Skänningeanstalten byggs ut för 212 miljoner

BROTTSLIGHET. Byggbolaget Peab har tecknat avtal för att bygga ut Skänningeanstalten utanför Mjölby. Beställare är Specialfastigheter Sverige, som har Kriminalvården som hyresgäst. Kontraktssumman uppgår till 212 miljoner kronor, rapporterar Dagens Industri bakom betalvägg.

Skänningeanstalten Bild Kriminalvården

Det ska bli 96 nya boendeplatser som Kriminalvården kallar brottslipngarnas platser. Det blir 2,2 miljoner per intagen.

-Pettersson skulle gärna se att dessa kostnader pressades rejält så det blir lite förtjänst som statsministern har sagt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Skänningeanstalten byggs ut för 212 miljoner

 1. Inte konstig att kostnaden är hög. På en anstalt med 40 fångar kan det jobba 52 personer, plus ytterligare på huvudkontoret i Norrköping.

 2. Finns planer om att bygga nytt fängelse utanför Trelleborg, och därmed förstöra bästa åkermark.

  Bygg istället fängelse någonstans långt norrut, ju mer avsides desto bättre. En plats som är ett mygghelvete på sommaren, och en köldhåla på vintern.

 3. Stefan föredrar att höja skatterna och samtidigt låta kostnaderna skena fritt.

 4. Undrar hur Steffe gör med dessa miljoner blir det plus eller minus i hans ekvation om förtjänst lite senare?
  Vad dum jag är! Det är ju en investering som avskrivs under ett antal år, men faktum kvarstår en avskrivning i något som aldrig går plus. Dum igen är vad jag är, minus multiplicerad med minus blir ju plus, det har nog Steffe hört i något sammanhang och tror, ju mera minus desto mer tjänar nationen.

  • Tror inte han tänker alls grebom5
   Skulle tänka mig myrornas krig i huvudet på honom
   Myrornas krig uppstod för när tv sändningarna upphörde på kvällen.

 5. Gör tvärtom mot Socialdemokraterna!

  Ta INTE hit kriminella våldtäktsmän, bidragstjuvar, mördare, terrorister, rånare, desertörer, mordbrännare, krigsförbrytare, knarklangare, torterare, pedofiler m.m. och kalla dessa för ”vinst för samhället”.

  Det räcker nu…nu börjar även den mest inkokta sosse reagera på idiotin och Sverige fientligheten ifrån Socialdemokraterna.

  VAL 2022 för aldrig mer Socialdemokratiskt regerande 🤮

Kommentera