Mikael Damberg (S) mötte rysk minister i hemlighet

INRIKES. Inrikesminister Mikael Damberg (S) har utan att offentliggöra det haft samtal om organiserad brottslighet, terrorism och extremism med sin ryske motsvarighet Vladimir Kolokoltsev som står på USA:s sanktionslista efter ryska cyberattacker och brott mot internationell rätt, rapporterar Svenska Dagbladet, bakom betalvägg.

Mikael Damberg. Bild: Socialdemokraterna

SvD har rapporterat om ett antal möten mellan svenska företrädare och ryska representanter som skett i tysthet under Löfvenregeringarnas tid efter krigsutbrottet i Ukraina och den ryska illegala annekteringen av Krim 2014.

Ytterligare ett möte på hög politisk nivå som inte offentliggjorts från den svenska sidan är det mellan Mikael Damberg och Vladimir Kolokoltsev i Stockholm i februari 2020 i samband med en trafiksäkerhetskonferens i Stockholm. Mötet var det första mellan en svensk och en rysk inrikesminister någonsin.

-Pettersson undrar övre två saker?

 1. En svensk minister ska naturligtvis kunna träffa en rysk, men varför i hemlighet och pratade dom om det dom påstår?
 2. Vad hade socialdemokrater och media sagt om en sverigedemokratisk politiker träffat en rysk politiker i hemlighet?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Mikael Damberg (S) mötte rysk minister i hemlighet

 1. Var det någon som trodde att inte USA utför cyberattacker ? Kanske någon minns att USA:s NSA avlyssnade Merkel, Sarcozy m.fl. ? NSA avlyssnar ju alla i hela jävla världen. FRA avlyssnar alla svenskar…Alla amerikanska program har bakdörrar till NSA, inklusive Windows !

 2. ”Vad hade en sosse sagt” Jag vet inte men jag vet att många inom SD ser upp till Putin

 3. TRUMP!!! RYSSLAND!!!

  Va?? Damberg.. nää…. det är ju ok om VI gör det!!!

 4. Hemliga möten med Ryssland och hemliga möten med Google, Twitter och Facebook. All makt utgår således inte från folket.

 5. Det var väl efter ryssens begäran, för han ville inte att det skulle komma ut att han mött en sån mes.

 6. Oroande signaler att en svensk minister har hemliga samtal med rysk minister, som står på USA:s sanktionslista. Vad är det, som händer egentligen?

  • Bra möte, då detta gällde hur man skulle motarbeta extremism och terrorism – det enda vettiga Damberg gjort någonsin. Senast något liknande hände var år 2006, då ryska och svenska militärer samövade under manövern ”Operation Snöflinga” och tränade att slå ned terroristangrepp mot Sverige; övningen leddes av en rysk överste med erfarenhet från Tjetjenien (Miljöpartiet protesterade då vilt och krävde att ryske översten skulle arresteras för krigsbrott men statsminister Göran Persson körde över MP och manövern kunde slutföras). Meningen var att flera liknande rysk-svenska manövrer skulle följa, men detta stoppades av Reinfeldtregeringen.

  • Skulle gissa att de pratade om ”det hålet” ,som upptäckts på Estonia !!
   Kanske bad fru Damberg om ursäkt,att denna nyhet läckt ut till undersåtarna?

 7. Damberg är en kille som tror mer om sig själv, än någon annan gör.
  Glappkäftad sosse som troligen pladdrar för mycket, en säkerhetsrisk
  precis som försvarsminister Rultqvist.
  Han bör hållas långt från möten med ryssar.
  Han är en duktighetsminister en tvättäkta sosse inte bra alls.

Kommentera