Nytt utbrott kommer från moské

PANDEMI. Stigande smittfrekvenser i Fredensborgs kommun, mellan Köpenhamn och Helsingör, bärs av ett utbrott efter bön i moskén i Kokkedal, som drivs av Kokkedal Islamic Congregation. 14 fall kan hänföras till religiös aktivitet i moskén, som stängdes den 23 februari.

Kokkedals moské. Bild från Google maps

I ett kort pressmeddelande säger Kokkedal Islamic Congregation att moskén omedelbart kontaktade den danska myndigheten för patientsäkerhet när utbrottet blev känt. Sedan dess har församlingen följt myndigheternas rekommendationer och instruktioner och kontaktat avdelningens medlemmar för att informera dem om utbrottet.

Islamisk församling i Kokkedal har hittills genomfört dagliga böner i enlighet med myndigheternas rekommendationer. Moskébesökarna har tagit med sin egen bönmatta och mask, medan församlingen har ställt krav på sprita händer med mera och avstånd. Kokkedals islamiska församling vill visa samhällsanda med denna tillfälliga nedläggning i en tid då Danmark lyckligtvis blir mer öppet, skriver församlingen.

I Fredensborgs kommun följs utbrottet noga. Den danska myndigheten för patientsäkerhet har informerat kommunen om att 14 fall kan spåras tillbaka till den religiösa verksamheten.

Om det finns fler smittade till följd av bönen är svårt att avgöra, säger centrumchef Hans Bækvang, som leder ansträngningen mot Covid-19 i Fredensborgs kommun. Han säger att den största infektionsökningen är i Nivå och Kokkedal. Smittan påstås inträffat vid fredagsbönen den 19 februari.

Kokkedal är ökänt på bloggen…

Läs mer på SN.dk…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Nytt utbrott kommer från moské

 1. Hur är fördelningen avlidna i Sverige mellan Svenskfödda och invandrare i Covid 19 ?

  • Har vad jag vet inte redogjorts över i Abzurdistan.
   I Tyskland är fördelningen enl. deras miss i nyheterna,c:a 70 % invandrare och resterande inhemska. Hur många av de sistnämnda som verkligen avlidit av C-19,är inte redovisat.Kan var av underliggande sjukdomar….
   Misstänker att siffrorna är likartade här.

 2. Problemet är väl inte att dom smittar varandra. Det största problemet uppstår inom svensk sjukvård som inte kan ta hand om alla smittade.

 3. Nytt utbrott kommer från moské. Vad är problemet? Rejäla gatter, lås och reglar stoppar både inbrott och utbrott.

Kommentera