Danmarks största vindkraftspark är olaglig


ELFÖRSÖRJNING. Planeringsöverklagandenämnden har förklarat att de lokala tillstånden, som är grunden för Danmarks största landbaserade vindkraftspark, Thorup-Sletten, är ogiltiga och kommer att återkallas. Detta beror på att kommunens bedömning av vindkraftsparkens påverkan på naturen inte är i överensstämmelse med livsmiljöreglerna, lyder beslutet, rapporterar Ekstrabladet.

Thorup-Sletten vindkraftspark. Bild: Eurowind Energy

Vindkraftparken byggdes av Eurowind Energy och levererar el till 60 000 hushåll. Jens Rasmussen, VD för Eurowind Energy A / S, säger att han är ”förvånad” över att företaget kommer att ta del av beslutet, men han förväntar sig inte att turbinerna ska stängas och monteras ned.

Vindmølleparken öppnades i september 2020 med pukor och trumpeter av handels- och industriminister Simon Kollerup (S), som var extremt stolt. Det var dock inte de närliggande grannarna. De har kämpat mot vindkraftsparken, och även om det är fåglarna som har säkrat segern.

-Pettersson är inte speciellt kunnig men jag misstänker att om vindkraften inte subventionerades och behandlades som andra energislag skulle inte ett enda vindkraftsverk byggas i Sverige…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


One response to “Danmarks största vindkraftspark är olaglig

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: