Stäng

107 migranter räddade utanför Kanarieöarna

INVANDRING. Den spanska kustbevakningen har räddat över 100 migranter från båtar utanför Kanarieöarna under helgen. Den kortaste vägen är det är över 10 mil från den afrikanska fastlandskusten i Marocko till ögruppen, och överfarten är känd för att vara farlig på grund av kraftiga strömmar.

Kanarieöarna

Under årets första två månader har totalt över 2.300 migranter kommit till de spanska öarna, det är mer än en fördubbling jämfört med i fjol, rapporterar The Barrons.

På Kanarieöarna är det samma problem som här, nyligen häktades fyra unga migranter misstänkta för sexuella övergrepp och vid ankomsten till Kanarieöarna uppger många migranter att de är ensamkommande minderåriga, ungdomar under 18 år, skyddade enligt lag. Den regionala regeringen har uppskattat att upp till 600 av migranterna, innan helgens anlända, är äldre än de påstår i ett försök att undvika utvisning eller andra konsekvenser.

-Pettersson säger att asylreglerna måste ändras, alla som kommer från västra Afrika är ekonomiska migranter och vill de till Europa så får de ordna jobb och bostad innan ankomsten.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 reaktioner på “107 migranter räddade utanför Kanarieöarna

 1. Varför pratas det inte om AIDS ?

  Över 40 miljoner har HIV i dag.
  Över 30 miljoner har dött i AIDS.
  Över 7000 smittats varje dag.
  Över 5500 för varje dag av AIDS.

  Afrika är den världsdel som har klart flest fall av HIV / AIDS !

  HIV överförs sexuellt eller genom kroppsvätskor !

 2. Borgmästaren håller den spanska regeringen ansvarig. Sanchez ska verka för att stoppa dem och inte överlåta det på det lokala parlamentet. Att de inte vill ha dem på hotellen för att de beter sig illa mot personalen och förstör och svinar ner.en smashade hotellrummet för att han inte hade havsutsikt. Samma som i Sverige att man överlåter cicilsamhället att ta smällarna. Control de fronteras visade igår från Ceuta hur de drog ut ungdomar som livsfarligt gömt sig i underredet på lastbilarna. Chaufförerna är förtvivlade då det är livsfarligt. De vill inte köra ihjäl dem

 3. Jo det lär ske samtal mellan Öarna o. Marocko om att returnera dem dit de hör hemma….. Men som alltid med byråkrati tar det lång tid. Bättre vore event.,att sänka båtarna innan de kommit in på spanskt vatten….
  Låt niggrarna simma tillbaka hem,vattnet i dessa områden är ju skönt ljummet !

 4. Tänk så oerhört lätt det är för idylliska Kanarieöarna att förstöras av invaderande afrikanska män.

 5. Ja det är ett enormt problem nu på Kanarieöarna med en ren invasion av magreb och svarta från främst västra Afrika.
  De svarta märks synnerligen väl och det formligen kryllar av dem nu.
  Samma här som i Sverige att det finns människor som ifrågasätter ålderstester och utvisningar.
  Kvinnor från Röda korset som tar hand om männen kallas lokalt för ”café flickor”.
  Bland lokalbefolkningen är upprördheten stor och man hotar med både det ena och det andra om man inte får stopp på inflödet och fart på utvisningarna.

 6. Sätt dessa stackars människor på ett plan med destination ARN.

  Vi har tomma lägenheter överallt nu på grund av corona. Ge dem chansen till ett bättre liv. Vem ska annars torka dig i tvåan på äldre dar?

  1. Kör man inte tillbaka dessa till Afrika så är det definitivt slut med Kanarieöarna ja.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: