Danmarks största vindkraftspark är olaglig

ELFÖRSÖRJNING. Planeringsöverklagandenämnden har förklarat att de lokala tillstånden, som är grunden för Danmarks största landbaserade vindkraftspark, Thorup-Sletten, är ogiltiga och kommer att återkallas. Detta beror på att kommunens bedömning av vindkraftsparkens påverkan på naturen inte är i överensstämmelse med livsmiljöreglerna, lyder beslutet, rapporterar Ekstrabladet.

Thorup-Sletten vindkraftspark. Bild: Eurowind Energy

Vindkraftparken byggdes av Eurowind Energy och levererar el till 60 000 hushåll. Jens Rasmussen, VD för Eurowind Energy A / S, säger att han är ”förvånad” över att företaget kommer att ta del av beslutet, men han förväntar sig inte att turbinerna ska stängas och monteras ned.

Vindmølleparken öppnades i september 2020 med pukor och trumpeter av handels- och industriminister Simon Kollerup (S), som var extremt stolt. Det var dock inte de närliggande grannarna. De har kämpat mot vindkraftsparken, och även om det är fåglarna som har säkrat segern.

-Pettersson är inte speciellt kunnig men jag misstänker att om vindkraften inte subventionerades och behandlades som andra energislag skulle inte ett enda vindkraftsverk byggas i Sverige…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Danmarks största vindkraftspark är olaglig

Kommentera