Biden begränsar drönarattacker mot jihadister

UTRIKES. USA:s president Joe Biden begränsar tills vidare den militära användningen av drönare mot jihadister utanför USA:s krigsområden. Alla sådana attacker måste numera godkännas av presidenten, skriver Barometern bakom betalvägg.

Drönare RQ-4 Global Hawk

USA:s president Joe Biden förbjuder CIA och militären från att utföra drönarattacker utanför krigszoner utan regeringens godkännande. Restriktionen sker parallellt med att en granskning av hur stort spelrum som CIA bör ha i ”kriget mot terrorismen” har påbörjats.

Efter beslutet är CIA och militären begränsade till att agera självständigt i Afghanistan, Syrien och Irak, de regioner som USA är officiellt militärt involverade i.

-Pettersson undrar varför attacker mot jihadister ska begränsas så länge man är säker på att det är jihadister och inte civila man angriper och det kan garanterat inte Joe Biden bedöma.

SAAB i Linköping bygger obemannade helikoptrar tillsammans med schweiziska UMS AERO 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Biden begränsar drönarattacker mot jihadister

  1. Dom attackerna har aldrig varit många i Syrien. Där har de i huvudsak bombat syriska ställningar när de har gjort förstora framsteg mot IS.

Kommentera