitjobben då får man ta sådana här smällar. Men jag tror svensken kommer aldrig att lära sig tyvärr. Det här var inte för att vara elak. Utan bara min erfarenhet. Därför valde jag att totalt försvenskas som tonåring. Varför jag skriver under alias invandrare. Är för att jag kan aldrig bli svensk som araberna. Utan bara försvenskad finländare.

   • Du får ursäkta men jag hänger inte med. Är du ursprungligen finne eller finlandssvensk eller möjligen ålänning. Alla finländare kan finska såvitt jag vet. Möjligen med undantag av äldre samer och dito ålänningar. Alla finlandssvenskar kan säkerligen tala finska.

    Har du svenskt medborgarskap är du inte finländare. Känner du dig som svensk är du svensk. Det är ditt eget val. Finnar bosatta i Sverige kallas sverigefinnar och är en ”erkänd minoritet”. Jag personligen tycker det är korkar med alla dessa minoriteter. Det är ingenting som befrämjar integration, snarare tvärtom.

    Jag vet inget om Södertälje. Däremot har jag en del minnen från Olofström. Visst hände det att det var slagsmål var och varannan lördag på Sjöbergs bar. Samma rubriker i tidningarna på måndagen Men vid det dagset stod juggar och finnar bredvid varandra vid bandet på bruket.

    https://imengine.gota.infomaker.io/?uuid=25c26f4b-8468-40de-abe9-c192166e5ff1&width=960&height=480&type=preview&source=false&q=90&z=100&x=0.000&y=0.125

    Men visst var det klent ställt med språkkunskaperna. På bruket klarade sig finnarna bra med finskan och skapligt ute på byn.

    Vad jag nog minns bäst var att ungarna fick ledigt från skolanför att tolka åt föräldrarna när jag kom på hembesök. Jag kan inte någon finska.

    Jag hade en klasskamrat från Olofström. Hans föräldrar var flyktingar från Estland och han var född i Tyskland på väg till Sverige. De bodde i en liten tvåa som var så obeskrivligt fin. Föräldrarna talade perfekt svenska. Båda var utbildade läkare och jobbade på bruket. Tala om slöseri …

Kommentera