Stäng

Skjutningar viktig valfråga – det syns redan nu, säger inrikesministern

BROTTSLIGHET. Redan nu är frågor om skjutningar och gängkriminalitet viktiga för väljarna. Det säger inrikesminister Mikael Damberg (S) i SVT:s ”30 minuter” på frågan om vilken roll han tror att dessa frågor kommer att spela i riksdagsvalet 2022.

Mikael Damberg (S). Bild från Twitter/Facebook.

Att det anses vara så viktigt är ”rimligt”, säger Damberg, som menar att man har lyckats vända en negativ utveckling i bland annat Malmö. Det går att visa att satsningar på till exempel polisen kan lösa problemen, säger han. – Om det inte vänder blir det en större fråga. Då blir det ett problem.

-Pettersson undrar vad Damberg menar med ”redan nu” är det viktigt för väljarna? Jag trodde brottslighet var viktig hela tiden och inte bara när det är val. Sedan räcker det inte med att skjutningarna minskar, de måste ner till några om året som det var innan S fick makten 2014.

Dödsskjutningarna har tiodubblats på en generation. Hösten 2014 fick regeringen Löfven makten och lovade knäcka gängen…

 • 1990–94: 4
 • 1995–99: 7
 • 2000–04: 8
 • 2005–09: 9
 • 2010–14: 14
 • År 2015: 28
 • År 2016: 28
 • År 2017: 43
 • År 2018: 45
 • År 2019: 41
 • År 2020: 43
 • År 2021: 6 hittills…
Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 reaktioner på “Skjutningar viktig valfråga – det syns redan nu, säger inrikesministern

 1. Skjutningarna är väl bara ett av de synliga symtomen på en gränslöst hög kriminalitet utan kontroll. Det visar på en kriminalitet, som gärna visar upp sin respektlöshet för att ingjuta respekt hos andra kriminella. Det är en bedrövlig företeelse i ett samhälle, som tappat allt och ändå fortsätter bygga vidare på samma idéer och gå i samma fotspår år ut och år in. Stäng ner all invandring av bidragsturister tills vidare för Sveriges skull.

 2. Våldet har en majoritet av invandrare som förövare enligt undersökningen. Om man då kollar förhållandet svenska män och invandraren män i procent. Jämför sedan siffrorna. Då ser det värre ut tombola med flera?kan man inte se ett problem kan man inte heller lösa det.
  Då vi ser på statistiken på en hingst värde tar vi summan av avkommorna och lägger vi ihop det. Sedan tar vi bort de bästa och de sämsta och räknar igen. Då ser vi ett värde som visar nedärvningen bättre. Skiljer det mycket från första är det en svala ger ingen sommar. Legolas ett ex på en häst som presterade mycket bra utan en förnämlig stam. Svalan.
  När man lyfter fram exempel. Titta på henne hon har lyckats är frågan. Är denna …svarta muslimska kvinna…undantaget som bekräftar regeln?
  Nu slänger man ut vetenskap och tar in vidskepelse och jag tycker att man sparkar sig tillbaka tusen år. Då blir det inget Volvo Ericsson SKF. Säg det då. Vi offrar välståndet på blm altaret. Kör woodoo i stället?regndans?

 3. Om en sosse som Ljugeman säger att det betyder ingenting att 1000 personer fattas så tänker han som gumman som plockade ved, fast tvärtom.
  Att han förlorar 1000 åt gången tills inga återstår har ju ingen politisk betydelse det är snabbt förklarat med ”jag såg det inte komma,” eller ”det blir bättre lite längre fram.”
  Här passar återigen ett gammalt visdomsord bra ”sådan herre, sådan hund.”

 4. Denne broilerpolitiker snackar efter vad han har förstånd till,
  det är för det förtsta inte bara skjutningar det handlar om, var
  enda importerad verkar vara försedd med kniv, och det är väl
  förbjudit att kontrollera gängen när dom hänger på staden,
  tänk om polisen hade visat en tiondel av den tuffhet som man
  visa upp mot obeväpnade jägare, denna uppvisning var bäde
  patetisk och löjeväckande.
  Sen att skjutningarna minskat något beror dels på att många
  av dom skjutglada herrarna just nu sitter inburade , men kommer
  snart ut igen samtidigt som det rekryteras nya gela tiden!

 5. Jag tycker han ska bosätta sig i malmö och sen kan han prata om att den negativa utvecklingen där är förändrad om han nu kan se vad han pratar om då… hur många av malmös alla brott är utredda??? Just det, det har han ingen aning om för det finns något som heter tystnadskultur som breder ut sig i samma takt som brotten…
  Slutsatsen är att sossar har ingen aning om vad de pratar om, som vanligt…

 6. Under gårdagens utfrågningen av inrikesminister Mikael Damberg (S) i SVT-programmet ”30 minuter” upprepade han flera gånger att

  ” … 5000 fler poliser ska anställas de kommande åren …”

  När Mikael Dambergs företrädare – Anders Ygeman (S) var nyutnämnd inrikesminister år 2014 och ansvarig för polisen hände följande.

  Regeringen var redan då inställd på att det inte gjorde något om man förlorade tusen poliser på genomförandet av omorganisationen av polisen, avslöjade SvD:

  ”19 000 eller 20 000 poliser spelar ingen roll”, ska Anders Ygeman (S) ha sagt till landets samlade polischefer under ett möte 2014, uppger källor för SvD. (Publicerad 2017-11-15)

  Läs gärna mer på länken nedan:

  Stora polisavhopp ingick i regeringens kalkyl.

  https://www.svd.se/stora-polisavhopp-ingick-i-regeringens-kalkyl

  I båda fallen – för hög invandring och dessutom mycket svår polisbrist – är två av faktorerna som under mellantiden har förvärrat problemen i Sverige.

  Tillgången på poliser i tjänst har varit enormt bristfällig ända sedan år 2014 och kommer knappast att förbättras ens till år 2024, d v s under en period på 10 år.

  Polisbristen ser således ut att bestå i ytterligare 4 år, sannolikt ännu längre, när man tar hänsyn till både pensionsavgångar samt poliser som säger upp sig i förtid p g a missnöje med dåliga anställningsvillkor ffa löner i förhållande till den ökande arbetsbördan med stora livshotande risker med den grova kriminaliteten.

  Från både Mikael Damberg, Anders Ygeman och för övrigt hela Stefan Löfvens feministiska och humanitära stormaktsregering /- regeringar har det hela tiden förekommit mycket snack men lite eller ingen verkstad alls.

 7. Sossarna – de tomma löftenas parti.
  Har de inte gjort något nu, kommer de inte heller göra något efter valet.

  1. Det har de gjort…de har ju dragit hit brottsligheten till Sverige, för att terrorisera Sverige och svenskarna.

   Så säger de att DET ÄR EN VINST FÖR SAMHÄLLET !

   Hur sjuk behöver man vara för att rösta på Socialdemokraterna !?
   🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮…

   ÄCKLIGA HYCKLARE !!! 😡

 8. Damberg kommenterade inte sin ”chefs” bevingade ord. ”Vi såg det inte komma”.
  Kanske därför inget hände på 1,5 mandatperioder.

 9. idag vart 2 knivade en i Ludvika en i Uppsala En knivrånad i Enköping
  vad gör regeringen utom att sitta och jaga SD
  Man har ju totalt tappat greppet.. men det är klart dessa människor var nog på fel plats vid fel tillfälle

  1. Ja absolut, de skulle aldrig ha kommit in i riksdagen för det är helt fel plats för dem.
   Vore mer lämpligt att de tog de enkla jobb som de är skolade för så behövde Sverige inte ha den typen av invandring

Kommentera

%d bloggare gillar detta: