Stäng

Annie Lööf har målat in sig

Annie Lööf har målat in sig, sitt parti och sina partiföreträdare i ett hörn.

Det kan vi konstatera efter hennes något virriga sökande efter en framtida maktposition.

Annie Lööf är berusad av makten. Hon vill gärna sitta i en regering efter 2022 års val, men hon vet inte och tänker inte säga om hon föredrar Moderaterna eller Socialdemokraterna.

Det hon vet är att ytterkantspartierna, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet, ska hållas utanför. Redan där började hon måla, för Socialdemokraterna lär få svårt att regera efter 2020 utan stöd från V. Moderaterna lär få lika svårt att i sin tur regera utan stöd från SD. Ponera då att både Liberalerna och Miljöpartiet ramlar ur riksdagen, något många tror och ännu fler hoppas.

Då blir det närmast oundvikligt att S&M kan bilda regering utan stöd av V respektive SD. Var ställer sig Annie Lööf då? För inte tänker hon och hennes parti dra sig undan rampljuset om någon nu funderat i de tankebanorna. Kanske Tomas Ramberg på Sveriges Radio låter oss se en framtid där Annie Lööf kan glänta på dörren till Nooshi Dadgostar.

Om L och Mp ramlar ur kommer deras mandat att gå till andra partier. Vilka är den stora frågan? S har dessutom svårt att nå ut till sina trogna väljargrupper och lagom till nästa val har debatten kring covid-19 förhoppningsvis klingat av och vi får åter se debatter om följderna av regeringens politik, samma politik som dragit ned partiet på historiskt låga nivåer. Kommer sedan Hizb ut-Tahrir och Partiet Nyans nå ut med sina respektive budskap kanske sossarna nya väljarbas titta åt deras håll i stället.

Därmed kanske loppet som regeringsbärande parti är kört för Löfven och var står Annie Lööf då? Makten tänker hon naturligtvis inte släppa.

Sedan har vi detta med skon. Lööf lovade att äta upp sin sko hellre än att agera stödhjul till Löfven. Det har hon nu gjort i två år och Sverige väntar fortfarande på att skon ska ätas upp och kanske är det någon av de skor som fått färg när Lööf försökt krångla sig ut ur det berömda hörnet hon kommer att inmundiga?

26 reaktioner på “Annie Lööf har målat in sig

 1. https://berliner-zeitung.imgix.net/2021/3/18/740c5ba7-3f15-4fac-b77c-3550ecf9dac2.jpeg?rect=4%2C0%2C3593%2C2395&w=1024&auto=format
  På bilden ovan finns den passagerarfärja,som transporterar de ”stackars flyktingarna” över Medelhavet.Detta fartyg har chartrats av tyska katoliker/ protestanter tillsamman med vänsterdrägg,för att betjäna importörerna !
  Bl.a. kom de tre terrorister från Tunisien,som i Nizza utförde ett attentat med tre döda som följd,på detta sätt till EU !

 2. Rödskrikan sitter gärna i både höger och vänster-regering, spelar ingen roll viket politik, bara hon får sitta med.

 3. En person som Annie hade i min ungdom fått epitetet ”sladdertacka” och ingen hade tagit notis om vad hon sa.

  1. Men om man myglar till sig makten genom att blåsa sina väljare ; då ska man piskas offentligt som straff.

   1. centurion, helt rätt, piskas offentligt på Sveriges alla torg och därefter kölhalas under Flottans alla fartyg….

    //Gunnar

 4. Hon säger att hon inte vill ingå i en regering som är beroende av SD. Sanningen är nog att hon inte kan ingå i en regering som är beroende av SD, för SD kommer aldrig stödja en regering med Annie Lööf. Hennes enda alternativ är nu att regera ihop med sossarna och hon får då acceptera kommunisternas inflytande.

  1. Inte bara kommunistiskt, muslim partierna kommer också in, där kommer hon inte få någon talan. Det blir till att sitta där som motvalls käring allt för att inte SD skall få något inflytande

 5. Det spelar ingen roll vad den vimsepannan säger, hon ändrar sig hela tiden ändå. Precis som Löfven. Förvånande att någon kan tycka dom är trovärdiga att rösta på.

 6. Tycker att damen verkar vara en knäppgök, det bästa hade
  varit ifall P F partiet åkt ut ur riksdagen, deras hoppande från
  tuva till tuva inger inte förtroende, en röst på A.L kan lika gärna
  bli en röst på vilket parti som helst utom SD.

  1. Intressant läsning att C har många muslimer men också oroväckande.
   Positiva C minskar när de röstar på eget parti.
   Negativa muslimska parti blir större.
   Tror inte folk fattar vad det kommer att innebära.
   De behöver inte ens bedriva valkampanj

 7. Så här såg väljarstödet ut enligt Aftonbladet/Demoskops senaste väljarbarometer publicerad 5 mars 2021:

  M: 24,5
  S: 24,2
  SD: 18,2
  C: 9,9
  V: 9,3
  KD: 5,8
  MP: 3,1
  L: 2,7
  Övriga: 2,2

  MP och L skulle åka ut ur Sveriges riksdag.

  V, S och C får tillsammans stöd av 43,4 procent, men Löfvens regeringsunderlag skulle begränsa sig till hans eget parti och C, som inte vill samarbeta med V.

  S och C får tillsammans stöd av endast 34,1 procent.

  KD, M och SD skulle tillsammans få stöd av 48,6 procent i den nya mätningen.

  Undersökningen gjordes mellan 26 februari och 3 mars.

  Läs mer på Nyheter Idag:

  Moderaterna största partiet i Aftonbladet/Demoskop

  https://nyheteridag.se/moderaterna-storsta-partiet-i-aftonbladet-demoskop/

 8. Den rödhåriga icke sko ätande kvinnan, är ett huvudbry för 9 av 10 svenskar.

  Fast själv verkar hon tro att 9 av 10 svenskar, gillar henne.

  Hybris hos politiker. Är alltid en stor fara för en demokrati.

  Carolin Hanna Dahlman skriver en bra krönika på ämnet trovärdig partiledare i Bulletin. Många gamla citat från centerledaren räknas upp.

  ”Vem litar på Lööf?”

  https://bulletin.nu/vem-litar-pa-loof

 9. Tror inte att pedofilpartiet har nån framtid.
  Annie lööf skulle vid varje offentligt sammanhang få svara på hur det kommer sig att det vimlar av pedofiler i hennes parti. Hon skulle även få svara på vad hon tänker göra åt detta. Kommer pedofredde att uteslutas ? Varför tar hon inte tag i detta allvarliga problem

 10. Rö´skrikan kraxar med kluven tunga, likt den huggorm hon faktiskt är. Hon vill alltså regera ihop med såssarna, under förutsättning att hon erhåller den så högt eftertraktade ministerposten. Men i samma andetag har hon heller inga problem med att regera ihop med moderaterna, under förutsättning att en ministerpost ligger i potten. Det är alltså inte så noga med VEM man kryper under täcket, bara maktbehovet tillgodoses. Begreppet ”prostitution” ligger väl nära till hands…?

  1. Hon är ett riktigt äckel finns inte värre peron att se och höra ,jag tror till och med att centerpartister kommer fly höger ut.

 11. Det bästa var om pedofilerna kom under 4%
  Hamnar förmodligen 4-7 % så något större inflytande kan hon ju glömma.

   1. Rödskrikans enda och övergripande mål är att blir Sveriges första kvinnliga statsminister, alla steg, politik och framträdande handlar om detta. Hon skulle glatt sälja allt hon håller högt till djävulen bara hon når sitt mål och får flytta in i Sagerska huset. Sveriges framtid och svenskarnas liv är i kamp med detta mål inte värt ett skit och alla medel är tillåtna. ” Fjamåt, fjamåt mot nya djäjva mål”

   2. Nä varför skulle jag tycka det? Det är ett önsketänkande som jag hoppas på slår in. Det parti som hon kryper till avgör ju hur stort bestämmande de ska ge henne, eller?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: