Stäng

4 reaktioner på “Dagens

 1. Lika lite anser jag att nåt barn, barnbarn eller annan ättling kan anses skyldig att betala för sina förfäders gärningar. Oavsett same, indian, neger, kines,Japan eller nåt annan folkslag, kan inte begära upprättelse av andra generationer människor. Det är emot all förnuft och logik. I så fall kan man går hur långt som helst, Skåne till hör Danmark, liksom Jämtland och Norge. Finland tillhör Sverige o.s.v. Det faller på sin orimlighet, BLM rörelser och andra s.k. ursprungs folkrörelser, är svammel. Det som är gjort är gjort och ingen levande är skyldig att betala för det.Om nu ursprungsfolk ens kan kalla sig det, stenåldern förde många folkslag uppåt landet på jorden, alltefter hur inlandsisen drog sig tillbaks. Vem kan säga vi var först.

 2. När det kommer till slavhandel i Afrika kan man dela upp stammarna i två kategorier; muslimska stammar som jagade, tog och sålde slavar, alla andra afrikanska stammar som blev förslavade.

  Detta går tillbaka till den falske profeten som sa att ingen muslim kan bli tagen som slav. Det innebar att alla de afrikanska stammar som hade affärskontakter och bedrev slavhandel med muslimerna konverterade för att inte bli tagna som slavar av muslimska slavjägare.

  Så när det gäller t.ex. den Sabuni kommer han ifrån en stam som har haft och kanske fortfarande har en omfattande inkomst från slavhandel i Afrika.

 3. Bildens text, – fritt översatt: ”Hon är skyldig oss en ursäkt för Pearl Harbor”.
  ”Vet ni vad. Först när jag såg detta sa jag ”VA!?!?”. Men det ställer det hela på sin spets. DET ÄR BEFÄNGT att skuldbelägga det här barnet för Pearl Harbor, precis som det är lika BEFÄNGT att skuldbelägga NÅGON levande idag för slaveri, för land som stals på 1800-talet, eller för andra brott som begåtts för hundratals år sedan. DET ÄR BARA RENT OCH SLÄTT DUMT ATT SKULDBELÄGGA DEN SOM ÄR OSKYLDIG!!.

  Beträffande så kallad arvsynd:
  Bör talespersonen för Afrosvenskarnas riksförbund och för Muslimska mänskliga rättighetskommittén; Kitimbwa Sabuni, – säga förlåt för slavhandeln?

  Det undrade tidigare Stefan K här på Petterssons blogg, efter att han läst en artikel i Kvartal och skriver, citat: ”Givetvis är detta en relevant fråga då historien påvisar att en omfattande slavhandel bedrevs i Afrika och inte minst i dagens Mellanöstern. De svarta som idag skriker sig hesa om Sveriges kollektiva skuld, bör och ska givetvis rannsaka sig själva. Är man en vit rasist som ska be om ursäkt för den slavhandel Sverige var inblandad i på 1700-talet, ska dagens svarta afrikaner och Mellanösterns araber be om ursäkt för den slavhandel deras förfäder ägnade sig åt i betydligt fler år och inte minst på senare år. Har ni hört någon journalist ställa frågan till Kitimbwa Sabuni eller någon annan i BLM och Afrosvenskarnas riksförbund? Jag vill inte sammanfatta den utmärkta artikeln i för många ord, utan råder er att läsa den själv.”

  https://petterssonsblogg.se/2020/08/13/bor-kitimbwa-sabuni-saga-forlat-for-slavhandeln/

  Kvartal: ”Bör svenskarna säga förlåt för slavhandeln?”:
  https://kvartal.se/artiklar/bor-svenskarna-saga-forlat-for-slavhandeln/

Kommentera

%d bloggare gillar detta: